ویزا موندیال - visa mondial
Search
Close this search box.

خرید و تأسیس شرکت ساختمان‌سازی و بازسازی در کانادا

سرمایه‌گذاری در صنعت ساخت‌وساز کانادا و مهاجرت به این کشور

امروزه کشور کانادا بازار کار بسیار خوبی برای مشاغل ساختمانی دارد؛ به همین جهت برای کارآفرینی در حوزه‌ ساخت‌و‌ساز نیز تقاضای قابل توجه گزارش شده است. از این رو، سرمایه‌گذاری در این بیزینس یکی از راه‌های مهاجرت به کانادا شناخته می‌شود. این امکان هم برای متخصصین و فعالین این عرصه و هم برای افرادی با سابقه مدیریت ولی در زمینه‌های غیرمرتبط مهیا است؛ مشروط به آنکه انجام خدمات ساختمانی به پیمانکاران متخصص سپرده شود. شرکت‌های ساختمانی در کشور کانادا در دو گروه مشاور (طراحی و محاسبه) و پیمانکار (ساخت و بازسازی) فعالیت می‌نمایند. در این مقاله، به سرمایه‌گذاری در شرکت‌های پیمانکاری و شرایط اشتغال آن‌ در کانادا پرداخته شده است. صنعت ساخت‌وساز در کشور کانادا تا به امروز، برای بیش از 1.3 میلیون نفر ایجاد اشتغال کرده و کل این صنعت تقریباً 7% از تولید ناخالص داخلی این کشور را به خود اختصاص می‌دهد. حداقل هزینه ورود به این بیزینس حدود 200.000 دلار کانادا تخمین زده می‌شود و با کسب اعتبار در این صنعت می‌توان به عنوان یک شرکت ساختمانی در کانادا سالیانه حداقل حدود 100.000 دلار کانادا به صورت خالص کسب نمود.

انواع بیزینس ساخت‌و‌ساز در کانادا

سرمایه‌گذاری در بیزینس ساخت‌وساز و پیمانکاری، در گروه مشاغلی است که خدمات آن توسط شرکت رسمی در کانادا ارائه می‌شود. البته پیمانکاران خدمات جزء همچون کاشی‌کاری، نقاشی و موارد مشابه در این صنعت، ممکن است به صورت فردی و مستقل نیز فعالیت نمایند؛ ولی چهارچوب تجاری‌ ساختمان‌سازی و بازسازی در این کشور به صورت قرارداد با شرکت‌های ساختمانی متداول است. هر شرکت نیز طی قراردادهایی مجزا با پیمانکاران خدمات جزء می‌تواند در یک پروژه همکاری کند.

قالب مالکیتی شرکت ساختمانی

برای ثبت شرکت ساختمانی در کانادا باید قالب مالکیتی بیزینس خود را تعیین و براساس آن فعالیت نمایید. بر این اساس، شرکت شما در کانادا مشمول ضوابط یکی از گروه‌های زیر است:

  • مالکیت انحصاری با مسئولیت محدود (Sole proprietorship): یک شرکت ساختمانی خصوصی و کوچک (small business) که تمام مسئولیت‌های قانونی و اختیارات آن بر عهده شخص مالک آن است.
  • شرکت حقوقی (corporation): یک شرکت ساختمانی بزرگ‌تر با شخصیت تجاری و حقوقی مستقل از صاحب شرکت.
  • مشارکتی (partnership): مشارکت دو یا چند شخص در شرکت ساختمانی به طوریکه هر فرد بسته به میزان سهام خود در شرکت اختیار و مسئولیت قانونی دارد.

اگرچه دو تا چند نفر می‌توانند هم‌زمان باهم شریک شده و برای سرمایه‌گذاری در کانادا اقدام نمایند، اما پرونده مهاجرتی هر یک از آن‌‌ها به صورت مستقل توسط اداره مهاجرت بررسی و درباره صدور work permit و حتی اقامت دائم آن‌ها تصمیم‌گیری می‌شود.

کاربری پروژه‌های ساختمانی

کاربری پروژه‌ی ساختمانی مؤلفه‌ دیگری است که در نوع خدمات شرکت، هزینه‌ها و درآمد آن نیز اثر می‌گذارد. پروژه‌های ساختمانی در کشور کانادا در سه گروه عمده زیر دسته‌بندی می‌شود:

  • پروژه‌های مسکونی (Residential): ساختمان‌های مسکونی در کانادا در قالب ساختمان ویلایی، چند طبقه و آپارتمان‌ها (condo) ساخته و عرضه می‌شوند. ساختمان‌های کوچک عمدتاً اسکلت چوبی داشته و پروسه ساخت آن‌ها بسیار سریع‌تر است.
  • پروژه غیرمسکونی/تجاری و سازمانی (Non-Residential/Commercial & Institutional): این موارد عمدتاً پروژه‌های بزرگ‌تری هستند و هزینه ساخت، تجهیزات لازم و تخصص پیمانکاری بالاتری نیاز دارند. البته درآمد آن‌ها نیز بیشتر است.
  • پروژه‌های غیرمسکونی/صنعتی (Non-Residential/ Industrial): این پروژه‌ها بیشترین هزینه و بیشترین درآمد را برای یک شرکت ساخت‌و‌ساز می‌توانند به همراه داشته باشند. البته تعداد آن‌ها نسبت به سایر کاربری‌ها بسیار محدودتر است.

نوع خدمات

معیار دیگری که نوع یک شرکت ساختمانی در کانادا را تعریف می‌کند، نوع خدمات آن‌ها است. در این حالت حتی ممکن است گواهی و جوازهای مختلفی نیاز داشته باشید:

  • ساخت (Build or Construction): در این حالت شرکت مسئولیت صفر تا صد یک پروژه از گودبرداری و فونداسیون تا نازک‌کاری آن را بر عهده می‌گیرد. هزینه بالایی (حتی بالغ بر 3 میلیون دلار کانادا) برای ساخت یک پروژه در مقیاس کوچک لازم بوده که توسط کارفرما، وام‌های دولتی و خصوصی و غیره ممکن است تأمین شود. در این حالت، شرکت به ماشین‌آلات و تجهیزات بیشتر و پیشرفته‌تری نیاز دارد.
  • بازسازی و نوسازی (Renovation): در این گزینه یک شرکت توسط مالک یک ساختمان قدیمی و یا ساختمانی که نیاز به تعمیرات داشته استخدام شده و بسته به نیاز پروژه خدمات تعمیرات، نگهداری، تغییرات و بازسازی انجام می‌شود. در برخی موارد ممکن است یک شرکت خود ساختمان مسکونی را خریداری نموده، پروسه بازسازی و نوسازی آن را انجام داده و سپس اقدام به فروش آن و کسب سود بیشتر نماید. البته بدانید که خرید و فروش یک ملک زیر یک سال در کانادا حکم عواید سرمایه و capital gain را داشته و به آن در فروش مالیات تعلق می‌گیرد.

سرمایه‌گذاری در همه انواع شرکت‌های ساختمانی که به آن‌ها اشاره شد، واجد شرایط مهاجرت به کانادا و دریافت اقامت آن است.

مراحل مهاجرت به کانادا از طریق سرمایه‌گذاری در بیزینس ساخت‌و‌ساز

برای مهاجرت به کانادا از طریق سرمایه‌گذاری در بیزینس ساخت‌وساز باید به طور کلی هفت مرحله زیر طی شود:

تصمیم مهمی همچون سرمایه‌گذاری در یک بیزینس برای مهاجرت به کانادا نیازمند تحقیقات بسیار دقیق در نخستین گام از این روند است. اگرچه بازار صنعت ساختمان در این کشور بسیار پررونق بوده، اما موفقیت در فضای رقابتی آن نیز مستلزم اقدامات آگاهانه و درست در این بیزینس است. از مهم‌ترین مواردی که در این گام باید راجع به آن تحقیق کرده و تصمیم بگیرید، نوع شرکت ساختمانی مورد نظر خود جهت سرمایه‌گذاری است. چراکه متناسب با شرایط، مهارت، دانش و حتی هدف شما یکی از این انواع ممکن است بر دیگری برای شما ارجحیت داشته باشد.

برای مهاجرت به کانادا از طریق سرمایه‌گذاری در صنعت ساخت‌وساز، عموماً سه روش اصلی راه‌اندازی یک بیزینس، خرید یک شرکت یا سهام آن و خرید فرنچایز یک بیزینس مرتبط وجود دارد. متناسب با میزان بودجه و برنامه تجاری خود، هر یک از این روش‌ها می‌تواند راهی به سوی مهاجرت به کانادا و اخذ اقامت این کشور برای شما باشد.

بیزینس ساخت‌وساز در کانادا به سرمایه بالایی نیاز داشته و متأسفانه افرادی که مقیم دائم این کشور (PR) نبوده و یا اعتبار بانکی مناسب را در آن هنوز کسب نکرده‌اند، نمی‌توانند با دریافت وام از تسهیلات دولتی و خصوصی این صنعت بهره ببرند. از این مهاجرت به کانادا از طریق سرمایه‌گذاری در ساخت‌وساز ایجاب می‌کند شما سرمایه اولیه لازم برای فعالیت در این حوزه را داشته و در یک بیزینس‌پلن و یا طرح تجاری جامع میزان بودجه موجود، نحوه گردش مالی آن، برنامه و اهداف چندساله خود، پیش‌بینی‌های مالی و استراتژی مدیریتی خود را شرح دهید. این مورد عاملی است که می‌تواند آفیسر اداره مهاجرت را قانع کند که شما دلیل و برنامه منطقی برای سرمایه‌گذاری در کانادا داشته و فعالیت‌تان در این کشور مفید خواهد بود.

برای سرمایه‌گذاری و دریافت مالکیت یک شرکت ساختمانی در کانادا، باید ورک‌پرمیت و ویزا این کشور را دریافت نمایید. در این روش، می‌توانید برای یکی از انواع ورک‌پرمیت‌های کانادا از جمله مبتنی بر دریافت LMIA، ایجاد شعبه در کانادا و انتقال بین‌شرکتی (ICT)، کارآفرینیC11] یا استارت‌آپ اقدام و اجازه کار و ویزای خود را دریافت کنید. عمدتاً دریافت LMIA برای خرید یک بیزینس، روش کارآفرینی برای راه‌اندازی شرکت، ICT برای ایجاد یک شعبه از شرکت ساختمانی خود در کانادا و استارت‌آپ برای ایجاد یک بیزینس ساخت‌وساز خلاقانه و مبتکر در کانادا مناسب در نظر گرفته می‌شود.

پس از اخذ ویزا و ورک‌پرمیت، طی مدت زمان مشخصی باید وارد کشور کانادا شده و مراحل رسمی و قانونی سرمایه‌گذاری در بیزینس مورد نظر خود را انجام دهید. متناسب با روش سرمایه‌گذاری این مرحله می‌تواند ملزومات مختلف و متعددی داشته باشد که از آن جمله می‌توان به دریافت مجوزهای لازم، انتخاب محل شرکت جهت تأسیس یا یک شرکت فعال جهت خرید، تأمین و یا ارتقاء تجهیزات ساختمان‌سازی، ثبت شرکت (در صورت لزوم)، استخدام یا تغییر پرسنل، امور مالیاتی، بیمه و غیره اشاره کرد.

در این مرحله باید فعالیت شرکت ساختمانی خود را به طور رسمی آغاز کرده و با یک استراتژی و برنامه‌ریزی مناسب، پروژه‌های منطبق بر رویکرد شرکت خود را گرفته و به مرور ضمن تأمین هزینه‌های جاری شرکت، به سوددهی نیز دست یابید.

چنانچه بیزینس ساخت‌وساز خود را حداقل یک سال فعال و واقعی اداره کنید، می‌توانید برای اخذ اقامت دائم کانادا درخواست دهید و پس از سه سال زندگی در این کشور تابعیت آن را نیز دریافت کنید. طی سال اول الزامی بر سوددهی بالای بیزینس شما وجود ندارد، اما درآمد شرکت باید بتواند حداقل هزینه‌های آن را پوشش دهد.

روش‌های سرمایه‌گذاری در بیزینس ساخت‌و‌ساز در کانادا

راه‌اندازی یک شرکت ساختمانی، خرید یک بیزینس فعال حوزه ساخت‌وساز، خرید سهام یک شرکت در حال فعالیت و نیز خرید فرنچایز یک بیزینس ساختمانی معتبر روش‌هایی است که با سرمایه‌گذاری در آن‌ها و فراهم کردن شرایط لازم، می‌توانید به کانادا مهاجرت کنید.

راه‌اندازی و تأسیس شرکت ساختمانی

با تأسیس یک شرکت خدمات ساخت‌و‌ساز در کشور کانادا می‌توانید ضمن مهاجرت به این کشور، اشتغالی پویا با استراتژی و رویکرد خود را در یک شرکت ساختمانی برقرار سازید و حتی با کسب اعتبار و انجام پروژه‌های متعدد به نوعی برندینگ کنید. راه‌اندازی یک بیزینس نسبت به سایر روش‌های سرمایه‌گذاری در این بیزینس ممکن است سرمایه بیشتری نیاز داشته باشد و مستلزم ثبت شرکت در کانادا بوده که شرایط خود را داشته و می‌توانید مقاله آن را در سایت ویزاموندیال با جزئیات مطالعه نمایید. در جدول زیر شرایط و مراحل راه‌اندازی یک شرکت ساختمانی در کانادا به اختصار بیان شده است:

هزینه
از حدود 250.000 دلار کانادا به بالا (بسته به خدمات مورد نظر، وسعت شرکت، تجهیزات و تعداد پرسنل)
مراحل
  • انتخاب نوع مالکیت شرکت ساختمانی، خدمات آن و کاربری پروژه‌های تحت پوشش
  • بیزینس‌پلن و تأمین سرمایه
  • انتخاب محل مناسب
  • ثبت نامِ تجاری شرکت و ثبت شرکت (استانی و فدرال)
  • دریافت مجوزها
  • ثبت بیزینس در اداره مالیات کانادا جهت اعلام مالیات سالانه
  • دریافت گواهی عدم سوءپیشینه
  • راه‌اندازی شرکت
  • گرفتن پوشش بیمه
  • خرید ماشین آلات، تجهیزات و لوازم مربوطه
  • استخدام پرسنل باتجربه و مهارت بالا متناسب با خدمات شرکت خود
مدت ‌زمان الزامی کار قبل از درخواست اقامت دائم
حداقل یک سال پیوسته
شرایط و روش درخواست اقامت دائم
  • شرایط: فعالیت واقعی شرکت ساختمانی، محل شرکت طبق مجوزها دارای آدرس کاملاً مشخص و قابل بازدید باشد، دارای حداقل یک کارمند کانادایی
  • روش: برنامه اکسپرس‌اینتری

جدول 1: راه‌اندازی و تأسیس شرکت ساختمانی

خرید یک شرکت ساختمانی فعال و یا سهام آن

با خرید حداقل 51% سهام یک شرکت در حوزه ساخت‌وساز که سابقه کاری مناسب و اعتبار خوبی داشته باشد، می‌توانید برای سرمایه‌گذاری در این صنعت اقدام نمایید و صاحب بیزینس شوید. در خرید یک بیزینس، عمدتاً تمام مجوزهای لازم برای بیزینس پیشتر توسط مالک اولیه آن اخذ شده و صرفاً اگر بخش‌هایی از چهارچوب خدماتی شرکت نیاز به تغییر داشته باشد ممکن است برای آن‌ها مجوز جدید لازم شود. در برخی از سایت‌های اینترنتی معتبر، آگهی‌های به روز فروش شرکت‌های ساختمانی در کانادا قابل مشاهده است و با بررسی آن‌ها می‌توانید اطلاعات دقیق‌تری از خرید این بیزینس به دست آوردید. ضمن آنکه در جدول زیر شرایط کلی این روش ارائه شده است:

هزینه
از حدود 120.000 الی 500.000 دلار کانادا متناسب با امکانات شرکت (بسته به اعتبار شرکت، این مبلغ ارزش میلیون دلاری نیز می‌تواند داشته باشد)
مراحل
  • بررسی شرکت‌های ساختمانی مایل به فروش و انتخاب گزینه بهتر
  • بررسی صورت‌های مالی، لیست تجهیزات و دارایی‌ها، مجوزها و گزارشات بازرسی و پروژه‌های آن شرکت
  • بیزینس‌پلن و تأمین سرمایه
  • ارتقاء تجهیزات و ماشین‌آلات مربوطه
  • گسترش برنامه تبلیغاتی در صورت لزوم
مدت ‌زمان الزامی کار قبل از درخواست اقامت دائم
حداقل یک سال پیوسته
شرایط و روش درخواست اقامت دائم
  • شرایط: خرید حداقل 51% از سهام شرکت فعال، دارای حداقل یک کارمند کانادایی، حضور سرمایه‌گذار برای فعالیت در شرکت چه صرفاً به عنوان صاحب بیزینس و مدیر آن و چه به عنوان صاحب کسب‌وکار و پیمانکار شرکت ساختمانیِ خود الزامی است.
  • روش: برنامه اکسپرس‌اینتری

جدول 2: خرید یک شرکت ساختمانی فعال

خرید سهام مشارکت در پروژه‌های ساخت‌و‌ساز کشور کانادا، اگرچه برای اکثر افراد ممکن بوده و یک سرمایه‌گذاری محسوب می‌شود، اما یکی روش سرمایه‌گذاری برای مهاجرت نیست و صرفاً به واسطه آن، نمی‌توان به اقامت دائم کانادا دست یافت.

سرمایه‌گذاری در همه انواع شرکت‌های ساختمانی که به آن‌ها اشاره شد، واجد شرایط مهاجرت به کانادا و دریافت اقامت آن است.

خرید فرنچایز یک شرکت ساختمانی معتبر

با خرید فرانچایز یک شرکت ساختمانی معتبر و تأسیس شعبه آن در کشور کانادا، علاوه بر سرمایه‌گذاری و کسب درآمد مطمئن می‌توان به سوی اخذ اقامت این کشور نیز قدم برداشت. البته در این روش ملزم به رعایت چهارچوب و استاندارد شرکت مرجع و پرداخت سالیانه درصدی از سود خود به عنوان حق وفاداری به آن شرکت خواهید بود. در سایت thebizex و topfranchise برخی از این فرانچایزها قابل مشاهده است. در جدول زیر می‌توانید الزامات کلی این روش را بهتر بشناسید:

هزینه
معمولاً از حدود 70.000 الی 300.000 دلار کانادا به بالا (متناسب با شهرت و اعتبار آن، این مبلغ ممکن است فراتر نیز رود)
مراحل
  • بررسی شرکت‌های ساختمانی مایل به فروش فرنچایز
  • بررسی وضعیت شعب آن فرنچایز، عملکرد مالی و پروژه‌های آن‌ها
  • بیزینس‌پلن و تأمین سرمایه
  • ثبت شرکت در کشور کانادا
  • انتخاب مکان مناسب تحت دیسیپلین شرکت مرجع برای افتتاح بیزینس
  • دریافت مجوزها
  • ثبت بیزینس در اداره مالیات کانادا جهت اعلام مالیات سالانه
  • دریافت گواهی عدم سوءپیشینه
  • راه‌اندازی شرکت
  • گرفتن پوشش بیمه
  • خرید ماشین‌آلات، تجهیزات و لوازم مربوطه
مدت ‌زمان الزامی کار قبل از درخواست اقامت دائم
حداقل یک سال پیوسته
شرایط و روش درخواست اقامت دائم

شرایط: فعالیت واقعی شرکت ساختمانی، محل شرکت طبق مجوزها دارای آدرس کاملاً مشخص و قابل بازدید باشد، دارای حداقل یک کارمند کانادایی

روش: برنامه اکسپرس‌اینتری

جدول 3: خرید فرنچایز یک شرکت ساختمانی معتبر

فارغ از سرمایه لازم برای یک بیزینس، چنانچه هدف از سرمایه‌گذاری مهاجرت به کانادا باشد توصیه می‌شود [و حتی در برخی شرایط لازم است] بالغ بر 200.000 دلار کانادا برای بیزینس خود در نظر گرفته تا بتوانید آفیسر اداره مهاجرت را درباره مفید بودن حضورتان در کانادا قانع سازید.

هر سه این روش‌ها، در صورتیکه نخواهید پس از اخذ اقامت کانادا فعالیت شرکت ساختمانی خود را ادامه دهید، اغلب می‌توانید پس از یک سال اقامت، اقدام به فروش آن کنید، بدون آنکه بر وضعیت اقامتی شما اثری داشته باشد.

مراحل راه‌اندازی شرکت ساختمانی در کانادا

اگر بخواهید یک شرکت ساختمانی پیمان‌کاری در کانادا تأسیس کرده و یا فرانچایز آن را خریداری نموده و شعبه مورد نظر را دایر نمایید، اغلب باید مراحل زیر را به عنوان روند کلی طی کنید. در صورت خرید یک بیزینس ساختمانی فعال، می‌توانید با بررسی اسناد آن شرکت دال بر طی مراحل مذکور پیش از شروع بیزینس در آن شرکت، تحقیق جامع‌تری راجع به آن بیزینس داشته و سپس برای خرید آن اقدام نمایید.

در این گام شما باید با تهیه و تدوین یک بیزینس‌پلن جامع درباره تمام ابعاد بیزینس خود را تحقیق کرده و مسیر آن را پیش‌بینی نمایید. به عنوان مثال نوع شرکت ساختمانی، خدمات پیمانکاری مورد نظر، جریان مالی و غیره مواردی هستند که باید در این گام به آن‌ها پرداخته شود. این بیزینس‌پلن یک برنامه‌ریزی دقیق درباره موارد مختلف شرکت ساختمانی بوده که در مراحل بعدی همچون تدوین استراتژی بیزینس، انتخاب لوکیشن شرکت و دیگر موارد اجرایی می‌شود. مادامی که فعالیت بیزینس شما برقرار است حفظ شود. داشتن یک بیزینس‌پلن کامل و پیروی از آن می‌توانید مسیر بیزینس شما در رسیدن به موفقیت را هموار سازد. بدانید که بیزینس‌پلن شما یا بخش‌هایی از آن حتی ممکن است برای گرفتن پروژه‌های بزرگ و شرکت در مناقصه‌ها توسط کارفرما از شما درخواست شود.

بدون شک برای سرمایه‌گذاری در یک بیزینس یکی از مهم‌ترین گام‌های اولیه، تأمین سرمایه لازم برای آن است. در زمان درخواست ویزای کار، شما با مدارک و اسناد رسمی به آفیسر نشان دادید که منبع مناسبی برای تأمین سرمایه لازم بیزینس شرکت ساختمانی و مهاجرت به کانادا دارید. در این مرحله، شما باید به طور عملی آن سرمایه را برای ورود به بیزینس مهیا سازید.

شرکت‌های پیمانکاری در کانادا ممکن است در برخی موارد خود زمینی را خریده و اقدام به ساخت‌وساز و سپس فروش پروژه نمایند. در شرکت‌های بازسازی نیز گاهاً ساختمانی توسط خود شرکت خریداری، سپس بازسازی و در پایان فروخته می‌شود. در این حالت که کارفرما همان پیمانکار پروژه است، شرکت به سرمایه بالاتری نیاز داشته و این سرمایه برای ساخت و یا بازسازی توسط خود پیمانکار تأمین می‌شود. البته این گزینه در نهایت درآمد بالاتری نیز برای شرکت پیمانکاری به همراه خواهد داشت.

استراتژی بیزینس در یک شرکت ساختمانی، یک خط‌مشی از مقررات، شیوه‌های مدیریتی و ضوابط اداره شرکت بوده که به عنوان یک سند مکتوب می‌تواند بیزینس‌پلن را تکمیل و شما را در هدایت بیزینس خود راهنمایی سازد. برای یک شرکت ساختمانی در کانادا، موارد زیر را در تدوین استراتژی بیزینس خود در نظر گرفته و تصمیم خود را به عنوان صاحب و مدیر بیزینس در مورد آن در این سند مکتوب سازید:

  • خدمات پیمانکاری شرکت: یک شرکت پیمانکاری ساختمان می‌تواند همه خدمات ساخت‌وساز بنا را ارائه داده و یا به صورت محدود در چند شاخه فعالیت نماید. بسته به نوع و تعداد این خدمات، مجوزها و الزامات کاری شرکت نیز می‌تواند متفاوت باشد. از جمله اصلی‌ترین شاخه‌های خدمات این صنعت می‌توان موارد زیر را نام برد:
  • ساخت و اجرا اسکلت چوبی
  • عملیات بتن‌ریزی و وابسته به آن
  • نصب و تعمیر سقف
  • عایق‌بندی
  • نصب کف‌پوش
  • کاشی‌کاری
  • نقاشی ساختمان
  • فریم‌سازی (قاب در و پنجره)
  • ارائه خدمات ماشین‌آلات ساختمانی مثل جرثقیل
  • مدیریت پروژه و ساخت
  • مدیریت ساخت و نوسازی
  • متره
  • مدیریت ایمنی
  • اجرا فونداسیون
  • نجاری
  • لوله‌کشی
  • برق‌کاری
  • ساخت و اجرا اسکلت فلزی
  • نحوه ارائه خدمات: در استراتژی بیزینس خود باید مشخص سازید که هر کدام از خدمات شرکت ساختمانی‌تان توسط پیمانکاران خود شرکت انجام شده و یا به صورت برونسپار و تحت یک قرارداد به پیمانکاران دارای صلاحیت مربوطه در خارج از شرکت‌ واگذار می‌شود.
  • قراردادها: قراردادهای شرکت ساختمانی در کانادا اغلب در دو گروه اصلی قرارداد پروژه‌ها با کارفرمایان و قرارداد اجرا با پیمانکاران قابل بررسی است. هر کدام از این قراردادها باید مفاد و بندهای حقوقی را طبق قوانین شهرداری، استانی و فدرال کانادا داشته باشد. به جهت اهمیت این قراردادها، نمونه‌های موثق آن توسط سازمان‌های مربوطه همچون Canadian Construction Documents Committee (CCDC)، Royal Architectural Institute of Canada (RAIC) و Canadian Construction Association (CCA) منتشر شده است. بهتر است با استناد با این قراردادها، نمونه قراردادهای شرکت خود را از پیش تدوین نمایید.
  • پروتکل اجرایی: با توجه به شهر یا استان محل ساخت یا بازسازی یک پروژه همچون اتاوا، بریتیش‌کلمبیا، ونکوور و غیره اغلب راهنماهایی توسط دپارتمان‌های صنعت ساخت آن منطقه و یا گروه‌های پژوهشی سازمان‌های استانی منتشر شده و با بهره از آن‌ها، یک شرکت ساختمانی می‌تواند طبق اصول و ضوابط به پیمانکاری پروژه‌ها بپردازد. داشتن آرشیو کاملی از این راهنماها می‌تواند در زمان اجرای هر پروژه کمک مؤثری به شرکت شما باشد.
  • متریال و ماشین‌آلات: هیچ پروژه‌ای در شرکت‌های ساختمانی بدون دسترسی به متریال مناسب و ماشین‌آلات لازم انجام نخواهد شد. پس قبل از آغاز فعالیت شرکت خود باید بدانید که متریال پروژه‌های خود را عمدتاً از چه شرکتی می‌توانید تأمین کنید و ماشین‌آلات ساختمانی را به صورت پروژه‌ای اجاره کرده و یا ماشین‌آلات متداول را برای شرکت خود خریداری نموده و در پروژه‌ها استفاده می‌نمایید. در این مرحله باتوجه به رویکرد شرکت خود ممکن است نیاز به یک انبار برای متریال، تجهیزات و ماشین‌آلات داشته و یا صرفاً یک دفتر اداری برای شما کافی باشد.
  • مدیریت مالی: با توجه به آنکه شرکت شما با گرفتن پروژه از سایر کارفرمایان فعالیت داشته و یا خود به عنوان کارفرما زمین و ملکی را خریده و پس از انجام عملیات ساختمانی آن را به فروش می‌رساند، جریان مالی شرکت شما از سرمایه مورد نیاز هر پروژه تا سود و درآمد حاصل از آن‌ها باید به درستی مدیریت شود.
  • مدیریت ریسک: شاید بتوان صنعت ساخت‌وساز را با توجه به پروسه انجام هر پروژه و عوامل دخیل در آن یکی از بیزینس‌هایی دانست که مدیریت ریسک در آن اهمیت بسیاری دارد. در این روند پیش‌بینی راه‌حل‌های ممکن در زمان بروز بحران اعم از تأخیر زمان‌بندی پروژه، افزایش هزینه، کمبود متریال، عدم دسترسی به ماشین‌آلات مناسب و غیره باید به طور کامل و پیش از شروع فعالیت بیزینس انجام شده باشد.
  • مجوزهای ساخت: آغاز هر پروژه ساختمانی در کانادا مشروط به اخذ مجوز ساخت از شهرداری است؛ بسته به شرایط و مقیاس پروژه ممکن است به مجوزهای دیگری همچون کنترل آلاینده‌ها، زیرساخت‌های شهری و غیره نیز نیاز داشته باشد. بهتر است در استراتژی بیزینس خود یک لیست کامل از انواع این مجوزها و سازمان صدور آن داشته باشید تا بتوانید در هر پروژه به راحتی تمام مجوزهای لازم را اخذ نمایید.

یک شرکت ساختمانی در کانادا می‌تواند هم در بافت اداری و هم در بافت تجاری تأسیس شود. اما در نظر گرفتن معیارهایی در انتخاب مکان مناسب و فضای مورد نیاز شما می‌تواند ملاک عمل قرار گیرد. نیاز به داشتن فضای انبار و نگهداری تجهیزات، دسترسی مناسب باتوجه به الزام رفت‌و‌آمد و یا عدم مراجعه حضوری مشتریان به شرکت و نیز محل نگهداری ماشین‌آلات از جمله این معیارهاست.

علاوه‌بر آن به عنوان یک شرکت که در امر ساخت پروژه‌های ساختمانی خدمات ارائه می‌دهد، در فضای کار شما تمیزی، آراستگی محیط و طراحی مناسب در جلب توجه کارفرمایان پروژه‌های ساختمانی نقش مؤثری دارد.

ممکن است ملکی که برای شرکت ساختمانی خود اجاره کرده و یا می‌خرید، نیاز به تغییراتی در طراحی و بازسازی داشته باشد. در این حالت باید با مراجعه به شهرداری جواز ساخت و بازسازی گرفته و پروسه مورد نظر خود را آغاز کنید. به عنوان یک دفتر اداری برای طراحی فضا ملزم به رعایت چهارچوب مشخصی نبوده و صرفاً رعایت نکات ایمنی در ساخت برای شما ضروری است.

باتوجه به تعداد کارمندان شرکت خود، خدمات و پیمانکاران بیزینس‌تان، داشتن یا نداشتن متریال و تجهیزات ذخیره و غیره مساحت مورد نیاز و فضاهای شرکت شما می‌تواند متفاوت باشد. داشتن دفتر مدیریت، فضای پذیرش و انتظار مشتریان و کارفرمایان حضوری، اتاق کار کارمندان، اتاق جلسات و فضایی برای بایگانی اطلاعات و نقشه‌های ساخت الزامی بوده و سایر فضاها همچون انبار متریال و پارکینگ ماشین‌آلات ساختمانی متناسب با نیاز شرکت شما اختیاری است.

برای ایجاد هرگونه تغییرات در ملک اجاره‌ای و بازسازی آن باید از مالک آن به صورت کتبی اجازه و از شهرداری مجوز ساخت تحت عنوان Construction Permit دریافت کنید.

چنانچه هدف شما فعالیت بیزینسی در صنعت ساخت‌وساز کانادا باشد، باید برای بیزینس و شرکت خود مجوزهای تجاری لازم را ضمن مجوزهای مهارتی و پیمانکاری در کشور کانادا دریافت نمایید؛ با مراجعه به سایت Bizpal و انتخاب استان و نوع فعالیت می‌توانید از تمام مجوزهای بیزینسی و نحوه درخواست آن اطلاعات مناسبی پیدا کنید.

البته چنانچه صرفاً بخواهید به عنوان یک فعال این صنعت همچون مدیر پروژه و ساخت، مدیر ساخت و نوسازی، مهندس عمران، مهندس معمار، نقاش ساختمانی و یا غیره به کانادا از طریق برنامه‌های نیروی کار مهاجرت کنید، بی‌نیاز از مجوزهای بیزینسی و تجاری بوده و فقط باید مدارک تحصیلی، مهارتی و کاری شما طبق استاندارد و در صورت لزوم نظام ساختمانی کانادا معادل‌سازی شود. اما به عنوان یک بیزینش شرکتی، اصلی‌ترین مجوزهای یک شرکت ساختمانی در کانادا به شرح زیر است:

  • ثبت نامِ تجاری شرکت (استانی و فدرال): پس از بررسی عدم تکراری بودن نام منتخب خود برای شرکت [در سایت Nuans و موارد مشابه]، آن را در مراجع استانی و فدرال ثبت و اگر قصد استفاده از یک لوگو انحصاری را نیز داشته آن را نیز ثبت نمایید.
  • مجوز کسب یا Business License: این جواز برای تمامی بیزینس‌ها توسط شهرداری صادر می‌شود. برای دریافت آن باید اطلاعات کامل از شرکت ساختمانی خود، نوع آن و خدمات قابل ارائه به همراه نامه‌ای مبنی بر درخواست خود ضمن مدارک شناسایی‌تان به شهرداری ببرید. پس از بازرسی و بررسی‌های لازم، این جواز برای شرکت ساختمانی شما در آدرس مشخص‌شده در مدارک‌تان صادر خواهد شد و شرکت باید صرفاً در همان آدرس فعالیت بیزینسی نماید. مجوز کسب بسته به قوانین استانی ممکن است نیاز به تمدید دوره‌ای داشته باشد.
  • مجوز شماره تجاری یا Business Number : اخذ شماره تجاری برای یک شرکت ساختمانی در کانادا الزامی بوده و درخواست آن از طریق مراجع فدرال کانادا و به صورت آنلاین انجام‌ می‌شود.
  • مجوز شرکت حقوقی یا Federal Incorporation: چنانچه شرکت ساختمانی شما از نوع حقوقی باشد، باید پس از ثبت شرکت مراحل لازم جهت مجوز شرکت حقوقی را از دولت فدرال کانادا اخذ نمایید. برای اطلاعات بیشتر به سایت ised کانادا مراجعه نمایید.
  • مجوز ایمنی و بهداشت محیط کار (Health and Safety Obligations): مطابق با مقررات هر استان هر بیزینسی که به طور مستقیم با افراد ارتباط داشته و یا شرایط کاری آن محتمل ایجاد آسیب و خسارتی برای کارکنان یا مراجعان باشد ملزم به دریافت چنین مجوزی طبق بخشنامه‌های کاری استان محل فعالیت خود است. درباره این مجوز با مراجعه به Workers Safety Boards استان خود همچون انتاریو، ساسکاچوان، مانیتوبا، آلبرتا و بریتیش‌کلمبیا اطلاعات دقیق‌تری کسب نمایید.
  • گواهی‌های تخصص ویژه و به‌روز: داشتن برخی گواهی‌های تخصصی مطابق با نیاز روز بازار ساختمان‌سازی کانادا، همچون سرتیفیکیت طراحی محیطی منطبق بر انرژی (LEED) می‌تواند امتیاز ویژه‌ای برای گرفتن پروژه‌های ساختمانی و نوسازی داشته باشد.

مجوزهای فوق همگی مربوط به یک بیزینس ساختمانی می‌باشد. اما برای ارائه خدمات پیمانکاری ساختمانی اعم از ساخت، لوله‌کشی، برق‌کشی، تعمیر سقف، در و پنجره، حصارکشی محوطه و بازطراحی و بازسازی ممکن است ملزم به دریافت گواهی خدمات پیمانکاری باشید. توجه به موارد زیر در انجام خدمات پیمانکاری ساختمانی در کانادا اهمیت بسیار دارد:

  • گواهی مهارتی: اگر شما علاوه بر سرمایه‌گذار شرکت، پیمانکار آن نیز می‌باشید اخذ مهارت و گواهی آن طبق استاندارد کانادایی برای شما امری مهم و در بسیاری موارد ضروری است. اما به عنوان صاحب یک شرکت ساختمانی، می‌توانید کارمندانی استخدام نمایید که هر یک در یکی از خدمات مورد نظر شما مهارت و گواهی داشته باشد و یا بسته به نوع پروژه برخی از خدمات را تحت قراردادی به پیمانکارانی خارج از شرکت خود واگذار کنید.
  • صلاحیت نظارت: در تمام پروسه‌های پیمانکاری فردی به عنوان مدیر ساخت، مدیر نوسازی، مدیر پروژه و یا ناظر سازنده باید بر عملیات مورد نظر نظارت داشته باشد. این سِمت با گذراندن دوره‌های تحصیلی دانشگاهی و یا تجربه کاری چندین ساله قابل کسب است. در شرکت ساختمانی‌تان در صورت داشتن شرایط لازم می‌توانید خود این مسئولیت را داشته و یا برای آن نیز یک فرد مناسب استخدام کنید.

مدیر ساخت: در استان‌های آلبرتا و کبک مدیریت ساخت فعالیتی نظام‌مند بوده و ملزم به اخذ گواهی صلاحیت از آن استان‌ها دارد.

شرکت‌های پیمانکاری که تمام خدمات ساخت‌وساز و یا خدمات اصلی از جمله ساخت و اجرا فونداسیون و اسکلت ساختمان را انجام می‌دهند باید توسط یک مدیر پروژه و ساخت، یا یک مدیر ساخت و نوسازی و یا مدیر ارشد ساخت‌وساز اداره شود و آن فرد بر تمام فعالیت‌های پیمانکاری شرکت نظارت داشته باشد. چنانچه فردی در این زمینه‌ها تحصیلات آکادمیک مناسب و یا سال‌های طولانی تجربه کاری داشته باشد، می‌تواند در این سمت‌ها مشغول به کار شود. این افراد خود می‌توانند مستقیماً یک شرکت پیمانکاری را در کانادا ثبت کنند، اما اگر فرد سرمایه‌گذار در این گروه‌ها قرار نگیرد باید از همکاری مستمر یک مدیر ساخت در اداره شرکت و اجرای پروژه‌ها بهره بگیرد. بهتر است بدانید که در کشور کانادا، مهندسین عمران (سازه)، مهندسین معمار و مهندسین تأسیسات مکانیکی و برق عمدتاً در شرکت‌های مشاور اشتغال دارند و نه شرکت‌های پیمانکار. البته این افراد نیز مشروط به تجربه کاری مناسب می‌توانند شرکت پیمانکاری ثبت نمایند.

  • گواهی عدم سوءپیشینه: جهت تأسیس یک شرکت ساختمانی باید از مراجع رسمی گواهی عدم سوءپیشینه دریافت نمایید.

با توجه به احتمال خسارات و آسیب‌ در یک پروژه ساختمانی، لازم است شرکت شما پوشش کامل بیمه اعم از مسئولیت حرفه‌ای (liability insurance)، غرامت کارگران، تعهد عمومی و غیره را داشته و سپس شروع به فعالیت نماید. علاوه بر آن صاحبان هر بیزینسی در آن ملزم به بیمه پرسنل و کارمندان خود هستند.

علاوه‌بر آن، پیمانکاران برای خدماتی چون لوله‌کشی و سقف باید به مالک ساختمان گارانتی 3، 5 یا 10 ساله در توافق با شرکت‌های بیمه ارائه کرده و این شرکت‌ها نیز معمولاً مشروط به تشخیص صلاحیت حرفه‌ای فرد (با ارائه مدرک تحصیلی یا مهارتی و یا تجربه بسیار زیاد) حاضر به ارائه این گارانتی هستند.

در این مرحله فضای شرکت خود را براساس طراحی اولیه با مبلمان مناسب چیدمان کرده و مطابق با استراژی بیزینسی خود، تجهیزات و ماشین‌آلات لازم را نیز تأمین نمایید. تجهیزات اداری، نظافتی، ایمنی و غیره موارد عمومی در بیزینس‌ها بوده و برای یک شرکت ساختمانی به طور اختصاصی باید تأسیسات تخصصی مربوطه همچون ابزارهای کار را نیز خریداری و در جای مناسب نگهداری و بنا بر نیاز هر پروژه استفاده نمایید. در صورتیکه شرکت شما مایل به داشتن تعدادی از ماشین‌آلات ساختمانی همچون لودر، بیل‌مکانیکی و غیره به جای اجاره آن است، در این مرحله باید آن‌ها را نیز خریداری نموده و در فضای پارکینگ ماشین‌آلات ساختمانی نگهداری کنید.

پس از طی مراحل قبل، در این مرحله باید کارمندان شرکت خود را استخدام نموده و برای انجام امور پیمانکاری نیز نیروی متخصص آن را به کار بگیرید. پیمانکاران شرکت شما بسته به نوع تخصص ممکن است نیازمند داشتن گواهی یا مدرک مهارتی بوده و یا به صرف تجربه کاری بتوانند آن خدمت را ارائه دهند.

معمولاً ارائه خدمات پیمانکاری در حوزه‌های برق‌کاری، لوله‌کشی، تأسیسات گاز، سیستم سرمایشی و گرمایشی، ساخت و تعمیر سقف و حوزه پی و اسکلت ساختمان در اکثر استان‌های کانادا نیازمند گواهی مهارتی و مدرک تخصصی بوده ولی سایر خدمات پیمانکاری مثل کاشی‌کاری، نقاشی و موارد مشابه بدون داشتن مدرک نیز قابل ارائه است. با مراجعه به سایت مهارت‌های فنی استان‌های کانادا همچون انتاریو، ساسکاچوآن، مانیتوبا، آلبرتا و بریتیش‌کلمبیا می‌توانید در این زمینه اطلاعات تکمیلی کسب کنید و با دوره‌های آموزشی این حوزه آشنا شوید.

علاوه بر نیروی اجرایی، با توجه به مسئولیت‌ها و چالش‌های این حرفه، حتماً برای شرکت خود مشاور حقوقی، حسابدار و در ابتدای مسیر فعالیت شرکت خود بازاریاب نیز داشته باشید.

حوزه ساخت‌وساز در کانادا در شرکت‌های ساختمانی پیمانکاری مطرح است؛ برخی دیگر از شرکت‌های ساختمانی به صورت مشاور فعالیت کرده و با استخدام مهندسین عمران و معماری به طراحی ساختمان و سازه می‌پردازند. تمام مشاغل مهندسی در کانادا نظام‌مند بوده و مهندسین شرکت‌های مشاور باید از سازمان مربوطه در استان خود پروانه کار کسب نمایند. اما در شرکت‌های پیمانکاری برخی از خدمات نیازی به گواهی نداشته و به صرف مهارت و تجربه قابل انجام است همچون در و پنجره‌سازی. اما برخی دیگر از خدمات در آن شرکت‌ها همچون لوله‌کشی و برق‌کشی نیز نیازمند گواهی صلاحیت حرفه‌ای است.

متناسب با نوع شرکت ساختمانی و گروه هدف خود باید یک برنامه منسجم برای بازاریابی و تبلیغاتی داشته تا با گرفتن پروژه‌های متعدد و اجرای موفق آن بتوانید برای شرکت ساختمانی خود در کانادا اعتبار مناسب کسب نمایید. فراموش نکنید که در این مسیر عملکرد و رویکرد رقیبان برتر خود را زیر نظر داشته باشید.

گروه هدف شرکت‌های ساختمانی در کانادا می‌تواند سازمان‌ها و پروژه‌های دولتی، شهرداری‌ها و پروژه‌های زیرساختی، شرکت‌های خصوصی و یا کارفرمایان عادی و حقیقی باشد. بر اساس آنکه تمایل دارید با کدام یک از این گروه‌ها فعالیت تجاری داشته باشید، رویکرد بازاریابی شما از مشاوره‌های حضوری تا تبلیغات اینترنتی می‌تواند متفاوت باشد.

هزینه‌های اجرایی شرکت ساختمانی در کانادا

منظور از هزینه‌های شرکت ساختمانی در اینجا، صرفاً آن بخش از هزینه‌هایی است که برای راه‌اندازی یا اداره شرکت صرف می‌شود و نه هزینه‌های ساخت یک پروژه. چنانچه شما به عنوان شرکت پیمانکار، صاحب پروژه (کارفرما) هم بوده و بخواهید هم ملکیت یک بنا را داشته، هم ساخت آن را خود انجام داده و پس از فروش به سود بیشتری دست یابید، برای یک پروژه حدود 500 مترمربعی مسکونی و دو طبقه شاید تقریباً 4 میلیون دلار کانادا نیاز داشته باشید. البته عمده‌ی شرکت‌های پیمانکاری با قبول پروژه از سایر کارفرمایان صرفاً آن را اجرا کرده و دستمزد خود را طبق قرارداد دریافت می‌نمایند. بخش اصلی هزینه‌های اجرایی یک شرکت ساختمانی به شرح زیر است:

  • دریافت مجوزها: بالغ بر 1.000 دلار کانادا
  • ثبت شرکت: بالغ بر 450 دلار کانادا
  • پرسنل: ماهیانه 33.500 الی 48.000 دلار کانادا
  • تجهیزات و ماشین‌آلات:000 الی 400.000 دلار کانادا (به صورت پروژه‌ای می‌توان برخی ماشین‌آلات را اجاره کرد)
  • اجاره ماهیانه ملک شرکت:700 الی 7.500 دلار کانادا متناسب با وسعت و امکانات
  • حمل‌و‌نقل و انبار: ماهیانه 500 الی 1100 دلار کانادا
  • تعمیرات دوره‌ای و نگهداری: ماهیانه 1.000 الی 4.000 دلار کانادا
  • قبوض خدماتی: ماهیانه 400 الی 800 دلار کانادا
  • بیمه: ماهیانه 600 الی 1000 دلار کانادا

 

دریافت وام برای بیزینس ساخت‌وساز و پروژه‌های ساختمانی در کانادا

در کشور کانادا معمولاً دو نوع وام به بیزینس‌های ساخت‌وساز تعلق می‌گیرد. یکی برای راه‌اندازی شرکت که تعداد این وام‌ها محدودتر بوده و معمولاً به عنوان مقیم دائم کانادا و با دارا بودن کردیت مناسب می‌توان از بانک‌ها آن را درخواست نمود؛ در عمل این گزینه برای سرمایه‌گذران خارجی با هدف مهاجرت به کانادا ممکن نمی‌باشد. نوع دیگر وام برای ساخت یا نوسازی یک پروژه بوده که این گزینه برای کارفرمایان و مالکان یک پروژه ساختمانی مطرح است. در این حالت با ارزیابی شرایط زمین و طرح مورد نظر برای ساخت یا بازسازی، به تأمین‌کننده سرمایه پروژه وام تعلق می‌گیرد. وام‌هایی با مبالغ بالا در این صنعت، عمدتاً طی چند گام و در هر مرحله از ساخت مثلاً فونداسیون، اسکلت و فریم‌ها پرداخت می‌شود. البته متأسفانه این وام‌ها نیز فقط برای دارندگان اقامت دائم کانادا و افرادی با کردیت مالی مناسب قابل درخواست و دریافت است.

بازار کار و درآمد بیزینس ساخت‌وساز در کانادا

ساخت‌وساز در کانادا شامل مشاغل مختلف و تقریباً پردرآمدی است و این صنعت سهم مهمی در اقتصاد این کشور دارد. افزایش فعالیت‌های ساختمانی اعم از ساخت و بازسازی در سال ۲۰۲۱ باعث ایجاد اشتغال برای حدود ۱.۱ میلیون کارگر شد که نسبت به سال 2020 حدود 7% افزایش داشته است. انتظار می‌رود این اشتغال‌زایی طی سال‌های آتی نیز ادامه داشته باشد. از طرف دیگر با بازنشسته شدن حدود 22% از کارکنان این بخش، تخمین زده می‌شود که حدود 300.000 موقعیت شغلی در شاخه‌های مختلف این صنعت ایجاد شود. با همین نگاه، می‌توان پیش‌بینی کرد که فعالیت ساخت‌وساز در این کشور رونق چشمگیر و درآمد قابل توجهی در آینده نیز داشته باشد.

براساس گزارش مرکز آمار ملی کانادا، خدمات ساختمان‌سازی مسکونی تا سال 2021 حدود 108.137 شرکت ثبت‌شده و فعال داشته که 99.7% از آن‌ها زیر 99 کارمند دارند. درآمد خالص فعالین این شرکت‌ها ساعتی 30 الی 45 دلار کانادا ثبت شده است. صنعت ساخت‌وساز در کاربری‌های غیرمسکونی 19.513 شرکت فعال داشته که 97% کمتر از 99 کارمند استخدامی داشته‌اند. درآمد خالص فعالین این گروه از شرکت‌ها ساعتی 36 الی 55 دلار کانادا گزارش شده است. شرکت‌های ساختمانی این گروه، بیشترین سود را عمدتاً در ساخت مراکز درمانی همچون بیمارستان، مراکز صنعت نفت همچون پالایشگاه‌ها و البته فرودگاه‌ها کسب کرده‌اند. البته مجموع شرکت‌های ساختمانی، پیمانکاری خرد و خدمات ساخت و نوسازی در کانادا بالغ بر 308.000 مورد ثبت شده است. ارزش بخش ساخت‌و‌ساز کشور کانادا تا سال 2024 به 354.9 میلیارد دلار آمریکا خواهد رسید.

وضعیت صنعت ساخت‌وساز در استان‌های کانادا

صنعت ساخت‌وساز در تمام کانادا رونق داشته و شرایط فعالیت مناسب در آن برای شرکت‌های ساختمانی مهیا است. البته باید این نکته را در نظر داشته باشید که طبعاً فعالیت بازسازی و نوسازی در شهرها و مناطقی با خانه‌های قدیمی‌تر و فعالیت ساخت ساختمان در مناطق روبه‌رشد احتمال کسب پروژه و سود بیشتری دارد. در جدول زیر چشم‌انداز شغلی دو گروه مدیران پروژه و ساخت و نیز مدیران ساخت و نوسازی آورده شده است:

استانمدیران پروژه و ساختمدیران ساخت و نوسازی
آلبرتاخوببسیار خوب
بریتیش‌کلمبیامحدودخوب
مانیتوباخوببسیار خوب
نیوبرانزویکمتوسطخوب
نیوفاندلند و لابرادورمتوسطمتوسط
قلمروهای شمال غربیخوبنامشخص
نوا اسکوشیاخوبخوب
نوناووتنامشخصنامشخص
انتاریومتوسطخوب
جزیره پرنس‌ادواردخوبخوب
کبکخوببسیار خوب
ساسکاچوانبسیار خوببسیار خوب
یوکانخوببسیار خوب

از نظر درآمد نیز شهرهای کلگری، اددموتون، ونکور، ویکتوریا و اتاوا به ترتیب بهترین شهرهای کانادا برای کار در این صنعت به شمار می‌روند.

توصیه‌هایی برای داشتن بیزینس ساخت‌وساز در کانادا

اگرچه بازار ساخت‌و‌ساز در کشور کانادا بسیار پررونق است، اما همچنان موفقیت در آن و کسب درآمد بالا مستلزم تلاش بسیار در این عرضه پر رقابت است؛ توصیه‌های زیر می‌تواند راهنمایی در مسیر سرمایه‌گذاری در بیزینس ساخت‌وساز در کانادا باشد:

  • با توجه به مسئولیت‌ها و چالش‌های این حرفه، حتماً برای شرکت خود مشاور حقوقی، حسابدار و در ابتدای مسیر حتماً بازاریاب داشته باشید.
  • پیمانکارهایی با مهارت بالا را استخدام کرده و یا به صورت پروژه‌ای با آن‌ها قرارداد ببندید.
  • تعرفه خدمات خود را در چهارچوب استاندارد کشور کانادا ولی متناسب با مهارت شرکت خود اعلام نمایید. همیشه اعلام تعرفه کم نمی‌تواند برای شما مشتری بیشتر جلب کند!
  • کسب مهارت و نیز گواهی‌های تکمیلی منطبق بر نیاز روز بازار ساخت‌و‌ساز کانادا همچون ساختمان‌های سبز یا zero energy می‌تواند موجب تمایز و موفقیت بیشتر شرکت شما شود.
  • اگر تجربه کاری و مدیریتی کافی ندارید، در ابتدای روند بیزینس خود حتماً از مدیران متخصص کمک بگیرید و پس از کسب تجربه لازم فعالیت خود را مستقل کنید.
  • با عضویت در انجمن‌های تخصصی حوزه ساخت‌وساز در کانادا، از مشاوره‌ها، دوره‌های آموزشی و خدمات آن‌ها برای پیشرفت بیزینس ساختمانی خود بهره ببرید. برخی از مهم‌ترین این انجمن‌ها عبارتند از:

سوألات متداول

از آنجایی که این بیزینس مشاغل مختلفی را شامل می‌شود، بهتر است بر اساس حرفه در سایت مربوطه جستجو نمایید. ناک مدیر پروژه و ساخت 70010، ناک مدیر ساخت و نوسازی منزل 70011 و ناک مدیران ارشد 00015 است.

به طور کلی می‌توان این دو عنوان را تقریباً مشابه هم دانست؛ با این تفاوت که عنوان سازنده عمدتاً برای پروژه‌های کوچک و عنوان مدیر ساخت معمولاً برای پروژه‌های بزرگ به کار می‌رود.

تعداد این انجمن‌ها (Home Owner Association) در کانادا نسبت به آمریکا بسیار کمتر است؛ اما همچنان برخی محله‌ها تحت نظارت این انجمن‌ها بوده و ساخت‌وساز در آن‌ها مستلزم رعایت چهارچوب این انجمن‌ها دارد.

این افراد معمولاً می‌توانند با %20 الی 30% اندوخته بانکی پس از مدتی وام ساخت‌وساز با بهره پایین بگیرند.

تعداد شرکت‌های فعال و موفق این صنعت در کانادا بسیار است؛ با این حال برخی از پیشروترین این شرکت‌ها عبارتند از:

Aecon Group Inc

SNC-Lavalin Group Inc

Dawson Wallace Construction

Walsh Canada

Ledcor Group of Companies

این معیارها بسته به اهداف و نوع بیزینس شما می‌تواند بسیار متفاوت باشد؛ اما در نظر گرفتن این موارد می‌تواند کمک مؤثری در انتخاب بهتر باشد: نیاز به داشتن فضای انبار و نگهداری تجهیزات، الزام رفت‌و‌آمد و یا عدم مراجعه حضوری مشتریان به شرکت، محل نگهداری ماشین‌آلات، تمیزی و آراستگی محیط و نیز دسترسی مناسب.

شاید بتوان عمده‌ترین تفاوت این بیزینس در این دو کشور را نوع متریال غالب در ساختمان‌سازی دانست. در کشور کانادا در بیشتر پروژه‌های کوچک‌مقیاس (تا 4 طبقه) از چوب برای اسکلت استفاده کرده، در حالیکه در ایران بیشتر اسکلت فلزی و بتنی کاربرد دارد. از طرف دیگر در کشور کانادا به علت سعی در حفظ ساختمان‌ها، بازسازی و نوسازیِ دوره‌ای بسیار متداول است.

برای مهاجرت به کانادا نیاز به کمک دارید؟

شرکت مهاجرتی ویزا موندیال یک شرکت حقوقی پیشرو در زمینه مهاجرت به کاناداست که ۱۲ سال سابقه فعالیت دارد. ویزا موندیال با پشتوانه تیمی بیش از ۲۰۰ نیروی متعهد به شما برای مهاجرت آسان به کانادا کمک می‌کند. از زمان تاسیس ویزا موندیال تا کنون بیش از ۱۰‌هزار پرونده مهاجرتی با موفقیت به اتمام رسیده‌اند. این موضوع ویزا موندیال را به یکی از قابل‌‌اعتماد‌ترین موسسات مهاجرتی کشور تبدیل کرده است.

تیم ویزا موندیال