England Flag
Search
Search
Close this search box.

ویزای کانادا

ویزای کانادا

کشور کانادا هم از نظر داشتن رفاه اجتماعی و استاندارهای بالای زندگی و هم از نظر طبیعت چشم نوازش یکی از کشورهای ایده‌آل برای زندگی و مهاجرت است و  هر ساله توجه مهاجران بسیاری را به خود جلب می‌کند. اما قدم اول برای ورود به این کشور، اخذ ویزای کانادا است که بیشتر افراد از جمله ایرانیان به آن نیاز دارند. 

کانادا برای اهداف مختلفی ویزا صادر می‌کند و در حال حاضر بیش از ۱۰۰ برنامه برای مهاجرت به کانادا در دسترس است. به همین دلیل، ممکن است مسیر هر فرد منحصر به فرد و متمایز باشد.

 اگر به فکر سفر یا مهاجرت به کانادا هستید و همچنین به دنبال کسب اطلاعات بیشتری در خصوص انواع ویزاهای کانادا، شرایط و مدارک لازم، نحوه اخذ ویزا و دیگر اطلاعات مفید و کاربردی در این زمینه هستید، خواندن این مقاله را به شما پیشنهاد می‌کنیم. 

فهرست مطالب

انواع ویزا کانادا

 ویزاهای کانادا به دو دسته کلی ویزاهای اقامت دائم و ویزاهای اقامت موقت تقسیم می‌شوند. هر کدام از این ویزاها با اهداف خاصی صادر می‌شوند و خود انواع مختلفی دارند که در ادامه مقاله به آنها اشاره می‌کنیم:

ویزای اقامت دائم

ویزای اقامت دائم کانادا برای متقاضیانی صادر می‌شود که قصد دارند برای همیشه و دائمی در این کشور بمانند. در صورت اخذ ویزای اقامت دائم، شما می‌توانید به هر استانی از کشور کانادا مهاجرت کرده و در آنجا زندگی، کار و تحصیل کنید، البته صدور بعضی از انواع ویزاهای اقامت دائم مشروط به زندگی در استانی خاص است. مدت زمان بررسی و صدور این نوع ویزاها هم معمولا طولانی است. 

در ادامه به انواع ویزاهای اقامت دائم کانادا اشاره می‌کنیم:

  • ویزای کانادا از طریق اسکیل ورکر

برنامه اسکیل ورکر کانادا (Federal Skilled Worker Program – FSWP) یکی از سه برنامه زیر گروه اکسپرس اینتری است که برای جذب افراد خارجی ماهر و متخصص طراحی شده و مبتنی بر سیستم امتیاز بندی است. اقدام برای گروه اسکیل ورکر در دو زیر گروه فدرال و استانی امکان پذیر است. 

پس از  یک سال و نیم وقفه در صدور این نوع ویزا، دولت کانادا مجددا از تاریخ ۶ جولای ۲۰۲۲ قرعه‌کشی اکسپرس انتری در سه زیر گروه آن و از جمله فدرال اسکیل ورکر را از سر گرفت.

  • ویزای کانادا از طریق تجربه کانادایی

تجربه کانادایی (Canadian Experience Class – CEC) یکی دیگر از زیرگروه‌های اکسپرس انتری است که افراد با سابقه حداقل یک سال تجربه کار در کانادا، از طریق آن می‌توانند اقامت دائم کانادا را به دست آوردند.

بنابراین افرادی که به واسطه ویزای تحصیلی وارد کانادا شده و پس از فارغ‌التحصیلی حداقل یک سال در کانادا کار کنند و همچنین افرادی که از ابتدا با ویزای کار وارد کانادا شده‌اند و تجربه یک سال کار در این کشور (به جز استان کبک) را دارند، می‌توانند از طریق برنامه CEC برای اقامت دائم کانادا اقدام کنند.

  • ویزای کانادا با مدرک فنی و حرفه‌ای

برنامه فدرال اسکیل ترید ( Federal Skilled Trades program – FSTP) یکی دیگر از زیرگروه‌های اکسپرس انتری است که برای جذب افراد خارجی طراحی شده که در مشاغل فنی و حرفه‌ای مورد نیاز کانادا مهارت و سابقه کار داشته باشند. این برنامه هم بر اساس امتیاز بندی است و برای وارد شدن در استخر قرعه کشی (pool) لازم است امتیاز لازم را کسب کنید.

  • ویزای کانادا از طریق تجربه کبکی 

برنامه تجربه کبکی (ًPEQ) مختص فارغ‌التحصیلان خارجی کبک یا کارگران خارجی موقت در کبک است که از طریق این برنامه می‌توانند در مدت زمان کوتاه اقامت دائم کانادا را به دست آورند.

  • ویزای کانادا در برنامه‌های مهاجرت استانی

هر یک از استان‌های کانادا برنامه‌های مهاجرتی مختلفی ارائه می‌دهند که به اختصار PNP گفته می‌شود. استان‌ها از طریق این برنامه‌ها و طبق توافق با دولت مرکزی کانادا امکان انتخاب و جذب مهاجران خود را دارند.

  • ویزای کانادا از طریق سرمایه گذاری 

دولت‌ فدرال و دولت‌های استانی کانادا برای جذب سرمایه گذاران خارجی و کمک به توسعه اقتصادی این کشور، برنامه‌های سرمایه گذاری متعددی را ارائه می‌دهند که از طریق آنها می‌توان اقامت دائم کانادا را به دست آورد.

در برنامه‌های سرمایه گذاری کانادا داشتن سرمایه کافی برای راه اندازی یا خرید و توسعه یک کسب و کار ضروری است.

  • ویزای کانادا از طریق کارآفرینی

هر یک از استان‌های کانادا از طریق برنامه‌های کارآفرینی خود شرایط دریافت اخذ اقامت دائم کانادا را برای صاحبان مشاغل یا مدیران ارشد کسب و کارها فراهم می‌کنند. از طریق ویزای کارآفرینی کانادا می‌توان کسب و کاری جدید را در هر یک از استان‌های کانادا راه اندازی کرده و یا کسب و کاری از پیش موجود را خریداری و آن را گسترش داد.

  • ویزای کانادا از طریق استارتاپ

ویزای استارتاپ کانادا برای کارآفرینانی خارجی است که قصد دارند کسب و کاری جدید را در این کشور راه اندازی کنند به طوری که کسب و کار آنها نوآورانه و مبتنی بر تکنولوژی باشد؛ در مقیاس جهانی قابل رقابت بوده و تولید محصول آن با پتانسیل رشد بالا باشد؛ و برای کانادایی‌ها ایجاد شغل کند. 

این کارآفرینان پس از دریافت نامه حمایتی از سازمان‌های مجاز مورد تایید کانادا می‌توانند برای خود و اعضای خانواده‌شان درخواست اقامت دائم کانادا دهند.

  • ویزای کانادا از طریق خوداشتغالی

برنامه خوداشتغالی کانادا به هنرمندان و ورزشکارانی که دارای تجربه کاری مرتبط باشند و بتوانند سهم قابل توجهی در زندگی فرهنگی یا ورزشی کانادا ایفا کنند، امکان دریافت اقامت دائم کانادا و مهاجرت همیشگی به این کشور به عنوان یک فرد خود اشتغال را می‌دهد.

  • ویزای کانادا از طریق اسپانسرشیپ خانواده

شهروند یا مقیم دائم کانادا که ۱۸ سال به بالا داشته باشد، از طریق ویزای اسپانسرشیپ کانادا می‌تواند برای پدر و مادر، پدربزرگ، مادربزرگ، همسر، فرزند وابسته، فرزند خوانده یا پارتنر غیر کانادایی خود درخواست اقامت دائم کانادا دهد. هم شخص اسپانسر و هم اسپانسر شونده باید شرایط لازم برای این برنامه را داشته باشند.

  • ویزای کانادا از طریق ازدواج

از طریق ازدواج با شهروند یا مقیم دائم کانادا می‌توانید اقامت دائم کانادا را به دست آورید. در این حالت همسر کانادایی شما حمایت مالی شما را به عهده گرفته و برایتان درخواست ویزای ازدواج کانادا می‌دهد. پس از تایید ویزا، اقامت دائم کانادا را دریافت می‌کنید.

اطلاعات بیشتر را در صفحه مهاجرت به کانادا از طریق ازدواج بخوانید.             

ویزای اقامت موقت

ویزای اقامت موقت کانادا برای متقاضیانی صادر می‌شود که برای اسکان موقت در کانادا درخواست می‌دهند. معمولا چنین افرادی با اهداف تحصیل، کار یا بازدید از کانادا وارد این کشور می‌شوند. در صورتی که این افراد بخواهند برای همیشه در کانادا بمانند باید پس از طی مدتی و کسب شرایط لازم، از طریق یکی از روش‌های اقامت دائم برای دریافت ویزای اقامت دائم کانادا اقدام کنند.

در ادامه انواع ویزاهای اقامت موقت کانادا را مرور می‌کنیم:

  • ویزای کانادا از طریق تحصیل

برای تحصیل در کانادا لازم است ابتدا ویزای تحصیلی و استادی پرمیت بگیرید. ویزای تحصیلی کانادا برای مقاطع مختلف شامل مدرسه، لیسانس، فوق لیسانس و دکترا صادر می‌شود. شاید بتوان گفت روش تحصیلی یکی از روش‌های آسان و نسبتا سریع برای مهاجرت به کانادا است.

پس از فارغ‌التحصیلی از دانشگاه امکان دریافت ویزای کار پس از تحصیل (PGWP) و سپس اخذ اقامت دائم کانادا را دارید.

  • ویزای کانادا از طریق کار

ویزای کار کانادا یا همان ورک پرمیت انواع مختلفی دارد و روش‌های متفاوتی هم برای دریافت آن وجود دارد. اخذ ویزای کار کانادا در برخی از زیرگروه‌های آن نیازمند داشتن جاب آفر (پیشنهاد شغلی معتبر) از یک کارفرمای کانادایی و در برخی دیگر از زیرگروه‌ها بدون داشتن پیشنهاد شغلی امکان پذیر است.

در حال حاضر در جولای ۲۰۲۲ پروسه بررسی پرونده‌های ویزای کار کانادا کمی طولانی‌ شده است.

  • ویزای کانادا از طریق توریستی

ویزای توریستی کانادا برای اهداف خاصی مانند دیدار اعضای خانواده، دوستان و بستگان؛ گردشگری؛ و یا بررسی ‌موقعیت‌های تجاری کانادا صادر می‌شود. این ویزا یا از نوع یک بار ورود است که به آن ویزای سینگل هم می‌گویند و یا از نوع چند بار ورود و به عبارتی ویزای مولتیپل.

  • ویزای کانادا از طریق همراهی دانش آموز

اگر فرزند دانش آموزی دارید که قرار است در مدارس کانادا تحصیل و ویزای دانش آموزی بگیرد، در این حالت شما به عنوان پدر یا مادر او امکان همراهی فرزند خود را به کانادا دارید. برای این کار لازم است که ویزای همراه کانادا بگیرید که از نوع ویزای توریستی همراه است و باید درخواست ویزای خود را همراه با درخواست ویزای تحصیلی فرزندتان ارسال کنید.

اطلاعات بیشتر را در صفحه تحصیل در مدارس کانادا بخوانید.

  • ویزای کانادا از طریق سوپر ویزا

در صورتی که فرزند یا نوه‌ای در کانادا دارید که شهروند یا مقیم دائم کانادا است و بالای ۱۸ سال سن دارد، از طریق درخواست برای سوپر ویزای کانادا می‌توانید فرزندان یا نوه‌های خود را ببیند و ویزای مولتیپل (چند بار ورود) با اعتبار ۱۰ ساله بگیرید. مزیت بزرگ این ویزا این است که در هر بار ورود به کشور کانادا بدون نیاز به تمدید وضعیت خود، تا ۵ سال امکان ماندن در این کشور را دارید.      

شرایط اخذ ویزای کانادا

همانطور که قبلا اشاره کردیم برای ورود و مهاجرت به کانادا انواعی از ویزا وجود دارد که هر کدام برای هدف خاصی صادر می‌شوند. برای دریافت ویزای کانادا مهمترین اصل این است که شرایط لازم برای آن نوع ویزا را داشته باشید.

بعضی از شرایط بین همه ویزاها مشترک هستند و بعضی دیگر از شرایط مختص یک نوع ویزای خاص است. در ادامه مقاله به شرایط عمومی و بعضی از شرایط اختصاصی مورد نیاز برای اخذ ویزاهای کانادا اشاره می‌کنیم.

شرایط عمومی

  • از نظر جسمی سالم باشید.
  • آزمایشات پزشکی مورد تایید کانادا را انجام دهید (معمولا برای ویزاهای اقامت دائم مورد نیاز است)
  • پروسه انگشت نگاری کانادا را انجام دهید.
  • سوء پیشینه مجرمانه نداشته باشید.
  • نشان دهید که پس از مدت مجاز اقامت خود در کانادا این کشور را ترک خواهید کرد (برای ویزاهای اقامت موقت)
  • نشان دهید که به کشور خود وابستگی‌هایی دارید مانند داشتن شغل، خانه، دارایی و خانواده که باعث بازگشت شما به کشورتان خواهد شد (برای ویزاهای اقامت موقت)
  • نشان دهید که توانایی مالی کافی برای مدت اقامت خود در کانادا را دارید. برای ویزاهای اقامت دائم باید به اندازه مخارج زندگی ۶ ماه و برای ویزاهای اقامت موقت باید به اندازه مخارج زندگی ۱۲ ماه طبق جدول لایکو (LICO)تمکن بانکی نشان دهید.
    •   LICO مخفف Low Income Cut -off به معنای حداقل میزان درآمد است که برابر با خط فقر در نواحی شهری کانادا است. مبلغ لایکو هر ساله توسط اداره مهاجرت کانادا به نسبت تعداد اعضای خانواده منتشر می‌شود.

شرایط اختصاصی

علاوه بر شرایط عمومی که به آنها اشاره شد، برای هر نوع از ویزاهای کانادا شرایط خاصی هم مورد نیاز است. در ادامه به تعدادی از انواع ویزاهای کانادا و بعضی از شرایط اختصاصی آنها اشاره می‌کنیم.

نوع ویزاشرایط اختصاصی مورد نیاز
ویزای فدرال اسکیل ورکر
  • داشتن سابقه کار در مشاغلی که در سیستم طبقه بندی مشاغل کانادا جزو ناک شغلی 0، A یا B  قرار بگیرد؛
  • سابقه کار به مدت حداقل یک سال (۱۵۶۰) که طی ۱۲ ماه به دست آمده باشد؛
  • داشتن آیلتس جنرال با نمره حداقل ۶ در هر ۴ مهارت زبانی یا معادل نمره فرانسه آن
  • کسب حداقل امتیاز CRS
ویزای استارتاپ کانادا
  • داشتن آیلتس جنرال با نمره حداقل ۵
  • گرفتن نامه ساپورت از سازمانهای حامی و مورد تایید کانادا
  • داشتن ایده نوآورانه مبتنی بر تکنولوژی
ویزای کارآفرینی استانی
  • داشتن حداقل ۲ سال سابقه مالکیت یا مدیریت ارشد کسب و کار
  • داشتن دارایی خالص (برای استانهای مختلف مبلغ آن متفاوت است)
  • داشتن مبلغی برای سرمایه گذاری (برای استانهای مختلف مبلغ آن متفاوت است)
  • انجام سفر اکتشافی (برای بعضی از استانها الزامی است)
ویزای تحصیلی کانادا
  • اخذ پذیرش از یکی موسسات آموزش عالی کانادا دارای شماره DLI
  • داشتن تمکن مالی کافی برای پرداخت شهریه و مخارج زندگی یک سال
  • داشتن وابستگی کافی به کشور مبدا
ویزای کاری
  • گرفتن جاب آفر از کارفرمایی کانادایی
  • گرفتن LMIA مثبت از وزارت کار کانادا
ویزای توریستی
  • داشتن سابقه سفر خوب
  • داشتن دعوت نامه از کانادا

شرایطی که در جدول بالا به آنها اشاره شد همه شرایط اختصاصی لازم برای آن نوع ویزا را پوشش نمی‌دهد. جهت اطلاع از همه شرایط مورد نیاز برای هر یک از انواع ویزاهای دائم و موقت کانادا، به صفحه مربوط به آن در وب سایت ویزا موندیال مراجعه کنید.

مدارک لازم برای ویزای کانادا

به منظور اقدام برای هر یک از ویزاهای کانادا باید مدارک لازم برای آن نوع برنامه را فراهم کنید. بعضی از مدارک برای همه ویزاها مشترک هستند و بعضی دیگر خاص آن نوع ویزا هستند.

مدارک عمومی

  • مدارک شناسایی مانند پاسپورت معتبر، ترجمه شناسنامه، سند ازدواج ( در صورت وجود)، کارت پایان خدمت یا معافیت برای آقایان
  • مدرک عدم سوء پیشینه
  • مدارک انجام آزمایش‌های پزشکی (برای ویزاهای اقامت دائم کانادا)
  • مدارک شغلی مانند نامه شغلی، سابقه بیمه، فیش‌های حقوقی چند ماه اخیر و یا مدارک ثبت شرکت در صورت داشتن شرکت و یا گواهی کسب
  • مدارک تحصیلی
  • مدارک مربوط به دارایی‌ها مانند سند زمین، خانه، آپارتمان، مغازه، ماشین و غیره
  • مدارک مربوط به تمکن مالی مانند نامه بانکی و گردش حساب

مدارک اختصاصی

نوع ویزامدارک اختصاصی مورد نیاز
ویزای فدرال اسکیل ورکر
  • مدرک زبان
  • مدرک مربوط به معادل سازی مدرک تحصیلی از یکی سازمانهای ارزشیابی مدارک در کانادا
  • جاب آفر (الزامی نیست اما داشتن آن امتیاز CRS را افزایش می‌دهد)
ویزای استارتاپ کانادا
  • مدرک زبان
  • نامه ساپورت از سازمانهای حامی
ویزای کارآفرینی استانی
  • دعوت نامه از طرف دولت استانی
  • نامه ساپورت از طرف دولت استانی
  • بیزینس پلن یا طرح تجاری
ویزای تحصیلی کانادا
  • نامه پذیرش (Letter of Acceptance)
  • رسید پرداخت دپازیت (در صورت وجود)
  • نامه فاند تحصیلی (در صورت وجود)
ویزای کاری
  • نامه جاب آفر از کارفرما
  • قرارداد امضا شده بین کارفرما و متقاضی
  • نامه تایید LMIA
ویزای توریستی
  • دعوتنامه از سمت بستگان یا دوستان
  • مدارک شغلی و مالی دعوت کننده
  • بیمه پزشکی برای مشکلات احتمالی

مدارکی که در جدول بالا به آنها اشاره شد همه مدارک لازم برای آن نوع ویزا را پوشش نمی‌دهد. برای اطلاع از همه مدارک اختصاصی مورد نیاز برای ویزاهای کانادا به صفحه مربوط به آن ویزا در وب سایت ویزا موندیال مراجعه کنید.

جعل مدرک برای ویزا چه عواقبی دارد؟

نمایش ویدیو درباره جعل مدرک ویزا کانادا

هزینه ویزای کانادا

برای اخذ هر نوعی از ویزاهای کانادا باید چندین هزینه را در نظر بگیرید. در ادامه به هزینه‌های کلی مورد نیاز به صورت میانگین اشاره می‌کنیم:

هزینه بررسی پرونده – Application Processing Fee (بسته به نوع ویزا متفاوت است).۱۰۰ تا ۱۶,۰۰۰ هزار دلار
هزینه انجام انگشت نگاری – Biometrics
  • یک نفر: ۸۵ دلار
  • دو نفر و بیشتر: ۱۷۰ دلار
هزینه انجام آزمایشات پزشکی (معمولا برای ویزاهای اقامت دائم کانادا لازم است و بسته به کشور متفاوت است)۱۰۰ تا ۴۰۰ دلار
هزینه گرفتن عکس و ترجمه مدارک (بسته به تعداد مدارک متفاوت است)۲۰۰ تا ۵۰۰ دلار
هزینه ارزیابی مدارک تحصیلی به همراه هزینه ارسال (بیشتر برای ویزاهای اقامت دائم لازم است)۲۰۰ تا ۳۵۰ دلار
هزینه آزمون زبان (آیلتس، سلپیپ، تف TEF، ت س اف TCEF)۳۰۰ دلار
هزینه گرفتن عدم سوء پیشینه (بسته به کشور تفاوت است)۲۷ تا ۴۰ دلار
هزینه بیمه پزشکی (برای بعضی از ویزاهای اقامت موقت کانادا لازم است)یک ماه: ۱۵۰ دلار
تمکن بانکی مورد نیاز برای ویزای مورد نظر به ازای هر نفرحداقل ۱۳,۰۰۰ تا ۳۵,۰۰۰ هزار دلار
هزینه گرفتن پاسپورت و یا تمدید آن در کشور مبدا (بسته به کشور متفاوت است)۲۰ تا ۶۰ دلار
هزینه خدمات وکیل (بسته به نوع درخواست ویزا متفاوت است)۲,۵۰۰ تا ۳۰,۰۰۰ دلار

در صفحه هزینه مهاجرت به کانادا ریز مبالغ مربوط به انواع ویزاهای دائم و موقت کانادا نوشته شده است.

نحوه اخذ ویزای کانادا

۱. شرایط خود را برای انواع ویزاهای کانادا ارزیابی کنید.

ابتدا شرایط خود را مانند سن، نمره زبان، سطح تحصیلات، میزان تمکن مالی و غیره در نظر بگیرید و آنها را با شرایط مورد نیاز برای هر یک از ویزاهای کانادا تطبیق دهید. در صفحه مهاجرت به کانادا انواع برنامه‌های مهاجرتی و ویزاهای کانادا توضیح داده شده است که برای ارزیابی وضعیت خود می‌توانید آن‌ها را مطالعه کنید. 

اگر دانش کافی برای سرچ مطالب و ارزیابی وضعیت خود را ندارید، می‌توانید از مشاوران و وکلای مهاجرت مورد تایید اداره مهاجرت کانادا در این مورد کمک بگیرید.

۲. برنامه مهاجرتی مناسب خود را انتخاب کنید.

پس از ارزیابی وضعیت خود و بررسی برنامه‌ها و ویزاهای مختلف کانادا، حالا نوبت انتخاب بهترین برنامه مهاجرتی کانادا بر اساس شرایط موجود شما است.

۳. مدارک مورد نیاز را آماده کنید.

پس از انتخاب نوع ویزا، چک لیست مدارک لازم برای آن برنامه را تهیه و از مدارک اسکن بگیرید.

۴. وارد سایت اداره مهاجرت کانادا شوید و نوع ویزای مورد نظر خود را انتخاب کنید. 

در این مرحله باید از میان انواع ویزاها و برنامه‌های مهاجرتی کانادا مانند ویزای کار (Work)، ویزای ویزیتوری (Visitor)، ویزای تحصیلی (Study) و انواع برنامه‌های مهاجرتی (Immigrant) یکی را انتخاب کرده و بر روی آن کلیک کنید.

۵. اکانت بسازید و مدارک و فرم‌های لازم را آپلود نمایید.

اطلاعات شخصی خود را در قسمت مربوط به ساخت اکانت وارد کرده و به سوالات اپلیکیشن پاسخ دهید. سپس در قسمت‌های مشخص شده مدارک و فرم‌های نیاز را آپلود کنید.

۶. هزینه اپلیکیشن و انگشت نگاری را پرداخت کنید (در صورتی که قبلا انگشت نگاری کانادا را انجام نداده باشید). 

پس از آپلود مدارک، کردیت کارت خود را آماده کرده و هزینه‌های اپلیکیشن را پرداخت کنید.

۷. از یکی از مراکز انگشت نگاری زیر نظر سفارت کانادا (VAC) وقت انگشت نگاری کانادا بگیرید و در تاریخ مشخص شده بیومتریک خود را انجام دهید. 

پس از سابمیت اپلیکیشن، نامه بیومتریک برای شما ارسال می‌شود. وارد سایت VFS Global شوید و با استفاده از اطلاعات نامه انگشت نگاری، وقت بگیرید و پروسه آن را در تاریخ و مکان مشخص شده انجام دهید.

۸. پس از تایید ویزا، پاسپورت خود را برای درج لیبل ویزا به سفارت کانادا در کشورهای همسایه ایران بفرستید و پیکاپ ویزای کانادا را انجام دهید.

در صورتی که درخواست ویزای شما تایید شده باشد، اداره مهاجرت کانادا در نامه‌ای از شما خواهد خواست تا پاسپورت خود را برای درج لیبل ویزا در آن ارسال کنید.

لازم به ذکر است مراحلی که به آنها اشاره شد مراحل کلی هستند و در بعضی از برنامه‌های مهاجرتی مانند ویزاهای سرمایه گذاری، کارآفرینی و یا برنامه‌های انتخاب استانی PNP مراحل دیگری هم مانند مصاحبه و یا سفر اکتشافی وجود دارد. برای کسب اطلاعات بیشتر در این زمینه می‌توانید صفحه مربوط به هر برنامه را که در ابتدای مقاله به آنها اشاره شد، مطالعه کنید.

از کجا شروع کنم؟

هزاران متقاضی پس از تکمیل این فرم، موفق به دریافت ویزای کانادا شده‌اند. شما هم این سفر هیجان انگیز را با یک ارزیابی ساده آغاز کنید.

شانس اخذ ویزای کانادا

کم یا زیاد بودن شانس اخذ ویزای کانادا بستگی به شرایط شما دارد. ممکن است شرایط شما به گونه‌ای باشد که شانستان برای دریافت ویزای تحصیلی کانادا بالا باشد ولی برای اخذ ویزای سرمایه گذاری کانادا شانس زیادی نداشته باشید.

با ذکر مثالی این موضوع را شفاف‌تر بیان می‌کنیم:

علی ۲۹ ساله و دارای مدرک ارشد کامپیوتر با معدل ۱۷ است. او نمره آیلتس ۷ دارد و تاکنون دو مقاله ISI به چاپ رسانده است. او همچنین ۴ سال سابقه کار مرتبط در حوزه آی تی دارد، اما تاکنون سابقه مالکیت یا مدیریت ارشد کسب و کاری را به عهده نداشته و سرمایه مالی زیادی هم ندارد. 

اگر علی بخواهد از طریق یکی از روش‌های مهاجرت به کانادا اقدام کند، قطعا برای ویزاهای سرمایه گذاری و یا کارآفرینی شانس زیادی نخواهد داشت. چرا که تاکنون مالک یا مدیر اجرایی کسب و کاری نبوده و تمکن مالی کافی برای سرمایه‌گذاری در این برنامه‌ها را ندارد.

با توجه به شرایط علی، یکی از روش‌های مناسب مهاجرت برای او، مهاجرت از طریق تحصیل است. او می‌تواند از یکی از دانشگاه‌های کانادا در مقطع دکترا پذیرش بگیرد و در مدت زمان کمتری نسبت به ویزاهای سرمایه گذاری یا کارآفرینی، ویزای تحصیلی خود را دریافت کند.

در تکمیل صحبت‌های بالا لازم است اشاره کنیم که فاکتورهایی هم برای افزایش شانس دریافت ویزا وجود دارند که با لحاظ کردن آنها می‌توانید چند قدم به هدف خود نزدیکتر شوید. در ادامه به فاکتورهایی که شانس اخذ ویزاهای اقامت موقت و ویزاهای اقامت دائم کانادا را بالا می‌برند، اشاره می‌کنیم.

فاکتورهایی که شانس اخذ ویزاهای اقامت موقت کانادا را افزایش می‌دهند

در ویزاهای کوتاه مدت مانند ویزای تحصیلی، ویزای کاری و یا ویزای ویزیتوری کانادا، هر فاکتوری که نشان دهد پس از پایان مهلت اقامت کوتاه مدت خود در کانادا این کشور را ترک خواهید کرد:

این فاکتورها لازم است در کشور مبدا باشند و شامل:

  •  داشتن خانواده و فامیل 
  • داشتن شغل و پیشنهاد شغلی بالاتر و یا داشتن بیزینس، شرکت و کارمندانی که در آنجا کار می‌کنند؛
  • داشتن دارایی و اموال مانند خانه، زمین، مغازه

فاکتورهایی که شانس اخذ ویزاهای اقامت دائم کانادا را افزایش می‌دهند

در برنامه‌های اقامت دائم کانادا مانند اکسپرس انتری و فدرال اسکیل ورکر که زیرمجموعه اکسپرس انتری است و یا برنامه‌های سرمایه گذاری و کارآفرینی استانی که مبتنی بر امتیازبندی هستند، هر فاکتوری که امتیاز شما را برای آن برنامه افزایش دهد، شانس ویزا را هم افزایش می‌دهد مانند:

  • گرفتن نمره زبان بالاتر (انگلیسی یا فرانسه) و / یا ارائه زبان دوم (انگلیسی یا فرانسه)
  • افزایش مبلغ دارایی خالص و / یا افزایش مبلغ سرمایه گذاری
  • سابقه کاری بیشتر
  • مدرک تحصیلی بالاتر
  • سن کمتر
  • دریافت جاب آفر در برنامه اکسپرس انتری فدرال
  • داشتن اقوام درجه یک در کانادا
  • مهارت زبان انگلیسی یا فرانسه همسر متقاضی (در صورت تاهل)
  • تحصیل همسر و فرزندان متقاضی در کانادا (در صورت تاهل)
  • سابقه کار همسر متقاضی در کانادا (در صورت تاهل)

در ادامه مقاله آمار مربوط به اخذ انواع ویزاهای کانادا را بررسی می‌کنیم.

ویزای کانادا برای ایرانیان

ایرانیان جزو متقاضیانی هستند که هر ساله از روش‌های مختلفی برای مهاجرت به کانادا اقدام کرده و تعداد قابل توجهی ویزا می‌گیرند. هر چند طی سال‌های ۲۰۲۰ و ۲۰۲۱ به دلیل بیماری کووید ۱۹ میزان صدور ویزا برای همه متقاضیان دنیا و از جمله ایرانیان کاهش یافت، ولی خوشبختانه از ابتدای سال ۲۰۲۲ صدور ویزا تا حد زیادی به روال عادی بازگشته است.

در ادامه مقاله به آمار و ارقام صدور انواع ویزاهای کانادا برای ایرانیان طی ۵ سال گذشته اشاره می‌کنیم.

روش‌های مهاجرتی۲۰۱۵۲۰۱۶۲۰۱۷۲۰۱۸۲۰۱۹۲۰۲۰۲۰۲۱۲۰۲۲۲۰۲۳
پایلوت آتلانتیک۰۰۰۴۵۴۵۵۵۸۵۲۵
تجربه کانادایی۱۰۵۷۰۱۱۵۴۵۵۳۳۵۴۲۵۱,۸۳۰۴۵۰۸۰۵
پرستاران خانگی۱۰۰۰
پایلوت مناطق روستایی۰۰۰۰۰۰۰۱۰۱۵
مشاغل فنی (اسکیل ترید)۱۰۵۱۰۲۵۱۵
مشاغل حرفه‌ای (اسکیل ورکر)۷,۱۶۵۲,۷۱۵۹۸۵۱,۲۵۵۱,۳۴۰۷۰۰۷۷۵۱٬۷۲۰۷۲۰

 برنامه نیروی کار

۷,۲۸۰۲,۷۹۰۱,۱۱۵۱,۷۲۵۱,۷۳۰۱,۱۷۰۲,۶۶۰۲٬۳۰۰۱٬۵۹۵
کارآفرینی۵۰۱۵۲۵۱۰۱۵۱۰۲۰۱۵۰
سرمایه گذاری۱,۳۹۵۷۳۵۸۸۵۵۲۵۴۵۰۱۸۵۵۰۵۴۴۵۳۷۰
خود اشتغالی۶۵۱۲۵۱۱۵۷۰۷۰۲۰۱۰۲۵۵۵
استارتاپ۰۱۰۱۵۶۰۳۰۸۰۷۰۲۶۰

 برنامه تجاری

۱,۵۱۰۸۹۰۱,۰۳۰۶۲۵۵۹۰۲۴۵۶۱۵۵۶۰۶۸۵
برنامه کاندید استانی۷۰۵۵۶۰۵۶۰۹۵۵۹۹۰۹۲۰۱,۱۶۰۱٬۵۲۵۱٬۵۰۵

برنامه کاندید استانی

۷۰۵۵۶۰۵۶۰۹۵۵۹۹۰۹۲۰۱,۱۶۰۱٬۵۲۵۱٬۵۰۵
برنامه اقامت موقت به اقامت دائم۵۴۰۱۰۰۰۷۶۵

مجموع کلاس اقتصادی

۹,۴۹۵۴,۲۴۰۲,۷۰۰۳,۳۰۵۳,۳۱۰۲,۳۳۵۴,۹۸۰۵٬۳۸۵۴٬۵۵۵
اسپانسرشیپ فرزند۳۰۴۰۳۰۴۰۳۵۲۵۲۵۴۵۲۵
اسپانسرشیپ بستگان۱۰۱۵۱۰۱۰۵
اسپانسرشیپ والدین و پدربزرگ و مادربزرگ۶۸۰۷۶۵۷۶۵۶۰۰۱,۰۰۰۳۶۰۸۵۰۱٬۲۹۰۱٬۲۶۵
اسپانسرشیپ همسر۷۳۵۹۰۰۷۹۰۹۰۵۹۱۰۵۰۰۹۳۵۱۰۰۰۸۰۵
اسپانسرشیپ اعضای خانواده۱,۴۴۵۱,۷۱۵۱,۵۹۰۱,۵۵۵۱,۹۵۵۸۹۰۱,۸۲۰۲٬۳۴۰۲۱۰۰

مجموع کلاس خانوادگی

۱,۴۴۵۱,۷۱۵۱,۵۹۰۱,۵۵۵۱,۹۵۵۸۹۰۱,۸۲۰۲٬۳۴۰۲۱۰۰
پناهندگی از طریق Blended Sponsorship Refugee۱۵۷۰۲۵۵۰۰۰۰
پناهندگی از طریق حمایت دولت۳۷۵۱۵۰۱۴۰۱۸۰۲۰۵۷۰۵۵۱۱۵۸۵
پناهندگی از طریق Privately Sponsored Refugee۳۰۳۰۲۵۹۵۱۸۰۱۱۰۱۳۰۵۲۵۳۸۵

پناهندگی

۴۲۰۲۵۰۱۶۵۳۰۰۳۹۰۱۸۰۱۸۵۶۴۰۴۷۰

افراد محافظت شده در کانادا

۲۴۰۲۵۰۲۵۰۳۱۵۳۷۰۳۷۰۴,۱۷۵۲٬۶۴۵۱٬۶۷۰

مجموع پناهندگان و افراد محافظت شده

۶۶۵۵۰۰۴۱۵۶۱۵۷۶۰۵۵۵۴,۳۶۰۳٬۲۸۵۲٬۱۴۰

مجموع سایر روش های مهاجرتی

۳۵۲۵۲۵۳۵۲۵۳۰۱۲۵۹۵۸۰
مجموع مهاجران ایرانی۱۱,۶۴۰۶,۴۷۵۴,۷۳۰۵,۵۱۰۶,۰۵۵۳,۸۱۰۱۱,۲۸۵۱۱٬۱۰۵۸٬۸۷۰

کشور ۲۰۱۹ ۲۰۲۰ ۲۰۲۱ ژانویه تا جون ۲۰۲۲
ایران ۹,۶۸۰ ۶,۹۷۰ ۱۱,۹۳۰ ۴,۵۸۰
کشور ۲۰۱۹ ۲۰۲۰ ۲۰۲۱ ژانویه تا می ۲۰۲۲
ایران ۳۴,۵۷۵ ۵,۹۵۶ ۱۵,۴۷۵ ۱۴,۶۰۲

مدت زمان صدور ویزای کانادا

مدت زمان بررسی پرونده‌ها با توجه به نوع ویزا متفاوت است. در ویزاهای اقامت موقت کانادا معمولا مدت زمان بررسی پرونده‌ها و صدور ویزا کمتر از ۶ ماه است ولی در ویزاهای اقامت دائم، مدت زمان بررسی درخواست‌ها از ۶ ماه و بیشتر است.

در جدول زیر آخرین آپدیت اداره مهاجرت در بررسی هر یک از ویزاهای کانادا را مشاهده می‌کنید:

آخرین آپدیت: ۳۱ اکتبر ۲۰۲۳

برنامه مهاجرتیمیانگین زمان رسیدگی به پرونده‌ها
ویزای توریستی۸۱ روز
سوپر ویزا۱۰۳ روز
ویزای تحصیلی۱۱ هفته
ویزای کاری۴۶ هفته
برنامه مهاجرتی آتلانتیک۳۸ ماه
فدرال اسکیل ورکر۶ ماه
تجربه کانادایی۵ ماه
فدرال اسکیل ترید
برنامه استانی۸ ماه
خوداشتغالی۵۳ ماه
سرمایه‌گذاری کبک۶۱ ماه
اسکیل ورکر کبک۱۴ ماه
ویزای استارتاپ۳۷ ماه
اسپانسرشیپ همسر (داخل کانادا)۱۰ ماه
اسپانسرشیپ همسر (خارج کانادا)۱۳ ماه
اسپانسرشیپ فرزند
اسپانسرشیپ والدین و پدر/مادر بزرگ‌ها۲۱ ماه

با مراجعه به سایت اداره مهاجرت کانادا و انتخاب نوع ویزای درخواستی خود می‌توانید مدت زمان بررسی آنها را مشاهده کنید.

لازم به ذکر است که مدت زمان بررسی درخواست ویزاهای کانادا همیشه طبق آنچه که در سایت اداره مهاجرت کانادا نوشته شده، پیش نمی‌رود و ممکن است کمتر یا بیشتر از این مدت طول بکشد.

نحوه پیگیری جواب ویزا

پس از سابمیت پرونده ویزا و انجام انگشت نگاری کانادا از چند روش می‌توانید جواب ویزای خود را پیگیری کنید:

۱. بررسی روزانه پورتال ویزا: پورتال خود را که از طریق آن مدارک ویزا را سابمیت کرده‌اید هر روز چک کنید. برای این کار وارد اکانت ویزا در سایت اداره مهاجرت کانادا شده و کلمه کاربری و پسورد خود را وارد کنید. پس از ورود به پورتال در قسمت Check Application Status آخرین وضعیت پرونده خود را چک کنید.

۲. ارسال وب فرم: اگر مدت زمان بررسی پرونده ویزا طولانی شد، برای پیگیری نتیجه ویزای خود وب فرم بزنید. وب فرم ابزاری آنلاین برای ارسال درخواست است و به صورت فرمی است که باید آن را پر کنید و در قسمت مشخص شده متن درخواست خود را بنویسید.

  • اگر از بیرون از کانادا برای ویزا درخواست داده‌اید، از آنجا که درخواست ویزای ایرانیان در سفارت کانادا در آنکارا بررسی می‌شود باید از طریق IRCC Webform -Ankara اقدام کنید؛
  •  اگر هم از داخل کانادا پرونده ویزای خود را سابمیت کرده‎‌اید، برای پیگیری نتیجه ویزا می‌توانید به IRCC Webform درخواست خود را ارسال کنید.

اگر یک بار وب فرم زدید و زود جواب نگرفتید، توصیه می‌کنیم کمی صبور باشید و مدام وب فرم نزنید. پس از مدتی بالاخره اداره مهاجرت کانادا پاسخ خواهد داد.

۳. ارسال ایمیل به اداره مهاجرت کانادا: راه دیگر برای پیگیری نتیجه ویزا ارسال ایمیل به اداره مهاجرت کانادا است. در این حالت درخواست یا سوال خود را به آدرس ایمیل question@cic.gc.ca ارسال نمایید.

۴. تماس با اداره مهاجرت کانادا: روش دیگر برای پیگیری جواب ویزا، تماس با اداره مهاجرت کانادا است.

شماره تلفن‌های مورد نظر شامل:

توصیه می‌کنیم به صورت مکرر با اداره مهاجرت کانادا تماس نگیرید. در صورتی که با تاخیر در جوابدهی و صدور ویزا مواجه شدید بهتر است روش‌های ۱ تا ۳ را در اولویت بگذارید و اگر باز هم جواب نگرفتید، سپس به آنها زنگ بزنید.

۵. مکاتبه با عضو پارلمان کانادا:

اگر روش‌های ۱ تا ۴ را امتحان کردید و باز به نتیجه نرسیدید، در قدم بعدی می‌‌توانید با یکی از اعضای پارلمان (Member of Parliament – MP) استانی که قرار است بعدا در آنجا ساکن شوید، مکاتبه کنید. البته این در صورتی است که اقوامی در کانادا داشته باشید که شهروند یا مقیم دائم کانادا باشند و بتوانید با واسطه آنها این کار را انجام دهید.

برای این کار وارد صفحه  Parliament of Canada شوید و در آنجا عضو مورد نظر خود را انتخاب کرده و در خصوص وضعیت پرونده ویزای خود با او مکاتبه کنید.

اعضای پارلمان کانادا این اختیار را دارند که با آفیسرهای اداره مهاجرت کانادا مستقیما گفتگو کنند و در مورد وضعیت پرونده شما از آنها پیگیری کرده و جواب مشخصی دریافت کنند.

ریجکت ویزای کانادا

دولت کانادا با توجه به سیاست‌های مهاجرتی خود سالیانه ظرفیت محدودی برای صدور ویزا در زیرشاخه‌های مختلف آن دارد. بنابراین طبیعی است که همه درخواست‌ها منجر به اخذ ویزا نشده و در این میان تعدادی از آنها رد شوند. به هر حال نباید ناامید شد چرا که ریجکتی ویزا پایان راه نیست.

نامه ریجکتی کانادا
نمونه نامه ریجکتی ویزای تحصیلی کانادا

پس از ریجکتی، چند راه برای به جریان انداختن دوباره درخواست ویزا وجود دارد:

  • درخواست مجدد ویزا یا ریسابمیت
  • درخواست ریکانسیدریشن ویزا
  • اعتراض در دادگاه فدرال کانادا یا کورت

در صفحه دلایل ریجکت ویزای کانادا تمام اطلاعات مورد نیاز شما برای مرحله پس از ریجکتی ویزا وجود دارد. با مطالعه این صفحه خواهید توانست برای انجام مرحله بعدی تصمیم درستی بگیرید.

خدمات ویزا موندیال در اخذ ویزای کانادا

شرکت مهاجرتی ویزا موندیال با بیش از ۱۰ سال سابقه کار اجرایی و داشتن بیش از ۱۱ هزار پرونده موفق در زمینه اخذ انواع ویزاهای کانادا و همچنین داشتن مشاوران قانونی مهاجرت به کانادا عضو انجمن CICC، در حوزه‌های زیر به شما متقاضیان عزیز خدمات ارائه می‌دهد:     

  • مشاوره در خصوص انواع برنامه‌های مهاجرتی و ویزاهای کانادا 
  • اخذ پذیرش تحصیلی از مدارس، کالج‌ها و دانشگاه‌های کانادا به همراه بورسیه تحصیلی
  • اخذ ویزای تحصیلی کانادا
  • اخذ انواع ویزاهای کاری 
  • اخذ انواع ویزاهای تجاری (کارآفرینی، سرمایه گذاری، استارتاپ، خود اشتغالی)
  • ارائه خدمات در زمینه ثبت شرکت در کانادا
  • ارائه خدمات در زمینه خرید بیزینس و خرید فرانچایز در کانادا
  • ارائه خدمات در زمینه خرید، اجاره مسکن و رزرو خوابگاه
مراحل همکاری و اخذ ویزای کانادا در ویزا موندیال

مراحل همکاری با ویزا موندیال

سوالات متداول

خیر، گرفتن ویزا تضمینی نیست و تصمیم گیری در مورد نتیجه ویزاها به عهده آفیسرهای اداره مهاجرت کانادا است. وظیفه مشاوران و وکلای مهاجرت، آماده سازی پرونده‌ ویزا و ارسال آن است و نمی‌توانند در مورد گرفتن نتیجه مثبت از آن تضمین دهند.

پاسخ به این سوال منفی است. اخذ هر نوع ویزا نیاز به صرف هزینه دارد. بخشی از هزینه‌ها به منظور بررسی پرونده‌ ویزا به اداره مهاجرت کانادا پرداخت می‌شود و بخش دیگری از هزینه‌ها صرف ترجمه مدارک، آماده سازی مدارک، گرفتن مدرک زبان، انجام انگشت نگاری و غیره می‌شود.

اولین قدم برای اخذ هر نوع ویزا بررسی شرایط خود و سپس انتخاب بهترین روش مهاجرتی بر اساس آن شرایط است. در مراحل بعدی لازم است مدارک مورد نیاز آن نوع ویزا را تهیه و از طریق سایت اداره مهاجرت کانادا درخواست خود را به همراه مدارک لازم به صورت آنلاین ارسال کنید. برای کسب اطلاعات جزئی تر در این زمینه بخش «نحوه اخذ ویزا کانادا» از این مقاله را مطالعه کنید.

ایرانیان با داشتن ویزای ویزیتوری کانادا علاوه بر خود کشور کانادا می‌توانند به کشورهای دیگری هم سفر کنند:

  • مکزیک
  • کاستاریکا
  • بلیز
  • پاناما
  • جزایر آنتیگوا و باربودا
  • برمودا
  • آنگویلا
  • جزایر ویرجین بریتانیا
  • کوبا
  • جمهوری دومنیکن
  • جزایر تورکس و کایکوس
  • مونته‌‌نگرو
  • گرجستان
  • مقدونیه شمالی
  • قطر

مدت زمان بررسی پرونده‌ها بسته به نوع ویزا متفاوت است. جواب ویزاهای اقامت موقت کانادا معمولا از یک هفته تا ۶ ماه طول می‌کشد و دریافت نتیجه ویزاهای اقامت دائم کانادا هم معمولا از ۶ ماه یا بیشتر طول می‌کشد. این مدت زمان به صورت میانگین بیان شد و تجربه نشان داده است که مدت زمان بررسی پرونده‌های ویزا کانادا بسته به شرایط سفارت مدام در حال تغییر است.

مدت زمان اعتبار بسته به نوع ویزا متفاوت است. برای مثال، اعتبار ویزای تحصیلی به اندازه طول تحصیل است، ویزاهای کاری معمولا ۲ ساله و ویزاهای توریستی برای ایرانیان معمولا ۵ ساله است.

برای ویزای توریستی کانادا لازم است به اندازه هزینه زندگی مدت زمانی که در کانادا حضور دارید، تمکن بانکی ارائه دهید. معمولا هزینه یک ماه زندگی در کانادا ۲ هزار دلار است. 

برای مثال، اگر بخواهید ۳ ماه در کانادا بمانید، باید حداقل ۶,۰۰۰ هزار دلار تمکن بانکی ارائه دهید. همچنین لازم است برای مدت حضور خود در کانادا بیمه پزشکی خریداری کنید. هزینه هر روز بیمه پزشکی حدودا ۵ دلار است و برای مدت سه ماه، مبلغ آن ۴۵۰ دلار می‌شود که باید به مجموع تمکن بانکی اضافه شود. 

 برای ایرانیان ارائه مبلغ بیشتر توصیه می‌شود. 

برای مهاجرت به کانادا نیاز به کمک دارید؟

شرکت مهاجرتی ویزا موندیال یک شرکت حقوقی پیشرو در زمینه مهاجرت به کاناداست که ۱۲ سال سابقه فعالیت دارد. ویزا موندیال با پشتوانه تیمی بیش از ۲۰۰ نیروی متعهد به شما برای مهاجرت آسان به کانادا کمک می‌کند. از زمان تاسیس ویزا موندیال تا کنون بیش از ۱۰‌هزار پرونده مهاجرتی با موفقیت به اتمام رسیده‌اند. این موضوع ویزا موندیال را به یکی از قابل‌‌اعتماد‌ترین موسسات مهاجرتی کشور تبدیل کرده است.

ویزا موندیال