بورسیه های تحصیلی آلمان
آلمان نه تنها ارزانترین و دانشجویی ترین کشور اروپا برای تحصیل است بلکه در سطح بین المللی هم دارای اعتباری ویژه ای است. آلمان که مهد برخی از بهترین دانشگاه های جهان است، بعضی از دوره های درسی خود به ویژه در مقطع فوق لیسانس را به زبان انگلیسی ارائه میکند. سالانه تعدادی بورسیه تحصیلی و کمک هزینه های تحصیلی در بعضی از دانشگاه های آلمان تحت شرایط خاصی به دانشجویان ارائه میشوند. حدود ۹۰ درصد دانشگاه های دولتی آلمان در بورس تحصیلی کشور آلمان شرکت دارند. در سال ۲۰۱۸ به تنهایی ۲۷۲۰۰ بورس تحصیلی توسط کشور آلمان حمایت شده است.
یکی از راههای دریافت بورسیه تحصیلی در دانشگاه های آلمان گرفتن فاند یا همان بورسیه تحصیلی به صورت مستقیم از اساتید دانشگاه ها است. همچنین سازمان های غیر دولتی و دولتی مختلفی در آلمان از جمله موسسه دولتی تبادلات آکادمیک آلمان (DAAD) به دانشجویان تحت شرایطی کمک هزینه مالی اعطا میکند.
ما در این مطلب مختصر، منتخبی از بورسیه های تحصیلی را برای دانشجویان بین المللی که تمایل دارند در آلمان ادامه تحصیل بدهند گردآوری کرده ایم.
بورسیه های دولتی برای تحصیل در آلمان
مبلغ این فاندها ممکن است کمتر از مقدار مبلغی باشد که از اساتید به صورت مستقیم گرفته میشود؛ اما دارندگان بورسیه های دولتی همچنان از شانس بیشتری در بین اساتید برای فرصت های شغلی و دانشگاهی برخوردارند و همچنین برای اخذ ویزا با توجه به اینکه بورسیه خود کشور آلمان هستند شرایط آسانتری نسبت به دانشجویان غیربورسیه خواهند داشت.
بورسیه DAAD (موسسه تبادلات آکادمیک آلمان)
این موسسه برای حمایت از دانشجویان خارجی و فارغ التحصیلان و محققان جوان که سابقه پژوهشی آنها بیانگر استعداد برتر آنها نسبت به سایر دانشجویان است، سالانه بورسیه هایی برای دانشگاه های آلمان ارائه میدهد. در حال حاضر این موسسه فقط در مقطع کارشناسی ارشد و دکترا و پست دکترا بورسیه تحصیلی میدهد. اکثر بورسیه های آلمان سالانه در پایگاه اطلاعاتی DAAD قرار میگیرند.
بورسیه تحصیلی در مقطع دکتری و پست دکترا توسط موسسه DAAD آلمان
شهریه برای دانشجویان بین المللی در مقطع دکتری رایگان است. با این وجود بورس های تحصیلی برای تامین سایر هزینه ها در مقطع دکتری وجود دارد. نزدیک به نیمی از دانشجویان از این طریق هزینه های تحصیل را تامین میکنند. به طور میانگین بورس تحصیلی در مقطع دکتری به ارزش ۱۲۰۰ یورو در ماه است. اگر مدارک دانشگاهی معتبر، نمرات برجسته و پروپوزال قوی دارید، میتوانید اقدام به اخذ بورس تحصیلی کنید.
بورسیه تحصیلی در مقطع کارشناسی ارشد توسط موسسه DAAD آلمان
این بورسیه در موسسه تبادلات آکادمیک آلمان DAAD در حال حاضر فقط شامل رشته های هنر و معماری و موسیقی میشود. البته سالانه این بورسیه برای رشته های مختلف تغییر میکند که از طریق وب سایت رسمی موسسه DAAD میتوان در این زمینه اطلاعات کسب کرد. این کمک هزینه به مبلغ ماهانه ۷۵۰ یورو برای دانشجویان ارشد است.
بورسیه اراسموس پلاس
اراسموس پلاس که بزرگترین ارائه دهندهی بورسیهی تحصیلی در اتحادیهی اروپا است، توسط کمیسیون اروپا هدایت میشود و دانشجویان بینالمللی را که تمایل دارند در اروپا تحصیل کنند را تامین مالی میکند و هزینه زندگی افرادی که برای تحصیل در اروپا در دوره تبادل شرکت میکنند را تقبل میکند.
بورسیه های غیر دولتی برای تحصیل در آلمان
- بنیاد آلفرد تاپفر – این بنیاد به دانشجویان اروپایی (غیر از آلمان)، اسرائیل و ترکیه که تمایل دارند در آلمان در رشته ای مرتبط با فرهنگ، علوم اجتماعی، هنر، معماری یا کشاورزی و جنگلداری در مقاطع بالای لیسانس تحصیل کنند بورسیه میدهد. (در حال حاضر نمیتوان تقاضا داد.)
- فلوشیپ بین المللی پسا دکترای انیشتین – این فلوشیپ توسط بنیاد انیشتین اسپانسر میشود و دانشجویانی که در مقطع پسا دکترا در دانشگاهی واقع در برلین به تحقیق میپردازند را بورسیه میکند.
- بورسیه های هانریش بل برای دانشجویان بین المللی – این بورسیه ها متعلق به دانشجویان مقطع لیسانس و دکتری است که میخواهند در آلمان در موسسه ای معتبر تحصیل کنند.
- فلوشیپ های تحقیقاتی هومبولت برای محققان پسا دکترا – این بورسیه ها مختص دانشمندان و محققان در هر رشته و از هر ملیتی است. دانشجویان کشورهای در حال توسعه میتوانند تقاضای فلوشیپ گئورگ فورستر (Georg Forster) بدهند.
- بورسیه های Konrad-Adenauer Stiftung – بورسیه های ماهیانهی فوق لیسانس و دکتری برای متقاضیان بین المللی زیر ۳۰ سال که در وطن خود یک دوره تحصیلات دانشگاهی را به اتمام رسانده اند. شما برای اخذ این بورسیه باید نمرات و معدل بالایی داشته باشید و به طور فعالانه در کاری داوطلبانه برای بهبود وضعیت جامعه خودتان تلاش کرده باشید و به مسائل سیاسی علاقه مند باشید.
- بورسیه های علمی Kurt Hansen – بورسیه های علمی برای تحصیل در آلمان با تامین مالی بنیاد Bayer از دانشجویانی که برای تدریس در زمینه های علمی در حال آموزش هستند استقبال میکند.
- فلوشیپ بین المللی ماری کوری برای کشورهای در حال توسعه – بورسیه های تحقیقاتی پسا دکتری برای دانشجویان بین المللی که مایل هستند در آلمان تحصیل کنند. این بورسیه ها توسط کمیسیون اروپا تامین مالی میشوند.
- بورسیه Mawista – بورسیه هایی برای افرادی است که دارای فرزند هستد و دوست دارند در خارج از کشورشان تحصیل کنند.
- Deutschland Stipendium– بورسیه های مبتنی بر شایستگی علمی با مبلغ ماهانه ۳۰۰ یورو در اختیار دانشجویان با استعدادی قرار دارد که در دانشگاه های آلمان ثبت نام کرده اند. ملیت و درآمد تاثیری بر شانس پذیرفته شدن در این بورسیه ها ندارد.
- انجمن Helmholtz – فلوشیپ های سالانه در اختیار دانشجویان دکتری و پسا دکتری سراسر جهان قرار دارد و فرصتی را به آنها میدهد تا در مرکز Helmoltz آلمان تحقیق کنند و حقوق دریافت کنند.
بورسیه های دانشگاهی برای تحصیل در آلمان
- دانشکده بین المللی علوم اجتماعی برمن (BIGSSS) – فرصت هایی را برای دانشجویان پیش دکتری، دکتری و فوق دکتری جهت تحصیل در دانشگاه برمن آلمان فراهم می کند.
- بورسیه های DRD برای شهروندان آفریقای سیاه – بورسیههایی مبتنی بر شایستگی علمی و تحصیلی برای دانشجویان کشورهای در حال توسعه آفریقای سیاه که مایل هستند در مقطع فوق لیسانس مدیریت و علوم اداری در دانشگاه Ruhr-University Bochum تحصیل کنند.
- دانشکده امور مالی و مدیریت فرانکفورت بدون شهریه – ۱۰ بورسیه بدون شهریه برای دانشجویان دوره دکتری که در رشته های امور مالی، حسابداری، ریاضیات و مدیریت کسب و کار به زبان انگلیسی تحصیل می کنند وجود دارد.
- فلوشیپ FRIAS Cofund برای محققان بین المللی – بورسیه های آلمانی برای دانشجویان بین المللی که در دانشگاه Freiburg در سطح تحقیقاتی تحصیل میکنند وجود دارد.
- بورسیه های دوره فوق لیسانس علوم کاربردی دانشگاه هامبورگ – بورسیه هایی برای تمام دانشجویان بین المللی (از همه رشته ها به جز طراحی، سلامت عمومی و مدیریت دولتی) که در دوره فوق لیسانس این دانشگاه ثبت نام کرده اند.
- بورسیهی بین المللی HHL برای رهبری موثر و مسئولانه – فرصت های بورسیه برای تحصیل در رشته ی مدیریت در مقطع فوق لیسانس در دانشکده ی مدیریت HHL Leipzig
- فلوشیپ های تحقیقاتی بین المللی دانشگاه هومبولت - فرصت های تحقیقاتی برای دانشجویان بین المللی که مایل هستند در رشته های تاریخ، انسان شناسی، حقوق، جامعه شناسی، علوم سیاسی، جغرافی، اقتصاد و یا مطالعات منطقه ای در دانشگاه هومبولت تحصیل کنند.
- دوره های بین المللی دکتری در دانشکده مطالعات اروپای شرقی (۵ دلیل برای تحصیل در بلوک شرق اروپا) و جنوب شرقی اروپا – فرصتهایی برای مطالعه در مقطع فوق لیسانس در دانشگاه ماکسیمیلیانز مونیخ و یا دانشگاه رگنزبورگ جهت تحصیل در مورد اروپای شرقی و کشورهای جنوب شرقی اروپا.
- فلوشیپ های بین المللی دکترا در دانشکده ی تحقیقاتی ماکس پلانک در رشته های دینامیک سازه ای و تصویربرداری فوق سرعت – بورسیه هایی برای دانشجویان بین المللی در مقطع دکترا جهت تحصیل در دانشگاه هامبورگ در رشته های فیزیک یا شیمی.
- بورسیه های KAAD برای کشورهای در حال توسعه – بورسیه هایی برای دانشجویان بین المللی از کشورهای در حال توسعه (منجمله آفریقا، آسیا، خاورمیانه و آمریکای لاتین) جهت مطالعه در یکی از دانشگاه های آلمان در مقطع فوق لیسانس یا دکتری. نامزدها باید دانش زبان آلمانی داشته باشند و پیرو مذهب کاتولیک – مسیحی باشند.
- بورسیه های MBA کوفی عنان برای کشورهای در حال توسعه – تا حداکثر ۵ دانشجوی بین المللی از کشورهای در حال توسعه بری تحصیل تمام وقت به مدت یک سال در رشته ی MBA در دانشکده ی اروپایی مدیریت و فناوری واقع در برلین.
- بورسیه های دانشگاه Ulm برای دانشجویان بین المللی – بورسیه های متناسب با نیاز برای دانشجویان بین المللی که در شرف فارغالتحصیلی از دانشگاه Ulm باشند و تنها یک ترم تامین مالی میشود.
- بورسیه های شایستگی دانشگاه هامبورگ – بورسیه تمام دانشجویان بین المللی که عملکرد تحصیلی فوق العاده دارند (در همه رشته ها و همه مقاطع) و حداقل به مدت دو ترم در رشته خود ثبت نام کرده اند. این بورسیه ها نیاز مالی متقاضی را هم در نظر میگیرند و متقاضیان باید آماده باشند تا در فرایند بین المللی سازی دانشگاه هامبورگ مشارکت کنند.
- بورسیه های دانشگاه RWTH Aachen – فرصت هایی برای تامین مالی دانشجویان بومی و بین المللی در دانشگاه RWTH Aachen.
سوالات متداول
به طور کلی تعداد بسیار محدودی بورسیه تحصیلی برای دانشجویان ایرانی در مقطع کارشناسی وجود دارد.
شرط سنی برای گرفتن بورسیه تحصیلی آلمان وجود ندارد اما نباید از آخرین مدرک تحصیلی متقاضی (معمولا کارشناسی) بیش از ۶ سال گذشته باشد.
به صورت کلی برای اخذ بورسیه تحصیلی آلمان نیاز به دانش زبانی بالا می باشد. در رشته های علوم اجتماعی و انسانی داشتن سطح زبان آلمانی بالا الزامی است و در رشته های مهندسی در دانشگاه های انگلیسی زبان سطح زبان انگلیسی بالا مورد نیاز است.
مبلغ بورسیه تحصیلی به وضعیت و شرایط تحصیلی متقاضی بستگی دارد. این مبلغ معمولا ۷۵۰ یورو برای مقاطع کارشناسی، ۸۵۰ یورو برای مقاطع کارشناسی ارشد و ۱۲۰۰ یورو برای مقاطع دکتری و فوق دکتری می باشد.
خیر. ددلاین دریافت بورسیه ها از ددلاین پذیرش دانشگاه ها جلوتر است و به همین منظور ابتدا شما بورسیه تحصیلی را دریافت می کنید و سپس برای اخذ پذیرش دانشگاه اقدام می کنید.
شما نیاز به پرداخت شهریه نخواهید داشت اما ممکن است ملزم به پرداخت هزینه های ثبت نام شوید. با دانشگاه مورد نظر در این خصوص مکاتبه کنید.
بله. ویزا موندیال با سابقه صدها پرونده موفق در این زمینه، آماده ارائه مشاوره به شما در خصوص بورسیه های تحصیلی موجود در آلمان و اخذ آن ها است.
به خدمات اخذ ویزای تحصیلیبورسیهاخذ اقامت دائم نیاز دارید؟
مطالب مرتبط:
- برترین دانشکده های حقوق در سال 2017
- تمدید مجوز تحصیل فقط برای دوره های تحصیلی از موسسات دارای DLI
- ترفند های مهم برای تحصیل در آلمان
- بورسیه های تحصیلی اروپا
- ادامه تحصیل در رشته MBA
- ۵ کشور ارزان اروپا برای تحصیل در مقطع دکترا
- تحصیل در بهترین شهرهای دانشجویی جهان چقدر هزینه دارد؟
- امن ترین شهرهای دانشجویی جهان
- ۷ دلیل ناموجه برای تحصیل در فوق لیسانس
- نکاتی برای افتتاح حساب بانکی هنگام تحصیل در اروپا
Hi
Dünkirchen
Goodall
Danke.
سپاسگذارم تیم محترم و عزیز ویزا موندیال، سپاسگذاریم
از اینکه ما را اعزام به آلمان برای ادامه تحصیل پیشا دکتری دکتری و پسا دکتری میفرمایید.
من تلاش میکنم زبان آموزی انگلیسی و آلمانی کنم از طریق تلگرام و اگر زودتر در آلمان به کاری مشغول شوم فکرمیکنم زودتر بتوانم زبان یاد بگیرم و بعد جذب دانشگاه شوم. کارشناس علوم تربیتی هستم ولی هر کاری که باشد حاضرم برای اینکه زبان آموزی من تسهیل شود.
تشکر ای مهربانان تشکر
سلام ببخشید میتونین بیشتر درباره بورسیه اراسموس توضیح بدین؟ ایا اونا برنامه خاصی دارند و موقعیت تعریف میکنن برای دانشجویاندر هر رشته ه ای و یا هر دانشجویی میتونه ثبت نام کنه ؟
باسلام و عرض خسته نباشید. لیسانس هستم. در برخی از سایتها مشاهده کردم که معادلسازی مدرک انجام میشود که نمونه آن در دانشگاه جورجیای گرجستان میباشد. و امکان دریافت مدرک معادل فوق لیسانس با توجه به سابقه کاری بنده وجود دارد. فقط در مورد صحت و سقم این مدرک و قابل ارایه بودن به دانشگاههای اروپا شک دارم. در این مورد نیاز به مشاوره و کمک و نظر شما دارم. ممنون از لطفتون
با سلام واحترام
دخترمن 19ساله است وتحصیلات خودراازمقطع راهنایی تادبیرستان درمدارس تیزهوشان(استعداد های درخشان) گذرانده وبامعدل 19/70 دیپلم گرفته است لطفا راهنمایی بفرمایید جهت تحصیل دررشته پزشکی در کشور آلمان ویا کشور های اسکاندیناوی (دانشگاههای دولتی ویا دارای بورسیه )چگونه می توان برایش اقدام کرد. باسپاس.
باسلام و درود بر شما، شاد باشید.
من کارشناس علوم تربیتی هستم
درباره انتخاب رشته برای دختر شما که در تیز هوشان است میخواستم بگویم:
۱. افراد باهوش ۲۲۰ و نابغه
در رشته های علوم انسانی میبایست تحصیل کنند چون انسان پیچیده ترین موجود جهان است و هرکس هوش کارکردن روی این موجود را ندارد. انواع رشته های روان شناسی و جامعه شناسی و مدیریت و آموزش و.. که روی انسان کار میکند متناسب با این هوش است.
۲. تیزهوشان یا افراد با هوش ۲۰۰
میبایست در رشته های سیاسی یعنی روابط بین انسانها تحصیل کنند چون باهوشند و توان آشتی ملی ایجاد کردن و گفتگوی بین ملیت ها را دارا میباشند.
۳. تند هوش ها که هوش ۱۵۰ دارند
میبایست در رشته های علوم اقتصادی تحصیل کنند چون تبادل اشیا بین انسان ها کاری بسیار هوش بالا میخواهد .
معمولا: افراد باهوش چون هوششان شناسایی نمیشود و به رشته متناسب هوششان راهنمایی نمیشوند بعد از مدتی رشته درسی آنها را راضی نکرده ترک تحصیل میکنند.
من میدانم هوش دخترشما کدام یک از این سطوح است. ولی خودتان برسی و راهنمایی بفرمایید. تا به دکترا در علوم انسانی یا دکترا در علوم سیاسی یا دکترا در علوم اقتصادی نایل شوند.انشاءا..
۴. افراد باهوش عادی یعنی هوش ۱۰۰
در رشته های غیر انسان یعنی علوم تجربی میتوانند شرکت کنند.
مثل پزشکی و پرستاری که کار روی میکروب است یا زمین شناسی و نجوم و نجاری و گیاه شناسی و جانور شناسی و از این قبیل کارها.
متاسفانه در ایران بچه ها بر عکس انتخاب رشته میکنند باهوشها میرن رشته های سطح پایین
و کم هوش ها میروند رشته های سطح بالا
باتشکر خدانگهدار
مثلا در حال حاظر من با 19 سال سن هنوز از هوش خودم مطلع نیستم و نمیتونم تشخیص بدم واقعا بایn پی کدوم راه رو بگیرم..شما سایتی سراغ دارید که بشه سنجش معتبری انجام داد؟؟؟با انگلیسی زبان بودنش هم مشکلی ندارم فقط میخوام خودمو بشناسم..لطف بزرگی میکنید دوست عزیز ! 🙂
کاملا صحیح گفتید (دبیر۲۳سال خدمت آموزش وپرورش)
سلام خدمت تیم عزیز ویزا موندیال و تشکر فراوان بابت راهنمایی ها و توضیحات جامعتون.
میخواستم بدونم نحوه ی ثبت نام در بورسیه های موجود به چه صورت هست برای مقطع فوق لیسانس مهندسی در آلمان
و این که چه شرایط و پارامتر هایی نیاز؟
باسلام
بااحترام به استحضار میرساند من لیسانس مدیریت پروژه دارم سربازی می خوام برم حال پس از گذراندن سربازی جهت ادامه تحصیل می تونم به المان برم ادامه دهم متشکرم
سلام من محصل زبان ادبیات در کشور افغانستان در ولایت هرات هستم میخام بورسیه بگیرم برای اونه تحصیلم آلمان بیام چطور میتوانم بیام میشه کمک من کنیم
با سلام و عرض ادب و احترام
من دختر 30 ساله که ارشد زمین شناسی دارم تمایل دارم در المان تحصیل کنم و مایلم که حداکثر تا یک سال دیگه تحصیلم (به صورت بورس) را دریکی از دانشگاه هاسیخوب المان شروع کنم . ممنون میشم که راهنمایی کنید
سلام. لیسانس معماری دارم و در حال تحصیل زبان انگلیسی ام. درآمد مالی بالا ندارم و پنجاه میلیون تومن پول دارم فقط. از چه بورسیه ای برا آلمان میتونم استفاده کنم که بتونم همزمان اونجا کار هم بکنم؟ ممنون
با سلام من ترم دو رشته علوم تربیتی از انشگاه بوعلی هستم و قصد انتخاب گرایش تکنولوژی اموزشی رو دارم میخواستم بدونم برای مقطع ارشد میتونم برای بورس تحصیلی یکی از دانگشاه های اینگیلیسی زبان المان شرکت کنم ؟و اینکه در دبیرستان تیزهوشان بودم ایا میتونه کمکی برای بورسیه باشه و به طور کلی شرایط بورس شدن و اینکه چه عواملی بورسیه رو ممکن تر میکنه ؟
با سلام من دانشجو معلم هستم در مقطع کارشناسی با توجه به این ک 5 سال تعهد خدمت دارم میتونم برای ارشد بورسیه تحصیلی بگیرم و چطوری؟
سلام من ١٦سالم است واز دوره راهنمايى در مدارس تيزهوشان درس خوانده ام و حال در رشته ى تجربى در همان مدرسه درس مى خوانم از شما ميخواهم من را راهنمايى كنيد. باتشكر
با سلام خدمت شما
من دانشجوی MBA در تهران و دارای مدرک کارشناسی در رشته مکانیک هستم. دارای مدرک آیلتس و به زبان آلمانی هم آشنا هستم. همچنین بنده متاهل هستم.
میخواستم بدونم آیا شانس و شرایطی برای ادامه تحصیل در مقطع دکتری در اروپا مخصوصا آلمان دارم که همسرم هم همراه من مهاجرت کنن. همسرم هم دانشجوی مقطع کارشناسی رشته صنایع هستن.
این نکته رو هم ذکر کنم که پشتوانه خیلی قوی از نظر مالی نداریم و در کشور مقصد نیاز به بورس یا کار داریم.
ممنون میشم اگه من رو راهنمایی بفرمایید.
سلام من دختری ۲۳ ساله هستم در رشته ی پرستاری در دانشگاه دولتی(علوم پزشکی)در حال تحصیل هستم در ترم ۶.معدل کلم ۱۸.۲۳
میخواستم برای ادامه ی تحصیل تو این رشته به آلمان برم
اگه میشه راهنماییم کنید
و چه شرایط و چه سنی برای بورسیه تحصیلی لازمه؟
ممنون
با سلام خدمت شما گروه عزیز من دانشجو زبان ادبیات آلمانی هستم درکشور افغانستان برای ادامه تحصیلم میخام از کشور آلمان بورس بگیرم شما میتوانیم من را راهنمایی کنیم چطور من میتوانم موفق شوم به این کار خیلی علاقه دارم برم آلمان ماستری بگیرم یکدانه آرزو منه
عزیزدل .. ! 🙂 شما میتونید فرم های ارزیابی رایگان رو پر کنید تا شرایطتون مورد برسی قرار داده بشه بعد از طریق ایمیل و شماره ای که وارد میکنید این تیم فعال باهاتون تماس میگیرن ! 🙂 انشاالله که میرسی به آن یکدانه آرزوی شیرین , همسایه ی دوست داشتنی و عزیز !!! 🙂
سلام من مدرک کارشناسی با معدل ۱۹ از یکی از دانشگاه های سراسری تهران دارم و جز استعداد درخشان هستم. بورسیه و یا کمک هزینه ای برای تامین مخارج زندگی دانشجوی فوق لیسانس در آلمان وجود داره؟ ممنونم
سلام خسته نباشید …۱۶ سالمه و نمونه درس میخونم میخواستم بدونم چه سنی باید اقدام کنم برای مهاجرت ؟یا بورسیه تحصیلی و یا کاری؟
درضمن شایان ذکر است پشتنوانه ی مالی فقط تا حدود ۱۰۰میلیون دارم …راهنمایی کنید لطفا
با تشکر
با سلام و احترام. من قصد اقدام برای پسادکترا در رشته زراعت- فیزیولوژی گیاهان زراعی در کشور آلمان را دارم. لطفا چند دانشگاه کشاورزی که شرایط پذیرش بنده رو دارند را به من معرفی کنید. از لطف شما سپاسگزارم
با سلام و عرض ادب خدمت شما بنده 26 سال دارم و دانشجویی ارشد برنامه ریزی شهری هستم که 13تا مقاله ای اس ای دارم و 4 تا کتاب که تو انتشارات خارجی جاپ شده فقط یه سوال دارم که ایا من که می خوام در مقطع دکتری درخواست بدم و حقوق 1200 یورو دریافت کنم ایا می تونم از موسسات دیگر المان درخواست کمک هرینه بکنم
سلام ،من لیسانس رشته حسابداری هستم ،دوسال از لیسانسم میگذره ،امکان تحصیل در المان رو دارم یا نه ،اگه دارم باچه شرایطی میتونم؟
سلام
من سال اخر دبیرستانم هست و هنوز کنکور ندادم رشته ای که میخوام برم بازار کار خوبی توی ایران نداره ولی بازار کارش تو المان خوبه.
میخوام بدونم که اگر بخوام برم المان برای تحصیل در این رشته لازمه که توی ایران هم در همین رشته تحصیل کنم یا نه؟
اگر مثلا اینجا رشته مامایی قبول بشم ولی بخوام اونجا در رشته پرستاری ادامه تحصیل بدم امکانش هست؟