در این مقاله صفر تا صد اپلای تحصیلی کانادا را برای شما توضیح میدهیم و به طور کامل شما را در خصوص اپلای و پذیرش کانادا راهنمایی میکنیم.
قبل از شروع و توضیح در مورد پروسه اپلای تحصیلی در دانشگاههای کانادا به شما تبریک میگوییم!
ممکن است بپرسید چرا؟ پاسخ ساده است، بابت تصمیم بزرگی که گرفتهاید و قصد دارید با گرفتن پذیرش تحصیلی از دانشگاههای کانادا و اخذ ویزای تحصیلی کانادا درهای موفقیت بیشتری را به روی خود باز کنید. تصمیمی که ممکن است بسیاری از افراد جسارت انجام آن را نداشته باشند!
برای اینکه بتوانید برای دانشگاههای کانادا اپلای کنید و پذیرش تحصیلی بگیرید ابتدا باید با بعضی از اصطلاحات آن آشنا باشید.
در مورد اپلای و اخذ پذیرش تحصیلی کانادا ممکن است اصطلاحاتی را بشنوید که معنی آنها را ندانید. در اینجا بعضی از این اصطلاحات رایج را برای شما توضیح میدهیم تا با آگاهی بیشتری برای اپلای دانشگاههای کانادا اقدام کنید:
برای مثال، اگر شما از دانشگاه تورنتو برای ترم سپتامبر ٢۰٢١ پذیرش گرفته باشید ولی به هر دلیلی مثل ریجکت ویزای کانادا آمادگی لازم برای شروع تحصیل خود در این ترم را نداشته باشید، میتوانید به دانشگاه درخواست دهید تا ترم ورودی شما را به ترم بعد از آن یعنی ژانویه ٢۰٢٢ منتقل کنند که این کار اصطلاحا دیفر گفته میشود.
مرحله اول: وضعیت خودتان را ارزیابی کنید:
بودجه مورد نظر، شرایط تحصیلی مانند معدل، نمره زبان، سن، اهداف.
مرحله دوم: شهر و استان مورد نظر خود را انتخاب کنید.
فاکتورهای مهم: آب و هوا، جمعیت، فرصت های شغلی، شرایط اخذ اقامت دائم.
مرحله سوم: انتخاب رشته و دانشگاه کنید و آماده اپلای شوید.
علاقه شما فاکتور مهمی در انتخاب رشته است اما نباید فراموش کنیم که این دنیا همیشه باب میل شما نیست. بنابراین باید واقع بین باشید و محدودیت ها را بپذیرید و به نسبت داشتههایتان دانشگاه و رشته ایده آل را انتخاب کنید.
معدل لازم برای پذیرش از دانشگاههای کانادا
برای تحصیل در کانادا و اخذ پذیرش تحصیلی در مقاطع مختلف دانشگاهی شرایطی لازم است که در صورت نداشتن همه این شرایط نمیتوانید برای دانشگاههای کانادا اپلای کنید و پذیرش تحصیلی بگیرید. در این بخش شرایط پذیرش تحصیلی کانادا در مقاطع مختلف دانشگاهی را بیان میکنیم:
پذیرش مشروط یا کاندیشنال کانادا چیست؟
در مقطع کارشناسی کانادا امکان پذیرش کاندیشنال (conditional) وجود دارد. به این معنا که در صورتی که نمره آیلتس شما زیر ۶.۵ باشد یا حتی اگر نمره زبان نداشته باشید، میتوانید برای دورههای زبان دانشگاه مورد نظر خود ثبت نام کنید و قبل از شروع کورس اصلی، سطح زبان خود را به سطح مورد نیاز دانشگاه برسانید. به این نکته توجه کنید که بعضی از دانشگاههای کانادا پذیرش کاندیشنال یا مشروط زبان ندارند و قبل از اپلای باید این مورد را بررسی کنید.
برای اپلای و اخذ پذیرش از دانشگاههای کانادا باید مدارک لازم مربوط به هر رشته و دانشگاه را فراهم کنید. مدارک مورد نیاز اپلای کانادا به تفکیک مقطع تحصیلی به شرح زیر است:
برای اطلاعات بیشتر میتوانید به صفحه مدارک مورد نیاز اپلای کانادا مراجعه کنید.
حالا وقت اپلای کردن است. در این بخش مراحل و پروسه اپلای کانادا را به طور کامل برای شما توضیح میدهیم. مراحل اخذ پذیرش از دانشگاههای کانادا به ترتیب زیر است:
١. وارد سایت دانشگاه شوید و در قسمت “اپلای” روی گزینه “ساخت اکانت” کلیک کنید و اکانت بسازید.
٢. تمام اطلاعات درخواستی شامل اطلاعات شخصی، آدرس، اسم رشته، ترم ورودی، اطلاعات تحصیلی، شغلی و … را وارد کنید.
٣. در بعضی از اپلیکیشنها امکان آپلود مدارک مورد نیاز وجود دارد. اما در بعضی دیگر این امکان پس از سابمیت اپلیکیشن به وجود میآید. بنابراین بررسی کنید که اپلیکیشن دانشگاه مورد نظر شما از چه نوعی است.
۴. پس از وارد کردن تمام اطلاعات مورد نیاز، اپلیکیشن را سابمیت و اپلیکیشن فی را پرداخت کنید.
۵. پس از سابمیت پرونده “شماره اپلیکیشن (Application Number)” دریافت میکنید. این شماره مهم است و در تمام مکاتبات خود با دانشگاه باید این شماره را در ایمیل خود وارد کنید.
۶. چند روز پس از سابمیت اپلیکیشن ایمیلی دریافت میکنید که حاوی اطلاعات لازم برای فعال کردن اکانت شما است. با فعال کردن اکانت میتوانید وضعیت اپلیکیش خود را بررسی کنید.
۷. یک یا چند ماه پس اپلای نتیجه آن را دریافت خواهید کردید. در صورت پذیرش، نامه پذیرش به همراه شماره دانشجویی (Student Number) را دریافت میکنید.
۸. اگر دانشگاه انتخابی شما نیاز به پرداخت دیپازیت داشته باشد، باید این هزینه را پرداخت کنید تا نامه پذیرش نهایی یا Letter of Acceptance را دریافت کنید.
۹. در مرحله آخر با داشتن نامه پذیرش میتوانید برای ویزای تحصیلی کانادا اقدام کنید.
اپلای در مقطع دکترا نسبت به مقاطع تحصیلی دیگر زمانبر است. تمام مواردی که در بخش «نحوه اپلای تحصیلی کانادا» گفته شد در مورد مقطع دکترا هم صدق میکند.
تفاوت اپلای در مقطع دکترا نسبت به مقاطع کارشناسی ارشد (کورس محور) و کارشناسی در این است که در اکثر رشتهها باید قبل از اینکه اپلای را انجام دهید یک استاد راهنما و به اصطلاح سوپروایزر برای تز دکترای خود پیدا کنید.
پس از آن که از یکی از اساتید دانشگاه تایید گرفتید آن وقت می توانید پروسه اپلای خود را شروع کنید. حتما نام استاد خود را در اپلکیشن وارد و سپس آن را سابمیت کنید.
پس از پذیرش در دانشگاه، امکان دریافت بورسیه تحصیلی از سمت استاد و دانشگاه وجود دارد.
از زمانی که اپلای میکنید تا زمان جوابدهی و اخذ پذیرش از دانشگاه ممکن است یک ماه تا پنج ماه طول بکشد. این مدت زمان کاملا بستگی به شرایط هر دانشگاه و پروسه بررسی مدارک در آن دارد.
معمولا اپلیکشنها به ترتیب زمانی بررسی میشوند ولی این قانون همیشگی نیست و به فاکتورهای دیگر هم بستگی دارد.
برای اپلای در دانشگاههای کانادا شما باید چند نوع هزینه را در نظر بگیرید:
نام دانشگاه | اپلیکیشن فی (دلار کانادا) |
---|---|
دانشگاه تورنتو | ١٢۵ |
دانشگاه بریتیش کلمبیا | ١۶۸ |
دانشگاه مک مستر | ١١۰ |
دانشگاه وینزور | ١٢۵ |
دانشگاه مک گیل | ١٢۰.۹۹ |
دانشگاه آلبرتا | ١٢۵ |
دانشگاه برندن، دانشگاه مموریال، دانشگاه ساسکاچوان و دانشگاه منیتوبا جزو دانشگاههایی هستند که اخذ پذیرش تحصیلی کانادا در آنها راحتتر است. اما برای اپلای عجله کنید!
برای اپلای کانادا باید فاکتورهای بسیاری مانند معدل، نمره زبان، شرایط اقامتی رشته و درصد سالانه پذیرش دانشگاه را در نظر بگیرید. راحت ترین دانشگاه برای پذیرش کانادا لزوما بهترین انتخاب نیست و باید با توجه به شرایط پذیرشی خود گزینه مناسب را انتخاب کنید.
نرخ پذیرش در بهترین دانشگاههای کانادا معمولا بین ۴۰% تا ۵۸.۷% است. این بدین معنا است که مثلا اگر دانشگاهی در سال ۴۰۰۰ اپلیکیشن برای پذیرش دریافت کند، فقط در حدود نصفی از آنها یعنی ٢۰۰۰ اپلیکیشن و دانشجو پذیرفته خواهند شد. بنابراین رقابت بر سر ورود به این دانشگاهها بسیار زیاد است.
دانشگاههای کانادا با رنک متوسط معمولا دانشجویان بیشتری را پذیرش میکنند، اما باید دقت کنید که دانشگاه مناسبی را برای پروسه ویزای تحصیلی خود انتخاب کنید.
به ریت پذیرش چند مورد از بهترین دانشگاه های کانادا در سال تحصیلی ٢۰٢۲-٢۰٢۳ اشاره میکنیم:
در حدود ۹۷ دانشگاه در کانادا وجود دارد که با در نظر گرفتن کالجها و دیگر موسسات آموزشی کانادا این رقم بیشتر است. دانشگاههای کانادا بر اساس سطح آموزشی در سه دسته ممتاز، خوب و متوسط دسته بندی میشوند و شامل دانشگاههای دولتی و خصوصی هستند.
بسته به شرایط تحصیلی و نمره زبان خود میتوانید برای انواع دانشگاههای کانادا اپلای کنید. معمولا اخذ پذیرش از دانشگاههای خصوصی نسبت به دانشگاههای دولتی راحتتر است.
شرکت ویزا موندیال با سالها تجربه در زمینه مهاجرت به کانادا و همچنین با داشتن کارشناسان و متخصصان با تجربه، در زمینه پذیرش تحصیلی کانادا خدمات بسیاری ارائه میدهد. مانند اخذ پذیرش تحصیلی کانادا در تمام رشتهها و تمام مقاطع تحصیلی شامل مدرسه، دبیرستان، کالج، لیسانس، فوق لیسانس و دکترا. همچنین اخذ بورسیه تحصیلی، انجام دیفر ترم پذیرش و هر نوع پیگیری و مکاتبه با دانشگاهها هم توسط تیم ویزا موندیال انجام میشود.
ددلاین ها متفاوت است اما حداقل 8-12 ماه قبل از شروع از هر ترم تحصیلی باید اپلای کنید. دانشگاه های کانادا سه ورودی اصلی دارند: سپتامبر، ژانویه، می (شامل همه دانشگاهها نمیشود).
بستگی به شرایط هر دانشگاه دارد. معمولا اکثر دانشگاه ها برای اپلای تحصیلی کانادا اسکن مدارک شما را می پذیرند و نیازی به ارسال پستی مدارک نیست. فقط تعداد خیلی محدودی از دانشگاهها مخصوصا در مقطع لیسانس ممکن است از شما بخواهند که همزمان با انجام پروسه اپلای مدارک تحصیلی را هم برای آنها پست کنید.
خیر. پس از اینکه از دانشگاهی پذیرش گرفتید از شما می خواهند که مدرک و ریزنمرات خود را از طرف دانشگاهی که قبلا در آن تحصیل کرده اید برای آنها پست کنید. دقت داشته باشید که هیچوقت اصل مدارک خود را برای دانشگاه ها ارسال نکنید بلکه باید اصل ترجمه مدرک و ریزنمرات تحصیلی که دارای مهر مترجم و مهر دادگستری است به همراه کپی فارسی آنها را برای دانشگاه مقصد ارسال کنید.
بستگی به سیاست آموزشی هر دانشگاه دارد. معمولا دانشگاه های کانادا 2 تا 3 بار اجازه می دهند که دیفر کنید و ترم پذیرش خود را به ترم های بعد از آن منتقل کنید.
این امکان وجود دارد اما گرفتن بورسیه تحصیلی کانادا به فاکتورهای بسیار زیادی بستگی دارد و داشتن رزومه و سوابق تحصیلی درخشان و نمره زبان بالا از ملزومات آن است. معمولا بورسیه بیشتر برای مقاطع تحصیلات تکمیلی مانند دکترا و ارشد پژوهش محور در نظر گرفته می شود. در مقاطع پایین تر هم تا حد کمی امکان دریافت اسکالرشیپ وجود دارد و بستگی به رزومه شما و شرایط دانشگاه دارد.
بصورت قطع نمیتوان گفت گپ تحصیلی مانع پذیرش میشود اما باید این گپ تحصیلی با سابقه کاری پوشش داده شود.
شرایط سنی خاصی برای پذیرش در مقطع دکترا و چه در مقطع کارشناسی ارشد وجود ندارد اما طبیعتاً هر چه سن متقاضی کمتر باشد و یا گپ تحصیلی بین تاریخ فارغ التحصیلی متقاضی و تاریخ فعلی کمتر باشد، شانس پذیرش دانشجو هم توسط استاد و هم توسط دانشگاه افزایش خواهد یافت.
داشتن سابقه کار مدیریت شانس پذیرش در رشته مدیریت را افزایش میدهد.
داشتن مقاله برای پذیرش در مقطع دکترا یکی از ریکوایرمنت های بسیار مهم است.
امکان پذیرش در رشته های غیر مرتبط با تحصیلات شما در مقطع کارشناسی ارشد به هیچ وجه در مقطع دکترا وجود ندارد. چه اساتید و چه دانشگاهها در مقاطع دکترا دانشجویانی را جذب میکنند که از بک گراند تحصیلی و یا تحقیقاتی مرتبط برخوردار باشند.
همه افراد شرایط اخذ پذیرش بصورت تز بیس را ندارند. در تزبیس سابقه پژوهشی فرد بسیار تاثیرگزار است در نتیجه نمیتوان پاسخ کلی را برای همه افراد به کار برد. در خصوص پروسه ویزا نیز میتوان گفت کورس بیس یا تز بیس بودن بصورت خاص روی آن تاثیری ندارد.
رشته های تز بیس برای فعالیت های آکادمیک و رشته های کورس بیس برای رفع نیاز های بازار کار طراحی شده اند. پس اگر میخواهید پس از فارغ التحصیلی در شرکتی در زمینه تخصص خود مشغول به کار شوید رشته های کورس بیس مناسب است و اگر قصد فعالیت آکادمیک دارید تز بیس مناسب شما است..
برای اخذ پذیرش تحصیلی حتما بایدآیلتس آکادمیک ارائه داد.
برای اقدام اکثر رشته های هنری به پورتفولیو نیاز است.
عموما دانشگاه ها علت ریجکتی را در نامه ریجکتی قید میکنند و رقابتی بودن یکی از عوامل مهمی است که در ریجکت شدن نقش دارد.
درصورت اپلای در یک دانشگاه هم زمان برای مقطع ارشد و دکتری، اپلیکیشن ارشد روی پرونده دکتری تاثیرگزار خواهد بود و بهتر است در یک دانشگاه همزمان برای ارشد و دکتری اپلای نشود.
۳ ساعت مشاوره از زبان وکیل مهاجرت
سلام و عرض ادب . با داشتن مدرک دیپلم تجربی ایران برای ادامه تحصیل در رشته علوم ازمایشگاهی یا داروسازی در کشور کانادا باید در ازمون ورودی دانشگاه های کانادا شرکت کنیم ؟
معدل دیپلم 19/8 بدون گپ و ایلتس 7 دارم .
مارال عزیز،
برای اطلاعات بیشتر به صفحه تحصیل در رشته های گروه پزشکی در کانادا مراجعه کنید.
سلام
من کارشناسی ارشد مهندسی فرایند دارم، میخوام در رشته مکانیک مقطع ارشد درس بخونم و در حال لازم هم مهندس مکانیک در یکی از شرکت های نفت و گاز هستم.
آیا این امکان برای من وجود دارد که بتونم از طریق second Master اقدام کنم.
معدل دوره لیسانسم بین 13 تا 14 هستش.
الناز عزیز،
بله میتونید اقدام کنید اما باید ببینید آیا ارائه مستر دوم بهترین انتخاب شماست یا خیر؟
سلام
من فارغ التحصیل ارشد رشته مهندسی نرم افزار هستم ولی میخوام برای ارشد همین رشته اقدام کنم.
آیا این در روند پذیرش از دانشگاه اثر منفی خواهد داشت؟ که چرا دوبار دارم ارشد میخونم؟
چون احساس میکنم سطح علمی ارشد در ایران در مقایسه با دانشگاه های مهندسی کانادا قابل قیاس نیست . ترجیح میدم مجدد ارشد را در کانادا بخونم.
لیلی عزیز،
بهتر هست که گرایش های متفاوتی از رشته تحصیلی خودتون در ایران رو برای تحصیل ارشد مجدد در کانادا انتخاب کنید.
سلام. من دانش آموز پایه ی 12 هستم و میخوام برای لیسانس در یکی از دانشگاه های کانادا اقدام کنم. سوال من این هست که من اگر مدارکم که شامل دیپلم و نمره ی آیلتس هستش تا آخر تیر ماه(july 2022) حاضر باشه من چه زمانی میتونم پذیرش بگیرم؟ آیا با ویزای توریستی میشه وارد شم و بعد به تحصیلی تبدیلش کنم و یا اینکه با تحصیلی اقدام کنم؟
تینای عزیز،
باید ددلاین ارسال مدارک برای دانشگاه مورد نظرتون رو چک کنید.
بله موردی که فرمودید امکان پذیر هست اما پیشنهاد میکنیم از ابتدا با ویزای تحصیلی اقدام کنید.
سلام،من رشته تحصیلیم در مقطع لیسانس الکترونیک هست از سال ۹۲ تا الان بازیگری تئاتر کار کردم . سابقه شرکت در جشنواره فجر و دانشجویی هم دارم . خواستم ببینم امکان تحصیل در رشته بازیگری تئاتر یا فیلم در مقطع فوق لیسانس برای من وجود داره یا نه و احتمالش چقدر هست .
داود عزیز،
معمولا برای تحصیل در این رشتهها شما باید سابقه تحصیل مرتبط هم داشته باشید. شاید گزینههای مناسبتری برای شما وجود داشته باشد.