این مقاله توسط، مرتضی هماپور، مشاور قانونی مهاجرت کانادا نوشته شده است. در این مقاله تمامی جوانب تحصیل در کانادا را مرور خواهید کرد و ویدیوهایی را خواهید دید. با آوردن نظرات کاربران متن را برای شما جذابتر کردهایم.
پس از خواندن مقاله اگر سوالی داشتید بپرسید. مشاور قانونی مهاجرت پاسخ شما را خواهد داد. پرسش سوال
کانادا به عنوان یکی از کشورهای پیشرفته و توسعه یافته دنیا بسترهای مناسبی برای تحصیل دانشجویان خارجی فراهم کرده است به طوری که در سالهای اخیر مهاجرت تحصیلی به کانادا یکی از روشهای اصلی مهاجرت به این کشور شده است.
هر ساله دانشجویان بسیاری از سراسر دنیا در آرزوی تحصیل در کانادا و بهره مندی از امکانات پیشرفته تحصیلی آن و همچنین گرفتن اقامت دائم، راهی این کشور پهناور میشوند.
اگر به فکر تحصیل در کانادا هستید اما اطلاعات کاملی در این زمینه ندارید، این مقاله راهنمای جامعی برای پاسخ به تمام سوالات تحصیلی شما است.
ویزاموندیال تا کنون ۱۲۰,۰۰۰ جلسه مشاوره برای متقاضیان مهاجرت تحصیلی به کانادا برگزار کرده است. سوالات مطرح شده در محتوای این مقاله بر اساس متداولترین سوالاتی است که در جلسات مشاوره از ما پرسیده شده، و ما آنها را برای شما گردآوری کرده و پاسخ دادهایم.
هدف ما بر این بوده که صفر تا صد تحصیل در کانادا را برای شما توضیح دهیم تا به درستی بتوانید خود را برای مهاجرت تحصیلی به کانادا آماده کنید.
در ۶۰ ثانیه پاسخ همه چیز را بگیرید!
سیستم آموزشی پیشرفته در سطح جهانی
پیشرو در آموزش زبان
تحصیل مقرون به صرفه برای دانشجویان خارجی
امکانات ورزشی در سطح المپیک در دانشگاهها
فرصتهای تحقیقاتی نوآورانه و فراوان
زیرساختهای پیشرفته
دورهها و رشتههای تحصیلی بسیار و گوناگون
مسیر آسان برای رسیدن به اقامت دائم کانادا برای خود و خانواده همراه
رتبه سوم از نظر بهترین مکان برای زندگی طبق گزارش سایت United Nations
پروسه سریع دریافت ویزای تحصیلی کانادا نسبت به دیگر کشورها
امکان دریافت بورسیه تحصیلی از دانشگاهها
امکان کار همزمان با تحصیل و تامین شهریه تحصیلی
تحصیل رایگان فرزندان در مدارس دولتی (در صورتی که پدر یا مادر ویزای تحصیلی داشته باشند)
در این ویدیو صفر تا صد تحصیل در کشور کانادا را برای شما شرح میدهیم و به طور کامل شما را در خصوص پذیرش، ویزا ، شرایط کار و اقامت در کشور کانادا راهنمایی میکنیم. در آخر به صورت نمونه در سایت دانشگاه کنکوردیا نحوه پر کردن فرم پذیرش را نشان میدهیم.
00:00 | مقدمه
01:06 | شرط معدل
04:22 | مدرک زبان مورد نیاز
05:11 | نمره زبان مورد نیاز
11:50 | هزینه تحصیل
14:16 | شرط سنی برای پذیرش
10:42 | آیا اخذ پذیرش به معنای گرفتن ویزاست؟
19:46 | اقامت پس از تحصیل
22:12 | اقامت پس از تحصیل در استان کبک
23:13 | پول مورد نیاز برای زندگی و تحصیل
25:50 | هزینه های مورد نیاز قبل از مهاجرت
27:25 | هزینه های مورد نیاز بعد از مهاجرت
30:31 | میزان درآمد دانشجویان
33:07 | تفاوت دانشگاه ها و کالج ها
35:49 | دوره های تحصیلی
38:44 | بورسیه و فاند تحصیلی
41:29 | انتخاب رشته تحصیلی
44:39 | فرم پذیرش دانشگاه کونکوردیا
سیستم آموزشی کانادا دارای مقاطع تحصیلی مختلفی است که بعضی از این دورهها در سیستم آموزشی ایران وجود ندارد. به طور کلی مقاطع تحصیلی در کانادا از دوره قبل از دبستان تا دانشگاه شامل: مهد کودک، پیش دبستانی، ابتدایی، متوسطه، دیپلم، لیسانس، فوق لیسانس و دکتری است که در ادامه مقاله به توضیح هر مقطع تحصیلی میپردازیم:
مهد کودک (Kindergarten) که مرحله پیش از دبستان (Pre-elementary) است، به عنوان اولین مرحله تحصیل در کانادا در نظر گرفته شده و برای کودکان بین سنین ۴ تا ۵ سال ارائه میشود. مرحله پیش دبستانی به جز استانهای نوا اسکوشیا و نیوبرانزویک در دیگر استانها اختیاری است.
مرحله دبستان یا Elementary School در کانادا شامل پایههای تحصیلی اول تا ششم است و از سنین ۶ یا ۷ سال شروع شده و تا سنین ۱۱ تا ۱۲ ادامه دارد.
دوره متوسطه در کانادا دو سطح دارد: سطح Junior High School و Senior High School. سطح Junior High School پس از اتمام مقطع دبستان شروع میشود و شامل پایههای ۷ و ۸ است. پس از از این مرحله سطح Senior High School شروع میشود که ۴ سال طول میکشد و شامل پایههای ۹, ۱۰, ۱۱ و ۱۲ است و بسته به شرایط دانش آموز و استانی که در آن تحصیل میکند تا سنین ۱۶ تا ۱۸ سالگی ادامه دارد. در استان کبک دانش آموزان تا پایه یازدهم تحصیل میکنند.
مقطع دیپلما دانش آموزان را برای موفقیت در در یک رشته یا شغل خاص آماده میکند و در سطح کالج ارائه میشود. سه نوع دیپلم وجود دارد که در ادامه به آنها اشاره میکنیم:
Regular Diploma
مقطع Regular Diploma تقریبا در تمام کالجهای کانادا ارائه میشوند و هدف آن آموزش دانش آموزان در یک حوزه یا حرفه خاص است.
این مقطع تحصیلی از مقطع Regular Diploma تخصصیتر است چون معمولا دارای دورههای کارآموزی یا کو-آپ است. این مقطع تحصیلی کمک میکند تا مهارتهای خود را به صورت عملی به کار بگیرید.
این مقطع تحصیلی ترکیبی از آموزش تخصصی کامل همراه با تجربه عملی است و بالاتر از از دو مقطع تحصیلی قبلی قرار میگیرد.
تحصیل لیسانس در کانادا اولین سطح دانشگاهی است. البته تعدادی از کالجها هم در استانهای آلبرتا، بریتیش کلمبیا، و انتاریو مقطع لیسانس را ارائه میدهند. بیشتر دورههای لیسانس ۴ ساله هستند، هر چند بعضی از آنها به صورت ۳ ساله هم برگزار میشوند. دوره فوق دیپلم دو ساله هم در بعضی از دانشگاهها قبل از دوره لیسانس ارائه میشود.
تحصیل فوق لیسانس در کانادا پس از پایان مقطع لیسانس انجام میشود که معمولا برای کسب تخصص در رشته تحصیلی دوره لیسانس دنبال میشود. دورههای کارشناسی ارشد در کانادا یا به صورت کورس محور و یا به صورت پژوهش محور برگزار میشوند.
تحصیل دکترا در کانادا پس از اتمام مقطع کارشناسی ارشد امکان پذیر است. رشتههای دکترا معمولا پژوهش محور هستند و نیاز به تعیین استاد راهنما دارند.
در کانادا مدارس، کالجها و دانشگاهها مراکز اصلی آموزش برای دانش آموزان و دانشجویان هستند که هر کدام شرایط تحصیلی خاص خود را دارند و مقاطع تحصیلی متفاوتی را ارائه میدهند.
تحصیل در مدارس روزانه یا شبانه روزی؟ مدارس خصوصی یا دولتی؟ این تصمیم واقعا سردرگم کننده است. اما جدا از این انتخاب حیاتی و تاثیر گذار، شرایط تحصیل در مدارس کانادا کم و بیش یکسان است. مدارس کانادا برخلاف ایران بر اساس سن شما را رده بندی میکنند. معمولا مدارس جدولی دارند که با مقایسه سن شما در آن جدول مشخص میکنند در کدام پایه تحصیل کنید.
اگر سطح زبانی شما آماده نباشد، تمام مدارس دوره تقویت زبان دارند که گاهی رایگان و گاهی با شهریه مجزا قابل استفاده هستند. سیستم فارغالتحصیلی از مدارس کانادا هم سیستم متفاوتی با ایران بوده و براساس واحدهای درسی گذرانده شده در پایه دهم و یازدهم و دوازدهم دبیرستان خواهد بود. نسبت به رشته مورد نظر در دانشگاه باید واحدهای کافی را در مدرسه بگذرانید.
برای تحصیل دانش آموزی در کانادا مطالعه صفحه ویزای دانش آموزی کانادا را از دست ندهید.
کالجها مراکزی هستند که در آنها سیستم آموزشی بیشتر عملی بوده و کمتر تئوری آموزش میدهند. دورههای موجود در کالجهای کانادا یک تا دو ساله هستند و برای ورود نیاز به دیپلم دبیرستان ایران یا کانادا خواهد بود. سطح زبان مورد نیاز بیشتر کالجهای کانادا آیلتس ۶ تا ۶.۵ است و در صورت ضعیفتر بودن سطح زبان، امکان گرفتن پذیرش مشروط با نمره حداقل ۵ یا ۵.۵ و گذراندن دورههای تقویتی زبان پیش از دوره اصلی وجود دارد.
اما شرایط سنی برای ورود به کالجهای کانادا اصلا دور از ذهن نیست. ممکن است دانشجوی ۵۵ سالهای را مشغول تحصیل در کالج ببینید :). بله این واقعیت دارد. از آنجا که کالجها بیشتر روی آماده سازی شما برای شغل خاصی تمرکز دارند، ورود به آنها سن و سال نمیشناسد. خب این عالی هست، خیر؟ حتما بله! ولی اول باید ویزای کانادا را بگیرید.
کالجها گاهی هم نقش پل ارتباطی بین دبیرستان و دانشگاه ها را بازی میکنند. اما چطور؟ دو مورد زیر را ببینید، این دو مساله خیلی مهم برای انتخاب کالج ها هستند.
۱. کلاسهای کم جمعیت تر در کالجها نسبت به دانشگاهها
کالج ها به نسبت دانشگاه ها محیط جمع و جورتری دارند و تعداد دانشجویان در کلاسهای کالج ها کمتر است که این فرصت خوبی برای آمادگی دانشجویان و وفق یافتن با محیط آکادمیک خواهد بود. پس در این موضوع کالج ها نقش برطرف کننده شوک ورود به محیط دانشگاه را بازی میکنند.
۲. ترکیب کالج و دانشگاه با برنامه ۳+۱ یا برنامه ۲+۲
سناریوی واقعی زیر را در نظر بگیرید: آرین و رایان هر دو ۱۹ سال دارند و قصد تحصیل در رشته مهندسی دانشگاه یورک را دارند. شهریه دانشگاه یورک در حدود سالی سی هزار دلار است.
آرین چطور سی و دو هزار دلار ذخیره کرد؟
رایان مستقیم وارد یورک شده و ۴ سال هر سال سی هزار دلار پرداخت میکند. مجموعا صد و بیست هزار دلار برای مهندسی کامپیوتر
آرین پس از مشورت با ویزا موندیال مسیر دیگری رو انتخاب میکند. آرین وارد کالج سنکا شده و دو سال تحصیل و سپس دو سال بعدی را در دانشگاه یورک تحصیل میکند و در همان رشته مهندسی کامپیوتر فارغالتحصیل میشود. آرین دو سال شهریه چهارده هزار دلاری و دو سال سی هزار دلاری را پرداخت کرده که مجموعا هشتاد و هشت هزار دلار برای مهندسی کامپیوتر پرداخت شد. بله با همین برنامه ریزی ساده، آرین سی و دو هزار دلار ذخیره کرد.
در کانادا دانشگاههای خصوصی و دانشگاههای دولتی هر دو دانشجویان بینالمللی را جذب میکنند. طبیعتاً نسبت به رنکینگ و رقابت، هر دانشگاه شرایط متفاوتی برای ورود دانشجویان وضع کرده است.
مثلا برای ورود به دوره فوق لیسانس دانشگاه تورنتو در رشته مهندسی مکانیک نیاز به آیلتس ۷ و معدل پانزده به بالا و توصیه نامههای خوب دارید. خب مسلما این سخت هست.
اما نگران نباشید، با توجه به تنوع دانشگاهها و همین طور با توجه به سطح درسی و میزان علاقه مندی و هدف گذاری شما، از این سبد میتوان محصول خوبی را برای شما انتخاب کرد. کافیست نگاهی واقعی به شرایط تحصیلی، نمره زبان و بودجه و هدف آینده خود بیندازید. این موارد به خودی خود دانشگاه شما را انتخاب خواهند کرد.
بیشتر بخوانید: دانشگاههای کانادا
تجربه تحصیل در کالجهای کانادا
سیاوش به تازگی از کالج جورج براون کانادا در رشته دیجیتال مارکتینگ فارغالتحصیل شده است. او در این ویدیو تمام تجربیات خود از تحصیل در این کالج را با شما به اشتراک گذاشته است و به تمام سوالات و دغدغههای شما پاسخ داده است.
اگر بخواهیم خیلی ساده شرایط تحصیل در مراکز آموزشی کانادا را بیان کنیم در درجه اول باید معدل و نمره زبان مورد نیاز هر دانشگاه را داشته باشید و در درجه بعدی در صورت اقدام برای مقاطع تحصیلات تکمیلی مانند کارشناسی ارشد و دکترای مبتنی بر پژوهش یا همان تز بیس، باید سابقه کار پژوهشی و تحقیقاتی داشته باشید.
هر یک از مقاطع تحصیلی کانادا، از دبستان گرفته تا دکترا؛ از نظر شرط معدل و نمره زبان و دیگر فاکتورهای لازم، مینیممهای مخصوص به خود دارند که در ادامه مقاله به آنها اشاره میکنیم:
برای اخذ پذیرش تحصیلی در مقاطع دبستان و دبیرستان در کانادا نیازی به داشتن نمره زبان نیست. همچنین حداقل معدلی هم برای پذیرش در مدارس کانادا در نظر گرفته نشده است. اما برای گرفتن پذیرش تحصیلی، داشتن نمرات خوب در دروس پایههای قبلی مهم است. همچنین بعضی از مدارس کانادا ممکن است برای ارزیابی سطح زبان دانش آموزان، از آنها درخواست مصاحبه کنند.
با مدرک دیپلم میتوان برای دورههای تحصیلی در کالجها و دوره فوق دیپلم و لیسانس در دانشگاهها اقدام کرد.
برای گرفتن پذیرش تحصیلی از کالجها داشتن شرایط زیر لازم است:
نکات ایمنی برای تحصیل لیسانس در کانادا:
نظر بردیا در مورد تحصیل در مقطع لیسانس
خب باید اعتراف کنم اولش که وارد دانشگاه یورک شدم و سیستم جدی و بزرگ بودن دانشگاه و نوع حرفه ای بودن کلاس ها و مدل درس و تکالیفی که میدادن خیلی برام سخت بود. البته من همیشه بچه درس خون بودم برای همین تونستم خودمو وفق بدم. از نظر سطح زبان من وقتی کانادا اومدم خیلی قوی نبودم و در کلاس های دانشگاه یورک شرکت کردم. الان هم یه شغل نیمه وقت در کافه دارم که هزینه هام رو جبران میکنه. زندگی تو تورنتو هم برام خوب و جذابه به جز زمستون سردش که فعلا دارم سعی میکنم پاتیناژ یاد بگیرم.
نکات ایمنی برای تحصیل فوق لیسانس در کانادا:
نظر علی در مورد تحصیل در مقطع فوق لیسانس
من ۳۷ سال دارم و تصور میکردم تحصیل برای سن من دیر شده. پس از بررسی دقیق اقدامات لازم رو انجام دادم و با اینکه فوق لیسانس شیمی داشتم، برای رشته مدیریت برای فوق اپلای کردم و خدا رو شکر همه چیز بهتر از چیزی که تصور میکردم پیش رفت. دو سال درس خوندم و کار جنرال داشتم و الان هم در زمینه فروش محصولات پتروشیمی در تورنتو مشغول هستم. واقعا فکر نمیکردم در سن سی و پنج با همسر و فرزندم بتونم درس بخونم ولی با وجود سختیش خوشحالم که این تصمیم رو گرفتم.
نکات ایمنی برای تحصیل دکترا در کانادا:
نظر بابک در مورد تحصیل در مقطع دکتری
من در دانمارک ویزای کاری داشتم ولی از شرایط زندگی راضی نبودم و به همراه همسرم و پسرم تصمیم گرفتیم برای دانشجویی کانادا در مقطع دکتری اقدام کنیم. بعد از اپلای و ویزا، تحصیلم در دانشگاه مونترال شروع شد و خوشبختانه با بورسی که گرفتم، هزینه ها تا حدود زیادی پوشش داده شدند و همسرم هم مشغول به کار هست و پسرم هم به مهد میره.
معدل یکی از فاکتورهای اصلی و مهم برای گرفتن پذیرش از دانشگاهها و کالجهای کانادا است. شرط معدل برای اخذ پذیرش بر حسب دانشگاه، مقطع تحصیلی و رشته تحصیلی متفاوت است و نمیتوان یک معدل واحد را برای همه دانشگاههای کانادا در نظر گرفت. معمولا دانشگاههای ممتاز و خوب کانادا به معدل بالاتری برای پذیرش نیاز دارند.
حال که با معدل لازم برای تحصیل در کانادا آشنا شدید، لازم است بدانید که سیستم نمرهدهی مراکز آموزشی کانادا با ایران متفاوت است. هر ۱۰ استان کانادا هر کدام سیستم نمره دهی مخصوص به خود دارند و در جزییات با هم متفاوت هستند اما به صورت کلی سیستم نمره دهی در کانادا ترکیبی است از:
همچنین در کل کانادا بسته به استان از دو مقیاس معدلی 0 از 4 و 0 از 9 استفاده میشود. البته در بعضی از استانها هم حداکثر معدل 4.33 و یا 4.5 در نظر گرفته میشود.
برای مثال، دانشگاه سایمون فریزر که در استان بریتیش کلمبیا واقع شده، حداقل معدل لازم (GPA) برای پذیرش در رشته مکانیک در مقطع فوق لیسانس را به صورت عدد نشان داده که 3.33 از 4.33 است.
این در حالی است که سیستم نمره دهی در ایران ترکیبی نیست و بر حسب عدد نشان داده میشود و مقیاس آن بر حسب ۰ از ۲۰ است (البته در مقطع دبستان سیستم نمره دهی توصیفی است).
ممکن است بپرسید چطور معدل مورد نیاز کانادا را محاسبه کنید و معادل آن در سیستم نمره دهی ایران چقدر میشود. در ادامه در جدولی مقیاس معدلی کانادا و ایران را با هم مقایسه کردهایم.
سیستم نمره دهی کانادا | سیستم نمره دهی ایران | ||
---|---|---|---|
معدل بر حسب حروف | معدل بر حسب درصد | معدل بر حسب عدد | معدل بر حسب عدد |
A+ | 92-100 | 4.33 | ۲۰ |
A | 88-91 | 4 | ۱۸.۴۷ |
A- | 85-87 | 3.67 | ۱۶.۹۵ |
B+ | 82-84 | 3.33 | ۱۵.۳۸ |
B | 78-81 | 3 | ۱۳.۸۵ |
B- | 75-77 | 2.67 | ۱۲.۳۳ |
C+ | 72-74 | 2.33 | ۱۰.۷۶ |
C | 68-71 | 2 | ۹.۲۳ |
C- | 65-67 | 1.67 | ۷.۷۱ |
D | 55-64 | 1 | ۴.۶۱ |
F | 0-54 | 0 | ۰ |
اگر جزو متقاضیانی هستید که معدل پایینی دارید و دغدغه گرفتن پذیرش از دانشگاههای کانادا را دارید، نگران نباشید. سالها تجربه کار تیم اجرایی ویزاموندیال با دانشگاهها و کالجهای کانادا نشان داده است که با معدل زیر حداقل مورد قبول دانشگاهها هم میتوان پذیرش گرفت، اما شروطی دارد!
از آنجا که معدل تنها معیار مورد نظر برای گرفتن پذیرش از دانشگاههای کانادا نیست، در صورت داشتن سوابق تحصیلی خوب و لحاظ کردن موارد زیر در پرونده درخواست پذیرش تحصیلیتان از دانشگاه، میتوانید نقص معدل کم خود را تا حد زیادی پوشش داده و شانس پذیرشتان را افزایش دهید:
در ادامه به لیست دانشگاههایی که در بعضی از رشتهها با معدل پایین پذیرش میدهند، اشاره میکنیم. البته همانطور که قبلا گفته شد لازم است جنبههای دیگر پرونده خود را تقویت کنید.
دانشگاهها و دیگر مراکز آموزشی کانادا چند نوع مدرک زبان انگلیسی و فرانسه را برای اخذ پذیرش تحصیلی میپذیرند. بیشتر دانشگاههای کانادا انگلیسی زبان هستند اما دانشگاههایی هم که در استان کبک به عنوان یک استان فرانسوی زبان قرار دارند، معمولا به هر دو زبان فرانسه و انگلیسی آموزش تحصیلی را ارائه میدهند.
نکته:
توجه
تمام مدارک زبان برای ارائه به دانشگاهها و کالجهای کانادا تا ۲ سال اعتبار دارند.
حال که با مدرک زبان مورد قبول برای پذیرش تحصیلی کانادا آشنا شدید احتمالا سوالتان این است که:
در جدول زیر میانگین نمره زبان لازم برای پذیرش تحصیلی کانادا در مقاطع مختلف تحصیلی را بر اساس ۴ آزمون زبان انگلیسی آیلتس، تافل، پی تی ای و دوئولینگو بیان کردهایم. لازم به ذکر است که نمره زبان لازم برای تحصیل در کانادا بر اساس رشته تحصیلی هم متفاوت است.
دورههای تحصیلی | آیلتس | تافل | PTE | دوئولینگو | مشروط به دوره زبان |
---|---|---|---|---|---|
مدارس | الزامی نیست | الزامی نیست | الزامی نیست | الزامی نیست | ❌ |
کالج | نمره بین 6.5-6 | نمره بین 90-75 | نمره بین 57-53 | نمره 105 و بالاتر | ✔️ |
لیسانس | حداقل نمره 6.5 | حداقل نمره بین 89-75 | حداقل نمره 60 | حداقل نمره بین 120-105 | ✔️ |
فوق لیسانس مهندسی | حداقل نمره 6.5 | حداقل نمره 86 | حداقل نمره بین 60-57 | حداقل نمره بین 115-110 | ✔️ |
فوق لیسانس علوم تجربی | حداقل نمره 6.5 | حداقل نمره بین 92-79 | حداقل نمره بین 65-58 | حداقل نمره بین 125-115 | ❌ |
فوق لیسانس علوم انسانی | حداقل نمره بین 7-6.5 | حداقل نمره بین 95-86 | حداقل نمره بین 65-60 | حداقل نمره بین 125-115 | ❌ |
فوق لیسانس مدیریت یا MBA | حداقل نمره بین 7-6.5 | حداقل نمره بین 100-95 | حداقل نمره بین 65-60 | حداقل نمره بین 125-115 | ✔️ |
دکترا | حداقل نمره بین 7-6.5 | حداقل نمره بین 100-85 | حداقل نمره بین 65-60 | نمره بین 120-115 (این آزمون مورد قبول بیشتر دانشگاهها نیست) | ❌ |
پزشکی و حقوق | نمره 7 و بالاتر | نمره 109-100 | نمره 76-68 | نمره 125 (این آزمون مورد قبول بیشتر دانشگاهها نیست) | ❌ |
پاسخ به این سوال مثبت است اما شرایطی دارد!
تعدادی از کالجها و دانشگاههای کانادا در مقطع دیپلما، ادونسد دیپلما، فوق دیپلم و یا لیسانس بدون ارائه نمره زبان هم پذیرش تحصیلی میدهند اما پذیرش آنها از نوع مشروط یا کاندیشنال (Conditional) است. به این معنا که پیش از تحصیل در رشته اصلی مورد نظر یا همزمان با آن باید دروس زبان آن کالج/دانشگاه را بگذرانید تا سطح زبان شما به سطح زبان مورد قبول آن مرکز آموزشی برسد. لازم به ذکر است که این نوع پذیرش مشروط شامل مقاطع تحصیلی فوق لیسانس و دکترا نمیشود.
در بعضی از کالجها و دانشگاهها هم پذیرش مشروط به صورت دیگری است. در این مراکز آموزشی بدون مدرک زبان پذیرش نمیدهند اما اگر نمره زبان شما کمتر از مینیمم مورد نیاز دانشگاه باشد امکان گرفتن پذیرش کاندیشنال وجود دارد. در این حالت هم باید دروس زبان بگذرانید تا سطح زبان انگلیسی یا فرانسه شما به سطح مطلوب و لازم برای دانشگاه برسد.
تعداد کمی از دانشگاهها در مقطع لیسانس و فوق لیسانس و در بعضی از رشتههای خاص این نوع پذیرش مشروط را ارائه میدهند اما در مقطع دکترا امکان گرفتن پذیرش کاندیشنال وجود ندارد. در این نوع پذیرش مشروط هر کالج یا دانشگاه حداقلی را برای نمره زبان در نظر میگیرند:
نمونهای از پذیرش کاندیشنال در مقطع لیسانس
ما در مجموعه ویزا موندیال پروندههای زیادی داشتهایم که بدون نمره زبان و با پذیرش مشروط ویزا گرفتهاند، اما در شرایط فعلی سفارت کانادا که درخواستهای ویزای تحصیلی بسیار زیاد شده و از آنجا که هر سال هم ظرفیت مشخصی برای ویزاهای تحصیلی وجود دارد، معمولا آفیسرهای اداره مهاجرت کانادا پروندههایی را که پذیرش تحصیلی کاندیشنال دارند با سخت گیری بیشتری بررسی میکنند.
بنابراین توصیه ما این است که در صورت امکان با پذیرش مستقیم و غیر مشروط برای ویزای تحصیلی کانادا اقدام کنید، هر چند داشتن مدرک زبان جزو مدارک الزامی برای اخذ ویزای تحصیلی کانادا برای ایرانیان نیست.
برای اینکه بتوانید از طریق تحصیلی به کانادا مهاجرت کنید، باید ۵ شرط اصلی را داشته باشید:
از قدیم گفتن: «ماهی رو هر وقت از آب بگیری تازهست!». قطعا هم همینطور است. اجازه بدهید کمی با جزئیات بیشتر موضوع رابطه سن و تحصیل در کانادا را بررسی کنیم.
در مرحله اپلای، سن شما هیچ محدودیتی برای اپلای ایجاد نخواهد کرد و اصولا مراکز تحصیلی کانادا امکان اینکه بخاطر سن، فردی را ریجکت کنند نخواهند داشت؛ چون به نوعی discrimination یا همان تبعیض محسوب شده و در کانادا جرم است. پس از مرحله اپلای و پذیرش، بدون دردسر عبور میکنیم. خبر بد این است که حتی اگر از دانشگاه مک گیل هم پذیرش بگیریم و ویزا نداشته باشیم بی فایده است. ویزای کانادا پلی است که همه متقاضیها الزاما از روی آن عبور میکنند و راهکار دیگری هم وجود ندارد.
سن شما روی احتمال صدور ویزا تاثیر مستقیم میگذارد. لازم است بین مقطع پذیرش تحصیلی و سن شما رابطه منطقی وجود داشته باشد.
برای مثال، اگر شما ۴۰ سال دارید و میخواهید در مقطع لیسانس یا مقطع دیپلم در کالج تحصیل کنید، به احتمال زیاد درخواست ویزای تحصیلی شما رد خواهد شد چون از نظر آفیسر اداره مهاجرت کانادا تحصیل در این مقاطع برای سن ۴۰ سال منطقی نیست، چون سن بالا میتواند نشان دهد که هدف و قصد واقعی فرد تحصیل نیست.
البته سن به تنهایی نمیتواند فاکتور ریجکت شدن باشد. آفیسر اداره مهاجرت این امکان را ندارد که درخواست ویزای تحصیلی را تنها به خاطر سن بالای متقاضی ریجکت کند و این تبعیض محسوب شده و جرم است. اما آفیسر اداره مهاجرت به اندازه وزیر اداره مهاجرت قدرت دارد. آفیسر به تنهایی تصمیم میگیرد که آیا ویزا صادر شود یا خیر. بنابراین اگر ببیند شخصی با سن بالا برای مقاطع تحصیلی پایین اقدام کرده، این موضوع بر نتیجه ویزای متقاضی تاثیرگذار خواهد بود.
مهاجرت تحصیلی به کانادا دو مرحله اصلی دارد: ۱. اخذ پذیرش تحصیلی کانادا ۲. اخذ ویزای تحصیلی کانادا. برای دریافت پذیرش و ویزای تحصیلی کانادا لازم است در هر مرحله، مراحل دیگری را هم پشت سر بگذارید که در ادامه مقاله جزییات آنها را بیان میکنیم:
۱. شرایط تحصیلی خود را بررسی کنید.
۲. دانشگاه و رشته تحصیلی متناسب با شرایطتان را انتخاب کنید.
۳. مدارک لازم برای اپلای دانشگاه را آماده کنید.
۴. وارد سایت دانشگاه شده و اکانت آنلاین بسازید.
۵. اطلاعات لازم را در اپلیکیشن آنلاین وارد کرده و در صورت امکان مدارک را آپلود کنید.
۶. هزینه اپلیکیشن را پرداخت و آن را سابمیت کنید.
۷. منتظر ایمیل دانشگاه برای دریافت Application Number یا Student Number باشید.
۸. در صورت لزوم اکانت دانشجویی خود را طبق دستورالعمل دانشگاه فعال کنید.
۹. اکانت خود را برای دریافت هرگونه آپدیتی به صورت مداوم چک کنید.
۱۰. تبریک میگوییم، پذیرش تحصیلی گرفتید.
۱۱. در صورت لزوم پیش پرداخت شهریه تحصیلی (deposit) را پرداخت کنید.
۱۲. نامه پذیرش نهایی (LOA) را دریافت کنید.
در صفحه اپلای و اخذ پذیرش تحصیلی کانادا اطلاعات کاملتری در این زمینه وجود دارد.
پس از اینکه پذیرش تحصیلی خود را دریافت کردید، حالا نوبت به اخذ ویزای تحصیلی کانادا است که در ادامه به مراحل آن اشاره میکنیم:
۱. تمام مدارک لازم از جمله نامه پذیرش تحصیلی و یک استادی پلن حرفهای با سناریوی درست را تهیه کنید.
۲. فایلها را دسته بندی کرده و به فرمت پی دی اف درآورید.
۳. در سایت اداره مهاجرت مهاجرت کانادا اکانت بسازید، به سوالات پاسخ دهید و فرمهای لازم را دانلود کنید.
۴. فرمهای لازم را پر و امضا کنید.
۵. همه مدارک پی دی اف شده را در قسمت مربوط در اپلیکیشن آپلود کنید.
۶. هزینه بررسی اپلیکیشن و انگشت نگاری را پرداخت کنید.
۷. انگشت نگاری کانادا را در یکی از دفاتر ورک مربوط به سفارت کانادا انجام دهید.
۸. پس از دریافت نامه پاس ریکوئست (به منزله تایید ویزا)، پاسپورت خود را برای درج لیبل ویزا به سفارت کانادا بفرستید و پیکاپ ویزای کانادا را انجام دهید.
۹. بلیط بخرید و طبق قوانین ورود به کانادا پس از اخذ ویزا عمل کنید و برای ورود به این کشور آماده شوید.
۱۰. به کانادا خوش آمدید! در فرودگاه کانادا، استادی پرمیت یا همان مجوز تحصیلی خود را از آفیسر اداره مهاجرت دریافت کنید.
پس از ورود به کانادا و شروع تحصیل هنوز پروسه مهاجرت شما نهایی نشده است. مرحله مهمتر دریافت اقامت دائم کانادا پس از تحصیل است که در بخشهای بعدی مقاله اطلاعات مفیدی در این زمینه ارائه دادهایم و مسیر مهاجرت به کانادا از طریق تحصیل را برای شما شفافتر ساختهایم. پس خواندن ادامه این مقاله را از دست ندهید.
به مهمترین بخش قصه دانشجو شدن در کانادا رسیدیم. ویزا! بله ویزای کانادا مهمترین و حساسترین بخش پروژه شماست.
برای دریافت ویزای تحصیلی کانادا شرایطی لازم است که در ادامه به آنها اشاره میکنیم:
اگر نتوانید حتی یکی از این موارد را به درستی انجام دهید، ممکن است با ریجکت ویزا مواجه شوید. در صفحه دلایل ریجکت ویزای کانادا به طور مفصل در مورد دلایل ریجکتی و راههای رفع آن توضیح دادهایم.
در صفحه ویزای تحصیلی کانادا دیگر اطلاعات مربوط به ویزای تحصیلی را به طور کامل و با جزییات توضیح دادهایم ، اینجا دوباره گویی نمیکنیم و شما را به همان صفحه ارجاع میدهیم. پس اطلاعات کامل در مورد ویزای دانشجویی کانادا را از دست ندهید.
پاسخ ساده است: یکی از مراکز آموزشی دارای DLI را انتخاب کنید. بیش از ۱۵۰۰ مرکز آموزشی معتبر در کانادا وجود دارد که از نظر اداره مهاجرت شرایط درخواست ویزای دانشجویی کانادا را دارند. هر کدام از این مراکز کدی دارند که دی-ال-آی نام دارد و نشان دهنده مورد تایید بودن آن مرکز آموزشی است. داشتن شماره DLI برای درخواست ویزا ضروری است.
برای این که خیال شما را کمی راحتتر کنیم باید اشاره کنیم که دولت کانادا برای ایجاد عدالت و دسترسی همه افراد به سیستم آموزشی مناسب، همواره از معتبر بودن برنامههای آموزشی این مرکز اطمینان کسب میکند. پس صرف نظر از رنکینگ مراکز، همه کالجها و دانشگاهها دارای یک استاندارد اولیه مورد قبول هستند.
خب یعنی هیچ تفاوتی بین مراکز نیست؟ چرا، حتما هست.
درست است که دانشگاههایی مانند دانشگاه تورنتو، دانشگاه مک گیل، دانشگاه آلبرتا، دانشگاه بریتیش کلمبیا، دانشگاه واترلو، دانشگاه سایمون فریزر، دانشگاه مونترال، دانشگاه کوئینز، دانشگاه دالهاوزی و دانشگاه مک مستر از نظر رنک بسیار قویتر هستند ولی این اصلا به این معنی نیست که تحصیل در بسیاری از دانشگاه های دیگر کم اعتبار است.
پس خیلی روی این موضوع وسواس نداشته باشید و بر اساس واقعیتهای موجود در پرونده خود اپلای کنید. هیچ کارفرمایی در کانادا، دانشگاه یا کالج شما را سوال نخواهد کرد، پس نگران این موضوع نباشید و روی افزایش مهارتهای خود متمرکز شوید.
و البته کالجهای دولتی کانادا هم حداقلهای آموزشی را رعایت میکنند. بیش از ۱۵۰ کامیونیتی کالج در کانادا دوره های آمادگی مشاغل را ارائه میکنند که شما را برای بازار کار هدفگیری شدهای آماده خواهند کرد.
انتخاب تحصیل در دانشگاه های کانادا یا تحصیل در کالج های کانادا انتخاب آنقدر دشواری نیست. کافیست روی اهداف خود متمرکز شوید و صد البته مسیر اخذ ویزای کار پس از تحصیل کانادا و اقامت پس از تحصیل کانادا را نسبت به انتخابتان بررسی کنید.
پس دانشگاهها گزینه بهتری هستند.
پس کالجها گزینه مورد نظر شما هستند.
دانشگاهها در این زمینه قوی هستند.
کالجها انتخاب درستتری هستند.
پس کالجها گزینه بهتری هستند.
سه دانشگاه تورنتو، مک گیل و بریتیش کلمبیا جزو ۱۰۰ دانشگاه برتر جهان در سال ۲۰۲۲ هستند (به نقل از QS) که به ترتیب در جایگاه ۲۶، ۲۷ و ۴۶ قرار دارند.
نام دانشگاه | رتبه کشوری | رتبه جهانی |
---|---|---|
دانشگاه تورنتو | ۱ | ۲۶ |
دانشگاه مک گیل | ۲ | ۲۷ |
دانشگاه بریتیش کلمبیا | ۳ | ۴۶ |
دانشگاه مونترال | ۴ | ۱۱۱ |
دانشگاه آلبرتا | ۵ | ۱۲۶ |
دانشگاه مک مستر | ۶ | ۱۴۰ |
دانشگاه واترلو | ۷ | ۱۴۹ |
دانشگاه وسترن | ۸ | ۱۷۰ |
دانشگاه اتاوا | ۹ | ۲۳۰ |
دانشگاه کلگری | ۱۰ | ۲۳۵ |
دانشگاه دالهاوزی | ۱۱ | ۲۷۲ |
دانشگاه لاوال | ۱۲ | ۴۱۴ |
دانشگاه کوئینز | ۱۳ | ۲۴۰ |
دانشگاه سایمون فریزر | ۱۴ | ۲۹۸ |
دانشگاه منیتوبا | ۱۵ | ۶۰۱-۶۵۰ |
اگر میخواهید درباره دانشگاه یا کالج مورد نظرتان بیشتر بدانید و با شرایط تحصیل و رشتههای آن آشنا شوید، ویدیوی لایو مرتضی هماپور، مدیر عامل ویزا موندیال، با نمایندههای موسسات آموزشی در کانادا را از دست ندهید.
وقتی در مورد هزینه تحصیل در کانادا صحبت میکنیم بیشتر منظور هزینههای مربوط به شهریه تحصیلی و هزینه زندگی دانشجویی در کانادا است.
شهریه تحصیل در مراکز آموزشی کانادا بر حسب دوره تحصیلی، رشته تحصیلی و دانشگاه یا مرکز آموزشی متفاوت است. همچنین بر حسب اینکه آن مرکز آموزشی دولتی باشد یا خصوصی، روزانه باشد یا شبانه، باز شهریههای متفاوتی دارد. معمولا هزینه تحصیل در دانشگاهها یا مراکز آموزشی خصوصی و یا شبانه بیشتر از مراکز آموزشی دولتی و روزانه است.
در جدول زیر میانگین شهریه تحصیل را بر حسب دورههای تحصیلی مدرسه، کالج و دانشگاه به تفکیک بیان کردهایم:
شهریه تحصیل در مدارس روزانه و دولتی کانادا | سالیانه ۱۳ تا ۱۶ هزار دلار کانادا |
شهریه تحصیل در مدارس خصوصی و روزانه کانادا | سالیانه ۱۳ تا ۲۵ هزار دلار کانادا |
شهریه تحصیل در مدارس شبانه روزی کانادا | سالیانه ۳۵ تا ۶۰ هزار دلار کانادا |
شهریه تحصیل در کالج های کانادا سالیانه | سالیانه ۱۲ تا ۱۷ هزار دلار کانادا |
شهریه تحصیل در دانشگاه های کانادا | سالیانه ۱۵ تا ۴۵ هزار دلار کانادا |
🎥 ویدیو: چطور با شهریه کمتر از دانشگاه های عالی کانادا فارغ التحصیل بشم؟
حدود ۶۰٪ از هزینه زندگی کردن در کانادا را برای اجاره در نظر بگیرید. با در نظر گرفتن اجاره و هزینه خورد و خوراک در کانادا و سایر هزینه های جانبی مثل حمل و نقل، به طور میانگین برای شهرهای کوچک تر باید هزینه زندگی دانشجویی در کانادا را در حدود ماهیانه ۱۰۰۰ تا ۱۵۰۰ دلار و در شهرهای بزرگ تر ۱۵۰۰ تا ۲۵۰۰ دلار در نظر گرفت. دقت کنید این مبلغ صرفا برای زندگی دانشجویی است.
البته کم یا زیاد بودن هزینههای زندگی شما در کانادا به دو عامل هم بستگی دارد: محل زندگی و سبک زندگی. در ادامه این دو عامل را توضیح میدهیم:
زندگی در شهرهای بزرگتر با هزینه بالاتر و احتمالا فرصت شغلی بیشتر! یا زندگی در شهرهای کوچکتر در جامعه صمیمیتر با هزینه زندگی کمتر و فرصت های محدودتر! انتخاب با شماست.
کانادا به قدری بزرگ است که برای هر نوع سلیقهای پیشنهادی دارد. این که کدام انتخاب برای شما بهتر است هم بستگی به روحیات و تواناییها و سلیقه شما دارد. ممکن است برای فردی زندگی در شهر ویکتوریا (جمعیت کمتر، محلیتر و هزینههای کمتر) بهتر باشد، در حالی که برای فرد دیگری زندگی در قلب شهر تورنتو (شلوغتر، پر جنب و جوش تر و طبیعتاً گرانتر) مناسبتر باشد.
موضوع دیگر، سبک زندگی انتخابی شما است. اگر از پایین آوردن هزینهها صحبت کنیم، در این زمینه هندیها متبحر هستند :). گاها میبینیم چهار خانواده در یک خانه بزرگ با هم زندگی میکنند و خب این طبیعتاً به شدت هزینهها را پایین خواهد آورد. در فرهنگ ایرانیها مشاهده این موضوع محال است؛ برای همین برای محاسبه هزینه زندگی باید با میانگین خانههای دانشجویی پیش برویم. یعنی هر خانه توسط یک خانواده اجاره میشود.
بله امکان پذیر است، اما تحت شرایطی خاص!
در حالت کلی تحصیل در دانشگاهها و کالجهای کانادا برای دانشجویان خارجی و کانادایی رایگان نیست اما راهکارهایی وجود دارد که میتواند تحصیلتان در این کشور را به صورت کامل یا محدود رایگان کند مانند گرفتن بورسیه تحصیلی کانادا، اپلای برای دانشگاههای مقرون به صرفه و کار کردن همزمان با تحصیل در کانادا.
اگر سوالتان این است که «آیا میتوان بورسیه تحصیلی کانادا را دریافت کرد؟» باید گفت بله و پاسخ مثبت است. گرفتن اسکالرشیپ تحصیلی یکی از راههای تحصیل رایگان یا کاهش شهریه تحصیلی در کانادا است که به دانشجویان خارجی هم تعلق میگیرد.
بورسیه تحصیلی کانادا توسط نهادها و سازمانهای مختلفی مانند دولت کانادا، سازمانهای غیر دولتی و دانشگاههای کانادا به دانشجویان داخلی و خارجی اعطا میشود. البته گرفتن بورسیه تحصیلی کانادا راحت نیست و بیشتر به شرایط تحصیلی هر فرد بستگی دارد. به تفکیک مقاطع تحصیلی، در اینجا شرایط گرفتن بورس تحصیلی کانادا را بررسی میکنیم.
اخذ بورس تحصیلی در مقطع مدارس و کالج های کانادا تقریبا محال است و توصیه میکنیم اگر به فکرش هستید کامل از این فکر خارج شوید.
اخذ بورس تحصیلی در مقطع کارشناسی کانادا، به اندازه مقطع مدرسه غیر ممکن نیست، اما بسیار محدود است. اگر نخبه هستید و رکورد تحصیلی خیلی قوی دارید (مثلا معدل بالای ۱۹ و آیلتس ۷)، شاید بتوانید نوعی از بورس را به عنوان تخفیف در شهریه دریافت کنید. مثلا ما مواردی داشتیم که پنج تا ده هزار دلار از شهریه کاهش پیدا کرده است.
راه دیگر برای گرفتن بورس تحصیلی در مقطع لیسانس کانادا این است که نمرات شما در دانشگاهی که هستید بسیار عالی باشند و به همین خاطر، بورس هایی در حد دو تا پنج هزار دلار بگیرید.
در مقطع فوق لیسانس کانادا اخذ بورس اصلا دور از ذهن نیست. شرایط بورس در این مقطع رشته به رشته متفاوت است. در رشته های علوم و مهندسی به طور کلی شانس بالاتری برای گرفتن فاند از دانشگاه های کانادا وجود دارد و در رشته های مدیریت شانس اسکالرشیپ کانادا بسیار پایین است.
چیزی که شکی درآن نیست این است که برای گرفتن پول از دانشگاه یا استاد باید از نظر تحصیلی و علمی در مقاطع قبلی قوی بوده باشید. معدل بالای ۱۴ و نمره آیلتس بالای ۶.۵ و مقاله علمی حداقل هایی است که باید روی میز داشته باشید که به موضوع بورس فکر کنید.
این مورد بسیار محتمل است. اساسا خود دانشگاهها انواع فاندینگ را به شما پیشنهاد میدهند و معمولا وقتی درخواست شما بعد از اپلای برای پذیرش دکتری پذیرفته میشود، یک یا چند نوع از این فاندینگ ها را دریافت خواهید کرد.
تجربه صدها پرونده به ما نشان داده که تقریبا تمام دانشجویان دوره دکتری در کانادا نوعی از فاند را دارند. بسیار عجیب است اگر دانشجوی دکترا در کانادا هیچ نوع از دریافتی را نداشته باشد. مبلغ فاندینگ بسیار بستگی به دانشگاه، دپارتمان و حتی استاد راهنمای شما در کانادا خواهد داشت. جزئیات تمام این موارد پس از اپلای و گرفتن پذیرش دکتری کانادا مشخص خواهد شد.
مثال: دانشجویان دوره دکترا در دانشگاه سایمون فریزر در دپارتمان مهندسی معمولا سالی بیست و شش هزار دلار کانادا فاند میگیرند که از این مبلغ در حدود ده هزار دلار باید برای شهریه پرداخت شود. به طور میانگین دانشجویان دکتری در همین دانشگاه دو هزار دلار هم درآمد جانبی از کارهای تحقیقاتی و ریسرچ دارند.
برای کسب جزییات بیشتر در این زمینه و نحوه گرفتن فاند تحصیلی، صفحه بورسیه تحصیلی کانادا را مطالعه کنید.
یکی دیگر از روشهای تحصیل رایگان در کانادا، اپلای و گرفتن پذیرش تحصیلی از دانشگاههای ارزان قیمت کانادا است. دانشگاهها و کالجهایی که در استانهای نیوفاندلند و ساسکاچوان قرار دارند، نسبت به دیگر استانها شهریه پایین تری دریافت میکنند.
بنابراین با تحصیل در این دانشگاهها شهریه کمتری پرداخت میکنید و اگر بتوانید همزمان با تحصیل هم کار کنید، امکان تامین شهریه خود را به طور کامل خواهید داشت.
در کانادا امکان کار کردن همزمان با تحصیل وجود دارد و در هفته ۲۰ ساعت مجاز به کار دانشجویی هستید. البته در ایام تعطیل رسمی مانند تعطیلات تابستانی و یا تعطیلات سال نو امکان کار تمام وقت به صورت ۴۰ ساعت در هفته را دارید.
برای مثال، اگر برای کار دانشجویی که انجام میدهید ساعتی حداقل ۱۵ دلار دریافت کنید، مبلغ آن در یک ماه ۱,۲۰۰ دلار خواهد شد و اگر حداقل ۹ ماه در سال کار دانشجویی انجام دهید، مبلغ ۱۰,۸۰۰ دلار درآمد خواهید داشت که بخش زیادی از شهریه تحصیلیتان را پوشش میدهد.
توجه: از تاریخ ۱۵ نوامبر ۲۰۲۲ تا ۳۱ دسامبر ۲۰۲۳، دانشجویان خارجی میتوانند بیش از ۲۰ ساعت در هفته مشغول به کار باشند. این اقدام موقت کانادا در جهت جبران کمبود نیروی کار در این کشور است.
اطلاعات بیشتر را در صفحه کار همزمان با تحصیل در کانادا بخوانید.
برای تحصیل و اخذ پذیرش از مراکز آموزشی کانادا مدارکی لازم است که در ادامه به آنها اشاره میکنیم:
یکی از مدارک اصلی برای گرفتن پذیرش تحصیلی از دانشگاههای کانادا ارائه رزومه تحصیلی است. در رزومه تحصیلی مجموعهای از اطلاعات شخصی، سوابق تحصیلی، سوابق شغلی، سوابق پژوهشی (در صورت وجود)، افتخارات تحصیلی و شغلی و همچنین اطلاعات مربوط به مهارتهای کامپیوتری و زبانی نوشته میشود.
برای مقاطع تحصیلات تکمیلی مانند کارشناسی ارشد و دکترا لازم است که اطلاعات مربوط به دو یا سه نفر از اساتید دانشجو هم نوشته شود که این اساتید قرار است در حمایت از دانشجو، توصیه نامه خود را به دانشگاه مورد نظر ارائه دهند.
کلمه سی وی که مخفف Curriculum Vitae است معمولا به جای رزومه به کار میرود اما تفاوتهایی با هم دارند. در سی وی اطلاعات؛ مخصوصا اطلاعات پژوهشی با جزییات بیشتری نوشته میشود و بیشتر برای مقاطع ارشد و دکترا از آن استفاده میشود. در رزومه اطلاعات کلی تر و خلاصه تر نوشته میشوند.
انگیزه نامه که به آن نامه هدف یا نامه توضیح (Letter of Explanation) هم میگویند در واقع متنی است که باید در آن هدف و انگیزه خود از تحصیل در رشته و دانشگاه مورد نظر خود و همچنین هدف از تحصیل در کشور کانادا را بنویسید. معمولا انگیزه نامه در یک یا دو صفحه نوشته میشود ولی بعضی از دانشگاهها ممکن است برای نوشتن انگیزه نامه دستورالعمل مخصوص به خود داشته باشند که قبل از پروسه اپلای دانشگاه لازم است طبق آن دستورالعملها نامه هدف را بنویسید.
توصیه نامه متنی است که از سوی اساتید دانشگاه قبلی متقاضی یا کارفرمای او بر روی سربرگ دانشگاه یا سربرگ شرکت نوشته میشود و در آن به تایید تواناییهای تحصیلی و یا شغلی او و همچنین تایید اخلاقی او میپردازد. در پایان هر توصیه نامه باید اطلاعات تماس استاد یا کارفرما به همراه سمت شغلی او نوشته شود و نامه همراه با تاریخ، توسط آنها مهر و امضا شود.
بعضی از دانشگاههای کانادا به ۲ و بعضی از دانشگاهها به ۳ توصیه نامه نیاز دارند. توصیه نامههای مورد نیاز دانشگاههای کانادا معمولا آنلاین هستند به این معنا که پس از ارسال اپلیکیشن آنلاینی که برای دانشگاه پر کردهاید، از طرف دانشگاه کانادایی برای استاد یا کارفرمای شما ایمیلی ارسال میشود که آنها باید به آن پاسخ دهند. معمولا در آن ایمیل از اساتید یا کارفرمای شما خواسته میشود تا فرم توصیه نامهای که ضمیمه ایمیل شده به همراه توصیه نامهای که بر روی سربرگ نوشتهاند، برای دانشگاه ارسال کنند.
در زمان اپلای برای دانشگاههای کانادا باید مدرک زبان خود را (آیلتس، تافل، پی تی ای، دوئولینگو) ارائه دهید. بعضی از دانشگاهها در زمان اپلای اسکن مدرک زبان شما را قبول میکنند و پس از اخذ پذیرش از آن دانشگاه از شما خواهند خواست تا از طریق سنتری که در آنجا آزمون دادهاید، مدرک زبان خود را برای دانشگاه ارسال کنید. بعضی از دانشگاهها هم از همان ابتدا و در زمان اپلای از شما میخواهند که مدرک زبان خود را از طریق سنتر بفرستید و اسکن آن را قبول نمیکنند.
رایتینگ سمپل نمونهای از پروژه تحقیقاتی، مقاله، یا بخشهایی از پایان نامه دانشگاهی است که قبلا برای پروژه کلاسی دانشگاه آن را ارائه دادهاید و یا به منظور انتشار، آن را به مجلات پژوهشی ارسال کردهاید. این مدرک بیشتر برای رشتههایی در مقطع ارشد و دکترا که نیاز به استاد راهنما دارند، درخواست میشود و معمولا باید بین ۱۰ تا ۲۰ صفحه باشد. البته بعضی از دانشگاهها دستورالعمل خاص خود را دارند و ممکن است تعداد صفحات کمتر یا بیشتری را درخواست کنند.
پروپوزال مدرکی است با حدود ۳۰۰۰ تا ۴۰۰۰ کلمه که در آن باید موضوع و روش کار تحقیقاتی را که قرار است در آینده برای پایان نامه دکترای خود انجام دهید، بیان کنید. برای اپلای در مقطع دکتری در بعضی از دانشگاههای کانادا لازم است که پروپوزال تحقیقاتی خود را برای استاد راهنمای آینده در رشته مورد نظر خود در آن دانشگاه ارسال کنید و در صورت تایید آن، مجاز به اپلای خواهید شد.
پورتفولیو مدرکی است با مجموعهای از تصاویر نمونه کارهای شغلی که مهارت، ایده، خلاقیت و فرآیند کاری فرد را در یک بازه زمانی نشان میدهد. این مدرک بیشتر برای رشتههای هنری و معماری در مقطع فوق لیسانس و دکترا مورد نیاز است و بعضی از دانشگاهها دستورالعمل خاص خود را برای تهیه آن دارند.
برای اپلای و گرفتن پذیرش از تمام مراکز آموزشی کانادا به ترجمه مدرک و ریزنمرات تحصیلی نیاز دارید. البته همراه با صفحات ترجمه شده، صفحات فارسی ضمیمه شده هم مورد نیاز است. در مرحله اپلای بیشتر دانشگاهها اسکن مدرک و ریزنمرات را قبول میکنند و نیاز به مدرک کاغذی آن نیست. همچنین در این مرحله نیاز به مهر دادگستری و امور خارجه نیست اما پس از اخذ پذیرش از دانشگاه باید طی مدت تعیین شده، اصل ترجمه مدرک و ریزنمرات به همراه صفحات فارسی را که مهر دادگستری دارد برای دانشگاه ارسال کنید. ارسال مدارک باید از طرف دانشگاه محل تحصیلتان صورت بگیرید به صورتی که تمام مدارک در پاکت دانشگاه گذاشته شده و بر روی پاکت و یا در آن مهر دانشگاه زده شود.
یکی از دیگر مدارک مورد نیاز برای اپلای دانشگاههای کانادا ارسال اسکن صفحه اول پاسپورت شما است. البته معمولا در لیست مدارک مورد نیاز برای دانشجویان خارجی نامی از پاسپورت برده نمیشود ولی بهتر است به عنوان یک متقاضی خارجی اسکن پاسپورت خود را به همراه دیگر مدارک لازم برای دانشگاه ارسال کنید.
توجه
در صفحه مدارک لازم برای پذیرش و ویزای کانادا اطلاعات کاملتری در این خصوص به دست میآورید.
شرکت مهاجرتی ویزا موندیال با بیش از ۱۰ سال سابقه کار اجرایی و داشتن بیش از ۱۱ هزار پرونده موفق در زمینه اخذ پذیرش تحصیلی از دانشگاهها، کالجها و مدارس معتبر کانادا و همچنین اخذ ویزای تحصیلی کانادا و با داشتن مشاوران قانونی مهاجرت به کانادا عضو انجمن CICC ، در حوزههای زیر به شما متقاضیان عزیز خدمات ارائه میدهد:
از کجا شروع کنم؟
هزاران متقاضی پس از تکمیل این فرم، تحصیل خود را در کانادا آغاز کردند. شما هم این سفر هیجان انگیز را با یک ارزیابی ساده آغاز کنید.
اگر در ابتدای مسیر مهاجرت تحصیلی به کانادا هستید و هنوز نمیدانید چه رشتهای را برای تحصیل در این کشور انتخاب کنید؟ و یا چه رشتهای از نظر شانس اخذ ویزا برای شما مناسبتر است؟ در این بخش به این سوالات پاسخ میدهیم.
برای یک انتخاب رشته درست در کانادا چند نکته زیر را در نظر بگیرید:
ما در ویزا موندیال با داشتن کارشناسان متخصص و با تجربه در اخذ پذیرش و ویزای تحصیلی کانادا، همیشه شرایط تحصیلی هر متقاضی را به درستی ارزیابی کرده و در انتخاب رشته و دانشگاه، مسیر ویزای تحصیلی او را هم در نظر میگیریم. بنابراین رشته و دانشگاهی را برای پذیرش پیشنهاد میدهیم که شانس بیشتری برای اخذ ویزای تحصیلی کانادا داشته باشد.
هنگام تصمیم گیری در مورد انتخاب رشته تحصیلی در کانادا باید اهداف شغلی و چشم اندازهای آینده خود را نیز در نظر بگیرید. در کانادا بعضی از رشتههای تحصیلی طرفدار بیشتری دارند چرا که بازار کار آنها بهتر است. بنابراین اگر پس از تحصیل در کانادا قصد ماندن و کار کردن در این کشور را دارید، ۱۰ رشته تحصیلی را به شما معرفی میکنیم که انتخاب آنها میتواند تاثیر مثبتی در آینده شغلی شما در کانادا داشته باشد:
کانادا یک مقصد گردشگری محبوب با جمعیتی جوان و پویا است. از این رو مشاغلی مانند مدیر گردشگری و مهمانداری در این کشور بسیار مورد تقاضا است. بنابراین تحصیل در رشتههای مرتبط، راه دست یافتن و ورود به صنعت گردشگری در کانادا است.
کشور کانادا همیشه به فارغالتحصیلان رشتههای پزشکی نیاز دارد. از این رو با تحصیل در رشتههای پزشکی و بهداشت مانند بیوتکنولوژی، دندانپزشکی، داروسازی، علوم زیستی و بیوانفورماتیک میتوانید به آینده شغلی خود در این کشور امیدوارتر باشید.
به این نکته مهم توجه کنید که دانشجویانی بینالمللی نمیتوانند برای رشتههای پزشکی و دندانپزشکی کانادا مستقیما اقدام کنند و ابتدا باید در مقطع لیسانس در یکی از رشتههای علوم پایه مانند بیولوژی، شیمی یا دیگر رشتههای مرتبط تحصیل کنند و سپس در آزمونهای ورود به رشته پزشکی مانند MCAT شرکت کرده و در صورت قبولی، آن وقت میتوانند در رشتههای پزشکی درس بخوانند.
مهندسی و مدیریت مهندسی دو مورد از رشتههای پرطرفدار در کانادا هستند. کانادا به شدت با کمبود نیروهای ماهر مواجه است و بسیاری از مناطق این کشور مانند تورنتو به دلیل بخش تولیدی بزرگی که دارد، به رشتههای مهندسی نیاز دارد.
سایر شهرهای کانادا مانند مونترال، کلگری و ادمونتون، سودآورترین بازارها برای این رشتهها هستند. فارغالتحصیلان و متخصصان رشتههای مهندسی عمران، مهندسی مکانیک، مهندسی برق – الکترونیک، مهندسی شیمی، مدیریت مهندسی، مهندسی نفت، مهندسی عمران و مهندسی کامپیوتر به راحتی میتوانند کار پیدا کنند.
فناوری اطلاعات و علوم کامپیوتر از دیگر رشتههای تحصیلی پرطرفدار در کانادا هستند که در خود رشتههای مرتبط دیگری را جای دادهاند مانند هوش مصنوعی، ماشین لرنینگ (Machine Learning)، علوم داده (Data Science) و بیگ دیتا (Big Data).
با توجه به اینکه با رشته بیزینس منجمنت میتوان در سطح بینالمللی کار کرد و همچنین با توجه به فرصتهای شغلی زیادی که این رشته با خود به همراه دارد، آن را به یکی از رشتههای پرطرفدار در کانادا تبدیل کرده است.
یکی از بهترین رشتهها برای تحصیل در کانادا رشته اقتصاد است. گرفتن مدرک اقتصاد از یکی از دانشگاهها یا دیگر مراکز آمورشی کانادا شانس موفقیت در بازار کار را برای شما تضمین میکند.
دانشکدههای پزشکی در کانادا رشتههای درجه یکی از جمله پرستاری را ارائه میدهند. کشور کانادا در سالهای اخیر با کمبود کادر پزشکی و پرستاری مواجه بوده است و از این رو به شدت نیازمند فارغالتحصیلان پرستاری است.
توجه به این نکته ضروری است که برای تحصیل در رشته پرستاری در کانادا، بسیاری از دانشگاهها به گواهینامههای مرتبط پرستاری نیاز دارند که باید آن را در خود کشور کانادا به دست آورده باشید. بعضی از دانشگاهها هم دانشجویان خارجی را نمیپذیرند.
دانشجویان فارغالتحصیل شده از رشتههای رسانه و روزنامه نگاری میتوانید در شرکتهای رسانهای بزرگ در سرتاسر کانادا در سمتهای شغلی مختلفی به عنوان گزارشگر، تهیه کننده وابسته، مدیر رسانه، توسعه دهنده/مدیر محتوا و مدیر عملیات رسانه کار کنند.
پس از فارغ التحصیلی، فرصتهای شغلی متعددی وجود دارد زیرا بیشتر کسب و کارها به دنبال نویسندگان خلاق، تولیدکنندگان محتوا، روزنامه نگاران، و مدیران دیجیتال هستند که با این صنعت آشنا هستند و میتوانند به کسب و کارهای در حال رشد در حوزه دیجیتال کمک کنند.
رشته علوم کشاورزی و جنگلداری یک رشته بسیار پرطرفدار در کانادا است. مطالعه گیاهان، حیوانات و محیطهایی که در آن رشد میکنند، هدف اصلی رشته مهم کشاورزی و جنگلداری است.
فارغالتحصیلان علوم کشاورزی و جنگلداری تضمین میدهند که کالاها با الزامات صنعت مطابقت داشته و به بازار عرضه میشوند. این برای تولید مواد غذایی در مقیاس بزرگ، که تقاضای آن با جمعیت افزایش خواهد یافت، بسیار مهم است.
از آنجا که توسعه سازمانی و مدیریت منابع انسانی برای موفقیت کسب و کارهای کنونی ضروری است، بسیاری از شرکتها و سازمانها در کانادا به فارغالتحصیلان رشتههای منابع انسانی و روابط عمومی نیاز دارند، به همین دلیل این رشتهها در کانادا بسیار مورد تقاضا هستند.
نکته
برای اخذ ویزای تحصیلی کانادا مهم است که رشته تحصیلی قبلی شما با رشته تحصیلی جدیدی که پذیرش میگیرید، مرتبط باشد و یا اینکه رشته تحصیلی جدید جزو رشتههای میان رشتهای باشد مانند مدیریت، بیزینس، مالی و غیره.
اگر مایل به تحصیل در یکی از رشتههای پرطرفدار کانادا هستید ولی سوابق تحصیلی شما با آن متفاوت است، اصلا جای نگرانی نیست. پس از دریافت ویزای تحصیلی کانادا و ورود به کانادا میتوانید دانشگاه و رشته تحصیلی خود را تغییر دهید و مثلا در کالج در رشته دلخواه خود مشغول به تحصیل شوید و در صورت لزوم پیش نیازهای آن را بگذرانید.
آرزوی تحصیل در کانادا را دارید اما نمیدانید چه شهری از آن برای زندگی دانشجویی شما مناسب است؟
سایت QS در سال ۲۰۲۲ بر اساس فاکتورهایی مانند مقرون به صرفه بودن، داشتن شرایط مطلوب و بر اساس دیدگاه دانشجویان فعلی کانادا، ۵ شهر کانادا را جزو بهترین شهرها برای تحصیل و زندگی دانشجویان خارجی معرفی کرده است:
مونترال دارای بسیاری از دانشگاههای معتبر است و برای کسانی که قصد ادامه تحصیلات عالی در کانادا را دارند، یک انتخاب محبوب است.
این شهر در رتبه بندی جهانی QS در رتبه نهم و طبق آرای دانشجویان در رتبه دوم قرار دارد. این اعداد نشان میدهد که چرا این شهر در بین شهرهای محبوب کانادا قرار دارد.
تورنتو به عنوان پایتخت استان انتاریو، در بین بهترین شهرهای کانادا رتبه بالایی دارد. این شهر مکانی محبوب برای دانشجویان است و بسیاری از دانشگاهها و کالجهای برجسته کانادا را در خود جای داده است. به عنوان پایتخت استان انتاریو، در بین بهترین شهرهای کانادا رتبه بالایی دارد. این شهر مکانی محبوب برای دانشجویان است و بسیاری از دانشگاهها و کالجهای برجسته کانادا را در خود جای داده است.
ونکوور با مناظر خیره کننده و زندگی آرام در ساحل غربی استان بریتیش کلمبیا قرار دارد. این شهر در رتبه بندی جهانی QS در رتبه هجدهم قرار دارد و همچین جزو یکی از خوشنشینترین مکانهای جهان رتبهبندی شده است.
اتاوا به داشتن موسسات آموزشی پیشرفته با اعضای هیئت علمی مجرب شناخته شده است. این شهر پذیرای دانشجویانی از فرهنگهای مختلف است و میزبان مهاجرانی از آفریقا، اروپا و آسیا.
این شهر بزرگترین پارک فناوری در کانادا است که فرصتهای شغلی بسیاری را در اختیار دانشجویان بینالمللی قرار میدهد. همچنین یکی از امنیتترین شهرهای جهان است.
کبک سیتی شهری فرانسوی زبان است که یکی از بهترین شهرهای کانادا برای دانشجویان به حساب میآید. این شهر به دلیل معماری باستانی و حس اروپایی خود مشهور است و دومین شهر بزرگ در کانادا است که درصد زیادی از اقلیت ها در آن زندگی میکنند.
نرخ بیکاری در کبک سیتی در مقایسه با دیگر شهرهای کانادا کمترین میزان را دارد. دانشجویان، کبک سیتی را شهری اقتصادی با سیستم آموزشی عالی می دانند.
اگر پس از توضیحاتی که ارائه شد همچنان در انتخاب شهر و استان مناسب برای تحصیل در کانادا مردد هستید، حتما بخش بعدی مقاله را مطالعه کنید!
از میان ۱۰ استان، شش تایم زون متفاوت، شهرها و دانشگاه های بی شمار کدام را میپسندید؟ اولویت شما چیست؟
خیلی دقت کنید! اینجا جای آزمون و خطا نیست. ممکن است انتخاب اشتباه استان منجر شود که مسیر اخذ اقامت دائم کانادا پس از تحصیل برای شما پیچیده تر شود. برعکس، یک انتخاب درست صد برابر زندگی شما را ساده تر کند. پس ریسک نکنید و برای گرفتن تصمیم درست در این زمینه، شرایط تحصیل در هر یک از استانهای کانادا را مطالعه کنید که در لینکهای زیر به طور مفصل به آنها پرداختهایم.
آمار استادی پرمیتهای صادر شده در هریک از استانهای کانادا در سالهای گذشته
استان | ۲۰۱۹ | ۲۰۲۰ | ۲۰۲۱ | ژانویه تا جون ۲۰۲۲ |
---|---|---|---|---|
انتاریو | ۱۹۸,۱۳۰ | ۱۱۹,۶۴۵ | ۲۱۹,۳۶۰ | ۱۰۳,۵۹۵ |
بریتیش کلمبیا | ۸۶,۰۸۰ | ۵۹,۰۰۵ | ۹۳,۷۰۰ | ۴۴,۵۷۵ |
کبک | ۵۶,۸۹۵ | ۴۲,۲۰۵ | ۶۲,۴۵۵ | ۲۰,۶۶۰ |
آلبرتا | ۲۰,۴۵۰ | ۱۲,۸۲۰ | ۲۳,۷۲۰ | ۸,۳۵۵ |
مانیتوبا | ۱۲,۰۲۵ | ۸,۳۷۵ | ۱۲,۵۹۵ | ۵,۶۸۵ |
نوا اسکوشیا | ۱۰,۳۴۵ | ۵,۰۲۵ | ۹,۹۶۵ | ۴,۰۳۰ |
ساسکاچوان | ۶,۲۵۵ | ۳,۴۸۵ | ۶,۴۰۰ | ۲,۷۷۵ |
نیوبرانزویک | ۴,۳۶۵ | ۲,۲۵۵ | ۵,۹۱۵ | ۱,۹۴۰ |
نیوفاندلند و لابرادور | ۲,۶۲۰ | ۱,۳۸۰ | ۳,۲۹۵ | ۱,۳۲۵ |
جزیره پرنس ادوارد | ۱,۹۰۰ | ۱,۲۹۵ | ۱,۸۷۵ | ۶۹۰ |
یوکان | ۱۳۵ | ۱۱۵ | ۲۰۰ | ۵۵ |
قلمروهای شمال غربی | ۳۰ | ۲۰ | ۳۰ | ۲۰ |
نوناووت | ۵ | — | ۵ | — |
پاسخ به این سوال مثبت است و خوشبختانه کشور کانادا در این زمینه شرایط خوبی را برای دانشجویان ایجاد کرده تا بتوانند با کسب درآمد از طریق کار دانشجویی از فشار پرداخت شهریه تحصیلی و زندگی خود تا حدودی کم کنند.
برای کار دانشجویی همزمان با تحصیل در کانادا لازم است موارد زیر را در نظر بگیرید:
در صفحه کار همزمان با تحصیل در کانادا میتوانید اطلاعات کاملتری در این زمینه به دست آورید.
بله، این امر شدنی است. یکی از مزیتهای بزرگ مهاجرت تحصیلی به کانادا این است که پس از فارغالتحصیلی از یکی از دانشگاهها یا کالجهای دولتی/خصوصی کانادا و دارای شماره DLI، نیازی نیست این کشور را ترک کنید و میتوانید با گرفتن ویزای کار پس از تحصیل در کانادا که به آن Post Graduate Work Permit – PGWP میگویند، به مدت حداکثر 3 سال در کانادا بمانید و کار کنید.
مجوز کار پس از تحصیل با فرمول زیر محاسبه میشود:
دورههای کمتر از ۸ ماه | ویزای کار ندارد |
دورههای بین ۸ ماه تا ۲۴ ماه | به اندازه طول دوره تحصیلی |
دورههای طولانیتر از ۲۴ ماه | ۳ سال |
البته بخش جذاب تر این نوع مهاجرت به کانادا این است که پس از ۳ سال، باز الزامی به ترک این کشور نیست چرا که پس از اتمام سال اول کاری امکان اقدام برای اقامت دائم کانادا وجود دارد. بنابراین، در پایان سال اول کاری میتوانید درخواست خود را برای اقامت دائم خود و همسر و فرزندانتان به اداره مهاجرت فدرال کانادا ارسال کنید و تا زمان دریافت نتیجه همچنان با ویزای کار مشغول به کار باشید.
برای گرفتن اقامت دائم کانادا پس از تحصیل از چند روش فدرالی و استانی میتوانید اقدام کنید که در ادامه مقاله آنها را توضیح میدهیم.
طبق آمار اداره مهاجرت کانادا، حداقل نیمی از دانشجویان بین المللی پس از فارغ التحصیلی در کانادا میماند و اقامت دائم میگیرند. اما از چه روشی؟
دو مسیر کلی برای اخذ اقامت تحصیلی کانادا وجود دارد. ۱. مسیرهای اخذ اقامت دائم کانادا در برنامههای فدرال، ۲. مسیرهای اخذ اقامت دائم کانادا در برنامههای استانی
روش تجربه کانادایی یکی از روشهای گرفتن اقامت دائم کانادا است که اکثر دانشجویان خارجی پس از فارغالتحصیلی در کانادا آن را انتخاب میکنند. این روش برای متقاضیانی کاربرد دارد که حداقل یک سال سابقه کار در کانادا داشته باشند و شغل آنها در سیستم طبقه بندی مشاغل کانادا جزو سطوح TEER 0, 1, 2, 3 باشد.
بنابراین پس از فارغالتحصیلی و گرفتن ویزای کار PGWP و به دنبال آن کسب حداقل یک سال تجربه کاری میتوانید از روش CEC برای دریافت اقامت تحصیلی کانادا درخواست دهید. این برنامه زیرگروه سیستم اکسپرس اینتری (Express Entry) است و جزو برنامههای مهاجرتی فدرال محسوب میشود.
هر یک از استانهای کانادا (به جز استان کبک که سیستم استانی متفاوت دارد) برنامههای مهاجرتی مخصوص به خود دارند که به آنها برنامه مهاجرت استانی Provincial Nominee Program یا به اختصار PNP میگویند. در ادامه روشهای PNP که مناسب دانشجویان است و منجر به اخذ اقامت دائم کانادا میشود را مشاهده میکنید:
اگر متاهل باشید و همسر شما با گرفتن ویزای همراه شما را برای تحصیل در کانادا همراهی کند، در مدت زمان کمتری میشود برای اقامت دائم کانادا اقدام کرد و نیاز به فارغالتحصیلی و یک سال کار شما نیست.
به این صورت که اگر همسر شما پس از ورود به کانادا از کارفرمایی کانادایی در استانی که مستقر هستید در یکی از مشاغل تخصصی پیشنهاد شغلی یا جاب آفر دریافت کند، میتواند برای اقامت کانادا درخواست دهد و شما هم به عنوان همسر او به طور همزمان میتوانید درخواست اقامت دائم دهید.
مثال: محمد با ویزای دانشجویی و سما با ویزای کار اپن ورک پرمیت همزمان وارد بریتیش کلمبیا شدند و سما در رشته کامپیوتر پس از دو هفته کار پیدا کرد که باعث شد بلافاصله بتوانند ازطریق برنامه استانی بریتیش کلمبیا و در زیرگروه اسکیل ورکر، درخواست اقامت دائم بدهند و پس از هشت ماه کارت اقامت محمد و سما دریافت شد.
در بعضی از استانهای کانادا مانند بریتیش کلمبیا، رشتههای تحصیلیای وجود دارد که در صورت فارغالتحصیلی از آن رشتهها مستقیما میتوانید برای اقامت دائم کانادا درخواست دهید و نیاز به داشتن جاب آفر یا سابقه کار کانادایی ندارید.
برای مثال، در استان بریتیش کلمبیا در صورت تحصیل در رشته مهندسی در مقطع کارشناسی ارشد یا دکترا میتوانید پس از فارغالتحصیلی از روش استانی بریتیش کلمبیا برای گرفتن اقامت دائم درخواست دهید و نیاز به داشتن سابقه کار یا جاب آفر نیست.
توجه داشته باشید که همه استانهای کانادا این برنامه را ندارند، بنابراین با شناخت درست از برنامههای PNP استانی و رشتههای مورد نظر در آن استانها قادر خواهید بود سریعتر به اقامت دائم کانادا برسید.
حتما می دانید که کبک در سیستم مهاجرتی کانادا کم و بیش ساز خودش را می زند. اما برای فارغ التحصیلان استان کبک امکان اخذ اقامت دائم کانادا وجود دارد. یکی از روشهای رایج اخذ اقامت دائم برای فارغالتحصیلان کبک روش PEQ است. از شروط لازم برای این برنامه داشتن مهارت زبان فرانسه در سطح B2 است.
ما همواره دغدغه رفع دغدغههای شما را داریم. رسالت ویزاموندیال این است که مهاجرت شما را هموارتر کند و از پیچیدگی مهاجرت چیزی کم کند. در همین راستا، پکیج TR to PR را طراحی کردیم.
در این طرح ما تا سقف دو بار و تا سه سال پس از فارغالتحصیلی شما در کانادا برای گرفتن اقامت دائم شما تلاش خواهیم کرد.
شاید یکی از اتفاقات ناخوشایند زندگی برای کسی که ویزای تحصیلی کانادا اقدام کرده، دریافت جواب منفی از سفارت کانادا و ریجکت شدن ویزا است. اداره مهاجرت کانادا معمولا به دلایل زیر درخواست ویزای تحصیلی را رد میکند:
در صفحه دلایل ریجکت ویزای کانادا در این زمینه بیشتر صحبت کردهایم. همچنین میتوانید در خصوص مراحل پس از ریجکتی و راهحلهای رفع ریجکتی اطلاعات مفیدی به دست آورید.
وارد سایت ویزا موندیال شده و در قسمت فرم ارزیابی، اطلاعات خود را وارد کنید. کارشناسان ما ظرف مدت ۲۴ ساعت فرم شما را بررسی کرده و به آن پاسخ میدهند.
اگر به شما اعلام شد که شرایط تحصیل در کانادا و ویزای تحصیلی کانادا را دارید، از سایت ویزا موندیال وقت مشاوره بگیرید. در جلسه مشاوره تشریح واقع بینانهای از شرایط تحصیل شما در کانادا داشته و به سوالات شما پاسخ خواهیم داد.
در صورت توافق طرفین، قرارداد همکاری منعقد میشود. از این مرحله به بعد کار خود را از صفر تا صد پرونده به ما بسپارید.
پس از عقد قرارداد به کارشناسان بخش اجرایی وصل میشوید و لیست دانشگاههای مناسب برای اپلای و همچنین لیست مدارک مورد نیاز برای هر دانشگاه برایتان ارسال میشود. پس از ارسال مدارک برای کارشناس پذیرش، تمامی مدارک شما با دقت بررسی شده و در نهایت اپلای شما در دانشگاههای انتخابی انجام خواهد شد.
اگر از چند دانشگاه پذیرش تحصیلی گرفتید، با مشاوره درست به شما خواهیم گفت که با چه پذیرشی برای ویزای تحصیلی کانادا اقدام کنید.
پس از دریافت پذیرش تحصیلی، در مرحله بعد به یکی از کارشناسان بخش ویزا وصل میشوید. چک لیست مدارک مورد نیاز ویزا برای شما ارسال میشود و با نظر وکیل شرکت سناریوی درست و قابل قبولی برای درخواست ویزای تحصیلی برایتان طراحی میشود. پس از بررسی و آماده سازی همه مدارک، درخواست ویزای تحصیلیتان به اداره مهاجرت کانادا ارسال میشود.
کارشناسان ما در کانادا آماده پاسخگویی به تمام سوالات و مشکلات شما هستند. همچنین برای اخذ اقامت دائم میتوانید روی کمک ما حساب کنید.
از کجا شروع کنم؟
هزاران متقاضی پس از تکمیل این فرم، تحصیل خود را در کانادا آغاز کردند. شما هم این سفر هیجان انگیز را با یک ارزیابی ساده آغاز کنید.
محتوای این مقاله توسط مشاور قانونی مهاجرت کانادا به نگارش درآمده است.
مرتضی هماپور، مشاور قانونی مهاجرت کانادا، با بیش از ۱۰ سال سابقه، تحصیلات کانادایی در زمینه حقوق مهاجرت، دارای کد فعالیت RCIC در انجمن CICC و همچنین عضو مشاورین قانونی دولت ساسکاچوان میباشند.
مرتضی هماپور عضو تمامی انجمنهای بین المللی اعزام دانشجو در دنیا هستند و با سابقه سفر به اکثر مقاصد مهاجرپذیر دنیا، اجرای سبک مشاوره واقع بینانه با ارائه محتوای دقیق سطح ارائه خدمات مهاجرتی را در زبان فارسی بهبود دادهاند. صدها مقاله، پادکست، ویدئو و سمینارهای آموزشی در زمینه مهاجرت از ایشان منتشر شده است. ایشان از نظر مخاطبین یکی از تاثیر گذاران صنعت مهاجرت هستند.
بله، در بیشتر دانشگاههای کانادا امکان تحصیل حضوری (On-Campus) و تحصیل آنلاین (Online) وجود دارد. اما شما به عنوان یک دانشجوی بینالمللی برای تحصیل در کانادا نیاز به ویزای تحصیلی دارید و این ویزا برای دورههای تحصیلی آنلاین و پاره وقت صادر نمیشود.
البته لازم به ذکر است که در زمان شیوع بیماری کووید-۱۹ و به دلیل بسته شدن مراکز آموزشی کانادا، اداره مهاجرت کانادا با تحصیل آنلاین دانشجویان خارجی به طور موقت موافقت کرد بدون آنکه خللی در صدور ویزاهای دانشجویی به وجود آید.
اما در سال ۲۰۲۲ که شرایط تا حد زیادی به حالت عادی بازگشت و دانشگاههای کانادا بازگشایی شدند، مجددا امکان تحصیل حضوری میسر شد. هر چند هنوز هم برای ترم سپتامبر ۲۰۲۲ دانشگاههایی هستند که به صورت ترکیبی (آنلاین و حضوری) کلاسهای درس خود را برگزار میکنند ولی برای بحث اقامت پس از تحصیل مشکلی به وجود نخواهد آمد.
پروسه اخذ پذیرش تحصیلی کانادا ۲ تا ۴ ماه خواهد بود. پروسه ویزا هم ۲ تا ۴ ماه. البته این زمان بندی ها در بهترین شرایط هستند و متاسفانه دنیا همیشه جوری که میخواهیم ما را یاری نمیکند.
تا حدودی باید مرتبط باشد، مگر اینکه در رشتههای مدیریتی اقدام کنید.
نتیجه ترک تحصیل کردن در همه موارد یکسان نیست. ممکن است تا پایان استادی پرمیت مشکلی از نظر ماندن در کانادا نداشته باشید ولی قطعا زمان تمدید استادی پرمیت به مشکل خواهید خورد. اما اگر بدشانس باشید در حین تحصیل هم دانشگاه با اداره مهاجرت کانادا مکاتبه میکند و شما باید از کانادا خارج شوید.
امکان ترک تحصیل را در حالت عادی نخواهید داشت. مگر اینکه ویزای تحصیل کانادا را تبدیل به نوع دیگری از ویزا کنید. مثلا به نوعی اقامت دائم بگیرید یا پس از عقد قرارداد و درخواست محوزهای لازم ویزای کار بگیرید. در صورت ازدواج با فرد دارای اقامت تحصیلی یا کاری یا دایم هم شرایط میسر خواهد بود.
امکان تحصیل در دوره های زبان کانادا برای آن دسته از عزیزانی که نیاز به دریافت ویزای دانشجویی کانادا دارند ممکن نبوده و ما به شما توصیه میکنیم به موسسات و مشاورینی که در این زمینه به شما وعده میدهند اعتماد نکنید چون در حال حاضر امکان اخذ ویزای دانشجویی کانادا برای دوره های زبان وجود ندارد. ویزا موندیال در این زمینه خدماتی ارائه نمیکند چون نتیجه اقدام منفی خواهد بود. افراد سودجو معمولا برای دریافت پذیرش در دوره های زبان از شما مبالغی را درخواست میکنند در حالی که خود واقف هستند که سفارت برای این دورهها ویزا نخواهد داد.
شهریه هریک از مؤسسات زبان در کانادا با یکدیگر متفاوتند.
ما در اینجا به شهریه مؤسسات زبان برخی از شهرهای بزرگ کانادا اشاره میکنیم:
امکان اقدام بدون مدرک زبان بستگی به رشته تحصیلی شما دارد. در برخی رشته ها این امکان وجود دارد و در برخی دیگر باید حتما مدرک زبان داشته باشید. فراموش نکنید زبان قوی تر برای موفیت شما کلیدی خواهد بود.
به خدمات اخذ ویزای تحصیلیبورسیهاخذ اقامت دائم نیاز دارید؟
۳ ساعت مشاوره از زبان وکیل مهاجرت
تبریک! شما اکنون عضو خبرنامه ویزا موندیال هستید.