در جدیدترین گزارش «شاخص جهانی تعادل بین کار و زندگی» (Global Life-Work Balance Index) در سال ۲۰۲۵ که توسط سازمان بینالمللی Remote منتشر شده، کانادا رتبه هفتم در جهان را به دست آورده است.
این یعنی کانادا بار دیگر موفق شده از نظر تعادل بین کار و زندگی در میان بهترین کشورهای جهان قرار بگیرد.
نکته جالب توجه این است که در میان ۶۰ کشوری که در این گزارش مورد بررسی قرار گرفتهاند، هیچ کشوری از امریکای جنوبی و شمالی به جز کانادا نتوانسته در میان ۱۰ کشور برتر قرار بگیرد!
این دستاوردی است که باعث شده کانادا به یکی از معدود کشورهایی تبدیل شود که به سلامت افراد شاغل اهمیت داده و برای مسائلی مثل سیاستهای حمایتی برای خانوادهها و امنیت اجتماعی ارزش قائل شود.
این سیاستها و دستاوردها همچنین موجب شده که کانادا در سراسر جهان به عنوان مقصدی جذاب برای مهاجران به شمار برود؛ مخصوصا آنهایی که به دنبال زندگی در یک محیط سالم و متعادل هستند.
بیشتر بخوانید: شرایط مهاجرت به کانادا
رتبهبندی جهانی و قرار گرفتن کانادا در جایگاه هفتم
کانادا در این رتبهبندی امتیاز ۷۳.۴۶ از ۱۰۰ را کسب کرده که در جایگاه بالاتر از آن دانمارک با امتیاز ۷۳.۷۶ و در جایگاه پایینتر استرالیا با ۷۲.۱ امتیاز قرار گرفتهاند.
نیوزیلند هم با کسب امتیاز ۸۶.۸۷ به عنوان برترین کشور از نظر تعادل بین کار و زندگی شناخته شده و در رتبههای دوم و سوم به ترتیب ایرلند و بلژیک قرار گرفتهاند.
۱۰ کشور برتر در این رتبهبندی را در نمودار زیر میتوانید ببینید:
بیشتر بخوانید: بهترین کشور برای مهاجرت
کانادا چگونه این رتبه را به دست آورده؟
دلیل قرار گرفتن کانادا در میان ۱۰ کشور برتر از لحاظ تعادل کار و زندگی را میتوان به عملکرد خوب این کشور در بیشتر شاخصهای اصلی این گزارش نسبت داد.
پنج شاخص اصلی و امتیازات کانادا را میتوانید در اینفوگرافیک زیر ببینید:
آمار و امتیازاتی که کانادا در شاخصهای بالا به دست آورده، نشاندهنده تعادل مناسب بین کار و زندگی شخصی در این کشور است؛ تعادلی که در فرهنگ کاری در کانادا از اهمیت بسیار بالایی برخوردار میباشد.
در این گزارش عنوان شده که در محیطهای کاریِ کانادایی، تاکید ویژهای بر وقتشناس بودن و قابلاطمینان بودن کارکنان وجود دارد؛ از طرف دیگر هم افراد شاغل میتوانند فاصله سالمی بین کار و زندگی شخصی و خانوادگی خود برقرار کنند.
این تعادلِ مناسب باعث شده خیلی از متخصصین ماهر و حرفهای به همراه خانواده خود کانادا را برای مهاجرت کاری انتخاب کنند.
افزایش تقاضای جهانی برای مهاجرت
در میان کشورهایی که مردم جهان به عنوان مقصد خود برای مهاجرت انتخاب میکنند، عواملی مثل فرصتهای شغلی و وجود امنیت اجتماعی مناسب موجب شده که کانادا به یکی از پرتقاضاترین و محبوبترین مقاصد مهاجرتی در سالهای اخیر تبدیل شود.
کانادا در سال ۲۰۲۴ در رتبه نخستِ کشورهایی قرار گرفته بود که افراد برای مهاجرت کاری مدنظر قرار داده بودند.
برنامههای مهاجرتی مثل اکسپرس انتری، برنامههای استانی (PNP) و اسپانسرشیپ خانوادگی کمک شایانی به تسهیل روند مهاجرت به کانادا کردهاند.
گزارشی که در این خبر مورد تحلیل قرار دادیم هم این گرایش را تایید میکند؛ مخصوصا در مورد افرادی که هم برای رسیدن به موفقیتهای مالی ارزش قائل میشوند و هم کیفیت زندگی را در اولویت قرار میدهند.
روششناسی و شاخصهای گزارش
این سومین سال متوالی است که سازمان Remote گزارش خود از شاخص تعادل بین کار و زندگی را ارائه میدهد.
در گزارش سال جاری، ۶۰ کشور با بالاترین میزان تولید ناخالص داخلی (GDP) از طریق ۱۰ شاخص مورد بررسی قرار گرفتند و به هر کدام، امتیازی از ۱ تا ۱۰۰ اختصاص داده شد.
شاخصهایی که در نظر گرفته شده بودند عبارت است از:
- مرخصی سفر با حقوق
- مرخصی استعلاجی با حقوق
- مرخصی زایمان به همراه پرداختی
- حداقل دستمزد (به دلار امریکا)
- متوسط ساعات کاری در هفته
- شاخص رضایت
- امنیت (شاخص صلح جهانی)
- کیفیت خدمات درمانی
- تنوع در محیطهای کاری
در قیاس با سال گذشته، امتیاز کانادا کمی پایینتر آمده و دو رتبه هم سقوط کرده است. این نشان میدهد سایر کشورها در تلاش هستند تعادل بین کار و زندگی را برای مردم خود بهبود ببخشند.
با این حال، کانادا هنوز هم در میان کشورهای امریکای جنوبی و شمالی در رتبه نخست قرار دارد.
جمعبندی
رتبهبندی کشورها بر اساس تعادل بین کار و زندگی در سال ۲۰۲۵ و قرار گرفتن کانادا در میان ۱۰ کشور برتر در این گزارش، مهر تاییدی بر تصمیم آنهایی است که این کشور را برای مهاجرت انتخاب کردهاند؛ مخصوصا کسانی که تصمیم دارند در کانادا مشغول به کار شوند.
جدا از فرصتهای اقتصادی و خدمات درمانی با کیفیت، کار در کانادا مزایای دیگری هم به همراه دارد.
مواردی همچون مزایای کاری برای والدین، امنیت، فرهنگ کاریِ منعطف و خدمات عمومی از حوزههایی به شمار میروند که کانادا سرمایهگذاری ویژهای بر آنها کرده؛ کاناداییها محیط کار را فقط محلی برای کار کردن و کسب درآمد نمیدانند، بلکه آن را به عنوان محل زندگی خود میشناسند.
این خبر را با دوستان خود به اشتراک بگذارید!